Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Κάνουν οτι τους καπνίσει Σόιμπλε – Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup!

«Πραξικόπημα»  Σόιμπλε – Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup!
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ!!
Μόνοι τους αποφάσισαν, Ντάισελμπλουμ και Σόιμπλε,  να αναστείλουν τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους! Οι άλλοι υπουργοί το έμαθαν από τις ειδήσεις! Ένας από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΝΙ, «Προσωπικά δεν είχα ενημερωθεί για την απόφαση που γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ»!...

«Έξαλλοι» με την αναίρεση της απόφασης του Eurogroup, για την ενεργοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων! Απέναντι στον Σόιμπλε οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, που αν και δεν τα βάζουν μαζί του εντός της αιθούσης του συμβουλίου, ανωνύμως δηλώνουν ότι  είχαν ενημερωθεί για την απόφαση του Γερούν Ντάισελμπλουμ να παγώσει την προώθηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων. Μία απόφαση της Ευρώπης, που Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ αποφάσισαν να ακυρώσουν, για να εκδικηθούν την κυβέρνηση που δεν υποτάσσεται στην λιτότητα και δίνει βοήθημα στους συνταξιούχους! 
Όπως δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο, Ευρωπαίος υπουργός Οικονομικών, πραγματικά δεν ξέρω πόσοι υπουργοί, αν κάποιος είχε ενημερωθεί και πώς πάρθηκε η απόφαση. Μπορώ μόνο να πω ότι αφού δεν ενημερώθηκα για την απόφαση αυτή, δεν είναι ομόφωνη. Στην συνέχεια, προσέθεσε, ότι αν δεν υπάρχει ομοφωνία στο Eurogroup για να προχωρήσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, τότε δεν υπάρχει ομοφωνία και για να παγώσουν!
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «όλα γίνονται περίπλοκα χωρίς λόγο, εντάσεις αυξάνονται και οι αγορές έχουν στρέψει ξανά την προσοχή τους στην Ελλάδα.  Αυτό δεν είναι καλό». Ο υπουργός, αναφερόταν στην ξαφνική άνοδο των επιτοκίων για τα ελληνικά ομόλογα, μετά από μία περίοδο βελτίωσης.
Στο δημοσίευμα, περιλαμβάνεται υψηλόβαθμη πηγή, που κλήθηκε να σχολιάσει εάν η ξεκάθαρη απάντηση του Πιερ Μοσκοβισί στον Πολ Τόμσεν, είναι και η άποψη της  Κομισιόν. Η απάντησή της, ήταν «επί της αρχής, ναι». Την ώρα που όλες οι πλευρές, προσπαθούσαν να κλείσουν το ταχύτερο δυνατόν την αξιολόγηση, ώστε να ξεκινήσει η πορεία ανάτασης της ελληνικής Οικονομίας, η προκλητική κίνηση Σόιμπλε, να αποφασίσει μόνος του, ως «άρχων» του Eurogroup, την αναίρεση απόφασής του οργάνου, έχει ψυχράνει το κλίμα στις Βρυξέλλες.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, δήλωσε ότι «πρέπει να μπορούμε να επικοινωνήσουμε με το ΔΝΤ και να φτάσουμε σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία.  Τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν». Μάλιστα τόνισε ότι η Κομισιόν είναι θετική στην απόφαση της κυβέρνησης να μοιράσει το έκτακτο επίδομα, αλλά ήταν λάθος που δεν είχαν ενημερωθεί από πριν οι Θεσμοί. Αυτή η διαφορά, ήταν που έδωσε πυρομαχικά στο κ. Σόιμπλε και την γερμανική σφαίρα επιρροής εντός του Συμβουλίου, να καθυστερήσουν την αξιολόγηση!
Πολλοί εκτιμούν, ότι υπάρχουν δυνάμεις εντός των δανειστών, που θέλουν μία καθυστέρηση στην αξιολόγηση, ώστε η συμφωνία, να επιτευχτεί όταν θα έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι και η ελληνική πλευρά θα είναι με την πλάτη στον τοίχο, ώστε να υπάρξουν μεγαλύτερες ελληνικές υποχωρήσεις και να περάσουν σκληρότερα μέτρα! Επίσης, υπάρχουν υπουργοί εντός του Eurogroup, που βλέπουν ως καλό σενάριο την «αποβολή» της Ελλάδας από το Ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive