Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Ρωσία: «Η Ελλάδα μια ορθόδοξη χώρα εκβιάζεται ξανά ωμά από την Γερμανία – Έρχονται άσχημες εξελίξεις και θα υποστηρίξουμε τους Έλληνες»

Η Μόσχα διαβλέπει σκοπιμότητα από την στάση του Βερολίνου, το οποίο θέλει να βάλει στην χώρα μας ολοκληρωτικά και μόνιμα «στο χέρι» ελέγχοντας τους πάντες και πάντα και διορίζοντας εσαεί κυβερνήσεις μαριονέτες στα πρότυπα των ΗΠΑ.      Υπέρ των ελληνικών θέσεων τάσσονται σαφώς Ρώσοι διπλωματικοί σύμβουλοι με πρόσβαση στο Κρεμλίνο το οποίο παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις στην Ελλάδα διαβλέποντας λίαν επικίνδυνα «παιχνίδια» από το Βερολίνο το τελευταίο διάστημα.   Η στάση των ελληνικών αρχών στο όλο θέμα έχει κινητοποιήσει αξιωματούχους στην ρωσική πρωτεύουσα οι οποίοι διαβλέπουν καταιγιστικές και άσχημες εξελίξεις στην χώρα μας... το επόμενο διάστημα.       
«Μου φαίνεται ότι η Ελλάδα δεν είναι τυχαίο που έχει λάβει μια τέτοια θέση σε σχέση με την Γερμανία, γιατί αν όλα ήταν ήσυχα στο  Ευρωπαϊκό «βασίλειο» τότε ίσως η Ελλάδα θα μπορούσε να συμπεριφερθεί διαφορετικά», ανέφερε ο  Ρώσος διπλωμάτης και  πολιτικός επιστήμονας Vyacheslav Matuzov.   Η απόφαση της ελληνικής ηγεσίας, κατά την εκτίμησή του, οφείλεται σε εκείνες τις προοπτικές που αναμένουν οι Έλληνες  από την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.  kanzlerin-angela-merkel  «Σε αυτό υπολογίζουν οι Έλληνες αλλά πιστεύω ότι η Ευρώπη  είναι πολύ απασχολημένη με άλλα προβλήματα και είναι απίθανο να φτάσει σε συμφωνία και να δώσει μια αποτελεσματική λύση στο  ελληνικό πρόβλημα με  μια ορθή απόφαση», υπογραμμίζει ο Ρώσος.  Ο ίδιος ο σύμβουλος του Κρεμλίνου  σημείωσε ότι η Γερμανία, ένας σημαντικός παίκτης στην ευρωπαϊκή οικονομική αρένα, εκβιάζει και πάλι μια αδύναμη χώρα , αλλά τώρα και οι Γερμανοί έχουν πολλά –πολλά προβλήματα .   Οι επερχόμενες εκλογές, αποτελούν σαφώς το μέγα θέμα για την  Μέρκελ,
kanzlerin-angela-merkel
 έχοντας ανοικτά τα ζητήματα των μεταναστών των εργαζομένων, την αποσαφήνιση της στάσης των ΗΠΑ (νέος πρόεδρος), και εκεί ακριβώς επικεντρώνονται οι Γερμανοί χωρίς να τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο.  Παρόλα αυτά, υπάρχει μια πραγματική «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» κατά τον ίδιο,  εκτός από τη Γερμανία, από  άλλες χώρες, όπως η Ιταλία  η Ισπανία, και η Γαλλία, που καταλαβαίνουν πολύ καλά  τι συμβαίνει στην Ελλάδα, επειδή και οι ίδιες  βρίσκονται στην ίδια θέση.   «Εάν  καταρρεύσει η Ελλάδα, αύριο θα έρθει  η σειρά της Ιταλίας, μετά της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας,  δηλαδή μιλάμε για όλη την νότια ακτή της Μεσογείου. Οι Έλληνες και η στάση τους αυτό το διάστημα, λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, πήραν μια  απολύτως  σωστή απόφαση», κατέληξε στο συμπέρασμα του ο Matuzov.  Στις αρχές Δεκεμβρίου, το Eurogroup κατέληξε σε συμφωνία για μερική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με τη μείωση των επιτοκίων και την παράταση της λήξης.   Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας η ελληνική κυβέρνηση  υποσχέθηκε  την παραμονή των εορτών των Χριστουγέννων να διαθέσει € 617 εκατομμύρια για τις πληρωμές εφάπαξ σε συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα που λαμβάνουν λιγότερα από 850 ευρώ το μήνα. Κάτι όμως που δεν το χωνεύουν εύκολα οι Γερμανοί.  
schaeuble_626_355
«Μόνο που  οι Έλληνες συνταξιούχοι που λαμβάνουν χαμηλή σύνταξη λιμοκτονούν στην κυριολεξία  και αυτό το επίδομα θα εξανεμιστεί  σε φόρους και υποχρεώσεις, τονίζει ο ίδιος.   «Η κυβέρνηση ακόμη και τα Χριστούγεννα (Ελλάδα ορθόδοξη  χώρα λέει ο ίδιος), προσπαθεί με κάποιο τρόπο να βοηθήσει τους ανθρώπους διαθέτοντας κονδύλια, αλλά  απειλείται από τις  Βρυξέλλες και την Γερμανία», κατέληξε ο ίδιος .   Η ελληνική πρωτεύουσα συνταράσσεται από μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στις περικοπές των συνταξιοδοτικών παροχών και στην συνεχιζόμενη  κατάσταση της  δημοσιονομικής λιτότητας, όλα αυτά αποτελούν ένα άκρως εκρηκτικό μείγμα για την ελληνική κοινωνία.  Όλο αυτό το σκηνικό σύμφωνα και με τους Ρώσους ειδικούς θα προκαλέσει αποσταθεροποίηση σε όλη την νότια πτέρυγα στην ΝΑ Μεσόγειο, με αποτέλεσμα την αποσταθεροποίηση και στο Αιγαίο, μια περιοχή που διέρχονται όλα τα τα ρωσικά αποβατικά πλοία για την Συρία.  Η Μόσχα διαβλέπει σκοπιμότητα από την στάση του Βερολίνου, το οποίο θέλει να βάλει στην χώρα μας ολοκληρωτικά και μόνιμα «στο χέρι» ελέγχοντας τους πάντες και πάντα και διορίζοντας εσαεί κυβερνήσεις μαριονέτες στα πρότυπα των ΗΠΑ.

1 σχόλιο:

  1. Ιστορικά έχουν καταγραφεί διαφορετικά πράγματα τόσο με την τσαρική Αυτοκρατορία ορλοφικά,Λάμπρος Κατσώνης,και επί Σοβιετικής Ένωσης αλλά πρόσφατα με την Κύπρο και στην εισβολή των Τούρκων και ειδικά με την επιβαλλόμενη γερμανική επικυριαρχία μέσω του νομίσματος δεν έπραξαν το ελάχιστο.Οι Ρώσοι αυτό που θέλουν και ήθελαν την έξοδο στα ζεστά ύδατα τα συμφέροντα τους κοιτούν να διασφαλίσουν ανά το κόσμο και τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive