Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ. KΩΣ, «ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΓΕΜΑΤΟ ΟΠΛΑ» ΠΡΟΣΑΡΑΞΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ» ΤΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΓΙΑΒΟΥΖ. ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ. ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ. ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ! (ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

giavouz
Μεταφέρουμε με πλήρη επιφύλαξη αλλά από καλές πηγές το περιστατικό που μας αφηγούνται αξιόπιστα μέλη της τοπικής κοινωνίας που γνωρίζουν....

«Στις 4:45 το πρωί σήμερα, ημέρα Δευτέρα, στην περιοχή Αμόγλωσσα, της ΚΩ , εκεί όπου το 1996, είχε προσαράξει η φραγάτα Γιαβούζ και είχε δημιουργήσει κρίση με την Ελλάδα, προσάραξε κατά ύποπτο τρόπο το τουρκικό πλοίο «Αλκατράζ», νηολόγησης Αλικαρνασσού. Στην περιοχή πήγαν ψαράδες αλλά και δύτες. Ψαράδες είδαν το πλήρωμα να πετάει κασόνια με βαρύ οπλισμό στη θάλασσα. Το πλοιάριο ήταν τύπου σκούπα ντάιβνγκ. Έχουν γίνει συλλήψεις».
Αυτά μας μετέφεραν, αυτά γνωρίζουμε. Εαν το λιμενικό έχει άλλη πληροφόρηση, ας τη δώσει. 
kos alcatras
ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΤΟ 1996
Τουρκική φρεγάτα προσάραξε στην Κω
Εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και σε απόσταση 500 μέτρων από τις βορειοανατολικές ακτές της Κω, στα αβαθή της άκρας Αμμόγλωσσα, προσάραξε την Τρίτη το βράδυ στις 11.15 η τουρκική φρεγάτα «Γιαβούζ», που διέπλεε υπό συνθήκες αβλαβούς διέλευσης το στενό Κω – Τουρκίας μαζί με ένα τουρκικό αντιτορπιλικό. Τελικά χτες λίγο πριν το μεσημέρι στις 12, η φρεγάτα αποκολλήθηκε με τη βοήθεια μέσων του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και στη συνέχεια έπλευσε στον τουρκικό ναύσταθμο του Αξάζ, απέναντι από τη Ρόδο για επισκευές.
Η «αβλαβής διέλευση» είναι δικαίωμα που προβλέπεται από το Διεθνές Δίκαιο, αρκεί βέβαια να τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για πολεμικά πλοία, όπως ο ευθύς πλους και χωρίς αποκλίσεις, η μη ταυτόχρονη πραγματοποίηση ασκήσεων κλπ. Η διέλευση από το συγκεκριμένο δίαυλο εμπορικών και πολεμικών είναι καθημερινή, καθώς το στενό Κω – Τουρκίας στο σημείο εκείνο είναι περίπου 2,5 μίλια, αλλά τα πλοία περνάνε από την πλευρά της Κω γιατί εκεί υπάρχει μεγαλύτερο βάθος.
Μόλις έγινε γνωστό το συμβάν υπήρξε κινητοποίηση στο υπουργείο Αμυνας και στην περιοχή έπλευσαν σκάφη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος και την επιχείρηση αποκόλλησης ανέλαβε το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Προηγήθηκε χτες το πρωί επικοινωνία του Ελληνα αρχηγού ΓΕΝ με τον Τούρκο ομόλογό του, προηγουμένως οι Τούρκοι είχαν ζητήσει να γίνει η αποκόλληση με δικά τους μέσα. Το ατύχημα θεωρείται πλήγμα για το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, ενώ ταυτόχρονα εκτιμάται ότι προσφέρεται για αξιοποίηση από την ελληνική πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive