Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Σε «λευκή ομηρία» οι ταξιδιώτες της Πρωτοχρονιάς ΠΡΩΤΟΧΙΟΝΙΑ! Στα λευκά η μισή Ελλάδα

Σύμφωνα με τον κ. Καντερέ, Τρίτη προς Τετάρτη έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, που θα φέρει βροχές στα πεδινά της δυτικής και της νότιας

 ηπειρωτικής χώρας και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, και χιονοπτώσεις στα δυτικά ορεινά...



Σε λευκό κλοιό τύλιξε χθες το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας η ψυχρή εισβολή που ήρθε από τον Βορρά, φέρνοντας χιόνια σε ορεινές και πεδινές περιοχές, θυελλώδεις βοριάδες και τσουχτερό κρύο. Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί για άλλες 48 ώρες και, συνεπώς, να βάλει εμπόδια στις οδικές και τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις των εκδρομέων της Πρωτοχρονιάς.
Το πυκνό χιόνι που έπεφτε κατά διαστήματα χθες -κυρίως από τη νύχτα της Τετάρτης έως τα ξημερώματα της Πέμπτης- στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στα νησιά του Αιγαίου δημιούργησε όμορφα χιονισμένα τοπία και σε αρκετές περιοχές έδωσε σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία για τον παραδοσιακό χιονοπόλεμο.
Μάλιστα, τα χιόνια έφτασαν και σε περιοχές που σπάνια ντύνονται στα λευκά, όπως τα νότια προάστια της Αττικής και οι Κυκλάδες, ενώ νιφάδες έπεσαν ακόμη και στα ορεινά της Ρόδου. Μαζί με τα χιόνια ήρθε και η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, με την ελάχιστη τιμή να πέφτει πολύ κάτω από το μηδέν στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, ενώ η αίσθηση του κρύου ενισχυόταν από τους δυνατούς βοριάδες, οι οποίοι έφεραν απαγόρευση απόπλου από τα περισσότερα λιμάνια.
Ο «ρωσικός χιονιάς» δεν πρόκειται να υποχωρήσει πριν από την Πρωτοχρονιά. «Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα σε Θεσσαλία, Σποράδες, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα με χιονοπτώσεις όχι μόνο σε ορεινές, αλλά και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, ενώ οι βοριάδες των 8-9 μποφόρ δεν θα επιτρέψουν τον απόπλου των πλοίων. Αντίθετα, στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα δεν αναμένεται κάτι σημαντικό, με εξαίρεση τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τον ήλιο με... δόντια σε πολλές περιοχές» λέει ο μετεωρολόγος-φυσικός και πρώην διευθυντής Προγνώσεων της ΕΜΥ Νίκος Καντερές. Η θερμοκρασία στη δυτική Ελλάδα και στα νησιά του νότιου Αιγαίου δεν θα ξεπεράσει τους 8-9 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη χώρα τους 3-5 βαθμούς.
Βελτίωση
Για αύριο προβλέπεται συνέχιση των χιονοπτώσεων στην ανατολική και τη νότια χώρα, αλλά με μικρότερη ένταση και διάρκεια, ενώ ο υδράργυρος θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο η εξασθένηση των ανέμων αναμένεται να επιτρέψει τον απόπλου των πλοίων. Ουσιαστική βελτίωση αναμένεται την Πρωτοχρονιά, με φαινόμενα μόνο στη νότια νησιωτική χώρα, περαιτέρω εξασθένηση των ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ ακόμη καλύτερος καιρός προβλέπεται για τη Δευτέρα.
Τα «παιχνίδια» των celebrities στα social media
Το Ιnstagram ντύθηκε στα... λευκά, με τους celebrities να ανεβάζουν εικόνες από την επέλαση του χιονιά! Καρτερικά περίμεναν από τα ξημερώματα της Πέμπτης να φωτογραφίσουν τον «χορό των νιφάδων» και να ποστάρουν στο διαδίκτυο εικόνες από τα χιονισμένα μπαλκόνια τους και τους μποτιλιαρισμένους δρόμους. Το χιόνι πρόλαβε, καθ' οδόν για το σπίτι, τον Γιάννη Λάτσιο.
Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης και η σύζυγός του Ευγενία Μανωλίδου ντύθηκαν ζεστά και φωτογραφήθηκαν πρωί πρωί με φόντο το χιονισμένο τοπίο στη γειτονιά τους στο Μαρούσι, 
ενώ παραμυθένιες εικόνες από τα παράθυρά τους δημοσίευσαν η Καίτη Γαρμπή, ο Πέτρος Κωστόπουλος, αλλά και η Νάσια Κονιτοπούλου. Στις 04.30 τα ξημερώματα ο πολύ πρωινός Γιώργος Παπαδάκης και οι συνεργάτες του Μπάγια Αντωνοπούλου και Ντίνος Σιωμόπουλος έπαιξαν χιονοπόλεμο έξω από τα Κάπα Studios!
Ο Χρήστος Φερεντίνος φωτογραφήθηκε μέσα στην παγωμένη νύχτα, όπως και η Σοφία Βογιατζάκη, ενώ ο ηθοποιός Κώστας Κρομμύδας, ντυμένος σαν κρεμμύδι, ξάπλωσε στα πουπουλένια χιόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive