Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

"Ραβε ξήλωνε" και πάμε πάλι απ την αρχή. Ο Γιαβρόγλου αποφάσισε να ΞΑΝΑ αλλάξει τις Πανελλαδικές


Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα καταργηθούν και η εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα γίνεται με αναβαθμισμένο εθνικό απολυτήριο και προπαρασκευαστικό πρώτο έτος, ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου...
«Η πολιτική δεν είναι αναγκαστικά αρένα» λέει ο ίδιος στη συνέντευξή του και δηλώνει αποφασισμένος να πάρει αυτή τη φιλοσοφία μαζί του στο νέο γραφείο του στο Μαρούσι, με στόχο να μην ανοίξει νέα μέτωπα στον χώρο της πολιτικής του ευθύνης, αλλά και να κλείσει όσα έχουν ανοίξει.

Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του αναφέρει ότι «θέλουμε μια συνολική αναμόρφωση του Λυκείου, που, βεβαίως, θα συμπεριλαμβάνει και τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Στόχος είναι να επεκταθεί σταδιακά η υποχρεωτική εκπαίδευση, ώστε να συμπεριλάβει το Λύκειο».

Επίσης, προαναγγέλλει ευρεία αναδιάρθρωση του χώρου της ανώτατης παιδείας, σημειώνοντας ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία ενιαίου χώρου ανώτατης εκπαίδευσης ώστε να επικοινωνούν τα ΑΕΙ με τα ΤΕΙ και τα ερευνητικά κέντρα.

Παράλληλα σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υπουργός Παιδείας, τονίζει ότι «η διαμόρφωση του Ενιαίου Χώρου στην Ανώτατη Εκπαίδευση είναι ίσως, μαζί με την αλλαγή του Λυκείου και την κατάργηση των Πανελληνίων Εξετάσεων, μία από τις αλλαγές εκείνες που θα αναμορφώσουν το σύνολο του εκπαιδευτικού τοπίου».

Στην ίδια συνέντευξη, μιλώντας για τα μαθήματα στα οποία διαγωνίζονται οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στα ΑΕΙ σημειώνει ότι «είναι απαραίτητο να αλλάξει όλο το σύστημα πρόσβασης και μαζί τα μαθήματα στα οποία θα εξετάζονται οι μαθητές» και εξηγεί: «Γιατί ένας υποψήφιος φοιτητής Νομικής να μην γνωρίζει Μαθηματικά ή ένας ναυπηγός, Ιστορία; Γιατί και οι δύο να μην γνωρίζουν καλά Ελληνικά, αλλά και Αγγλικά; Δεν είναι βασικά μαθήματα για όλους αυτά; Φυσικά, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη».

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive