Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Τουρκία: Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας – Τούρκοι ορμούν κατά Κούρδων - Ξεσηκώνονται ΚΑΙ οι Αλεβίτες

Τουρκία: Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας – Τούρκοι ορμούν κατά Κούρδων - Ξεσηκώνονται και οι Αλεβίτες
Λίγες μόλις μέρες μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη  και ενώ πληθαίνουν οι πληροφορίες για ενδεχόμενο γενικής επιστράτευσης του τουρκικού κρατικού μηχανισμού, η νέα έκρηξη βόμβας σε δημόσιο λεωφορείο στην Πανεπιστημιούπολη της Καισάρειας συγκλονίζει την γείτονα.  Μέχρι στιγμής υπάρχουν 13 νεκροί στρατιώτες και 48 τραυματίες...
 Το σημείο στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη είναι ένα πολυσύχναστο μέρος.  Για το νέο μακελειό ενημερώθηκε ο πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος αναμένεται στην περιοχή, ενώ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιμίρ, ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Ικόνιο και συγκαλεί έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας.  Ο Τούρκος πρόεδρος  δείχνει το PKK δείχνει πίσω από την νέα βομβιστική επίθεση.  Σε ανακοίνωσή του ο «Σουλτάνος» ανέφερε: «Η αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση είναι υπεύθυνη για τη σημερινή επίθεση. Τέτοιες επιθέσεις αυτές δεν είναι ανεξάρτητες των εξελίξεων σε Ιράκ και Συρία».  Όπως μεταδίδεται, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας απαγόρευσε προσωρινά την αναμετάδοση εικόνων και πληροφοριών. Η ενημέρωση γίνεται με το σταγονόμετρο και μόνο από τα διεθνή μέσα.  Εν τω μεταξύ, ένας όχλος από Τούρκους όρμησε  στα γραφεία του φιλοκουρδικού σοσιαλιστικού κόμματος HDP στην Καισάρεια, προκειμένου να εκδικηθεί, όπως αναφέρεται, για την νέα βομβιστική επίθεση που ανατίναξε λεωφορείο που μετέφερε Τούρκους καταδρομείς.  Όπως θα δείτε ΕΔΩ στο ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, ο όχλος προσπάθησε να εισέλθει στα γραφεία του φιλοκουρδικού σοσιαλιστικού κόμματος για να διαπράξει αντίποινα, θεωρώντας τους Κούρδους υπεύθυνους για το νέο χτύπημα.  Η έφοδος απετράπη μετά την επέμβαση της Αστυνομίας, αλλά ο κίνδυνος εμφυλίου και γενικών αναταραχών είναι πλέον ορατός.  Πλην των Κούρδων, μεγάλες αλεβιτικές οργανώσεις, ειδικότερα  η «Alevi Bektaşi Federasyonu»,η «Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı», η Pirsultan Abdal Kültür Derneği και η «Alevi Kültür Dernekleri», ανακοίνωσαν κοινό αγώνα κατά της καταπίεσης που υφίστανται οι Αλεβίτες της Τουρκίας από το ισλαμικό καθεστώς Ερντογάν και ότι «δεν πρόκειται να μας εξοντώσουν».  Αιτία στάθηκε η σύλληψη του Γενικού Γραμματέα της οργάνωσης Pirsultan Abdal Cemevi Başkanı και του προέδρου της Zeynel Odabaş που οδηγήθηκαν σε κελιά.  Δόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:   «Όπως είναι γνωστό ο Γ.Γ. και ο πρόεδρος της Pirsultan Abdal Cemevi έχουν παρανόμως συλληφθεί.   Είμαστε εν γνώση της προσπάθειας να καμφθούν οι Αλεβίτες μέσω της σύλληψης του Zeynel Odabaş και δηλώνουμε ότι ποτέ δεν θα μας εκμηδενίσουν   Ζητούμε απ'ολες τις αλεβιτικές οργανώσεις και τους Αλεβίτες πιστούς να στηρίξουν ομόθρησκούς τους».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive