Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. στη Βραζιλία για τον νεκρό πρέσβη της Ελλάδας. Αστυνομικός ανακρίνεται από τις βραζιλιάνικες αρχές

Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. στη Βραζιλία για τον νεκρό πρέσβη της Ελλάδας
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας αναχωρεί για τη Βραζιλία, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες των βραζιλιάνικων Αρχών για τον πρέσβη της Ελλάδας, Κυριάκο Αμοιρίδη, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων....

Παράλληλα, σημειώνεται ότι επιβεβαιώθηκε, κατόπιν επικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδας με το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας, πως το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου της πόλης του Ρίο, στο οποίο βρέθηκε απανθρακωμένη σορός, είχε ενοικιαστεί, προ ημερών, από τον Έλληνα πρέσβη στη Μπραζίλια.

Αστυνομικός ανακρίνεται από τις βραζιλιάνικες αρχές

Εν τω μεταξύ, οι αρχές της Βραζιλίας ανέκριναν στη διάρκεια της νύκτας έναν αστυνομικό σε σχέση με την κατά τα φαινόμενα δολοφονία του πρεσβευτή της Ελλάδας στη Βραζιλία και ερεύνησαν αν εμπλέκεται η βραζιλιάνα σύζυγος του διπλωμάτη, αναφέρουν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Η εφημερίδα O Globo, επικαλούμενη μέλη της οικογένειας του αστυνομικού, ανέφερε πως ο αστυνομικός ανακρίθηκε επί ώρες σχετικά με τον Έλληνα πρεσβευτή Κυριάκο Αμοιρίδη, η τύχη του οποίου αγνοείται.
Η Globo ανέφερε επίσης πως οι αστυνομικοί βρήκαν αίμα σ' έναν καναπέ στο σπίτι του Ρίο όπου διέμεναν ο πρεσβευτής και η σύζυγός του και ανέκριναν τη σύζυγο, η οποία ονομάζεται Φρανσουάζ.
Ένα απανθρακωμένο πτώμα βρέθηκε χθες το βράδυ μέσα στο αυτοκίνητο που είχαν μισθώσει ο 59χρονος Κυριάκος Αμοιρίδης και η Βραζιλιάνα σύζυγός του.
Την υπόθεση ερευνά το τμήμα ανθρωποκτονιών της αστυνομίας της Πολιτείας του Ρίο ντε Ζανέιρο και η εφημερίδα O Globo αναφέρει πως η αστυνομία εργάζεται βασισμένη στην υπόθεση ότι πρόκειται για δολοφονία.
Το Ρόιτερς αναφέρει στο τηλεγράφημά του πως το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε στα βόρεια περίχωρα του Ρίο, μια φτωχή περιοχή στην οποία κυριαρχούν ισχυρές ένοπλες συμμορίες με πολιτικές διασυνδέσεις, οι οποίες αποτελούνται κυρίως από εκτός υπηρεσίας ή συνταξιούχους αστυνομικούς και πυροσβέστες που ελέγχουν εκτεταμένες περιοχές. Πιστεύεται πως συχνά αποσπούν εκβιαστικά χρήματα από τους κατοίκους με αντάλλαγμα να εμποδίζουν τις συμμορίες των ναρκωτικών να καταλάβουν τις περιοχές.
Το Ρόιτερς σημειώνει πως το περιστατικό αποτελεί άλλο ένα πλήγμα για την εικόνα του Ρίο μόλις τέσσερις μήνες αφότου η πόλη αυτή φιλοξένησε τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πρακτορείο προσθέτει πως η εγκληματικότητα στο Ρίο βρίσκεται σε άνοδο και πως η Πολιτεία έχει μεγάλα χρέη και συχνά δεν μπορεί να πληρώνει εγκαίρως --ακόμη και καθόλου-- τους μισθούς των αστυνομικών και άλλων υπαλλήλων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive