Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Καρέ-καρέ η αποχώρηση πολιτών και ανταρτών από το αιματοβαμμένο Χαλέπι Παραμένει σε ισχύ η συμφωνία εκεχειρίας- Δείτε φωτογραφίες

Καρέ-καρέ η αποχώρηση πολιτών και ανταρτών από το αιματοβαμμένο Χαλέπι

Η αποχώρηση ανταρτών και Σύρων πολιτών από το ανατολικό Χαλέπι συνεχίζεται με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός να φαίνεται να τηρείται όλη τη νύχτα, όπως μεταδίδει το BBC επικαλούμενο τον Ερυθρό Σταυρό...

Περισσότεροι από τρεις χιλιάδες άνθρωποι αποχώρησαν με λεωφορεία την πρώτη ημέρα της εκκένωσης, χθες, αλλά ο ΟΗΕ εκτιμά πως ακόμα πενήντα χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στις περιοχές αυτές στα ανατολικά της πόλης.
Ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη της Ρωσίας, έχει πλέον τον έλεγχο σχεδόν όλων των περιοχών που τελούσαν υπό τον έλεγχο των ανταρτών. Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη συριακή κυβέρνηση για σφαγή στην πόλη. Το μόνο αναπάντητο ερώτημα είναι εάν το συριακό καθεστώς, με την υποστήριξη της Ρωσίας, είναι πρόθυμο να μεταβεί στη Γενεύη για εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις και εάν είναι πρόθυμο να σταματήσει αυτή τη σφαγή του ίδιου του λαού του» δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ ανακοίνωσε χθες την «απελευθέρωση» του Χαλεπιού ύστερα από τέσσερα χρόνια μαχών, λέγοντας πως γράφτηκε ιστορία.
Πολλές χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών και πάρα πολλού πολίτες, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών αυτών.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στο BBC, η εκκένωση της πόλης συνεχίζεται και σήμερα. «Αυτό σημαίνει πως θα εργαστούμε αδιάκοπα, ο Ερυθρός Σταυρός και η Ερυθρά Ημισέληνος. Θέλουμε να μην χαθεί η στιγμή καθώς η κατάσταση των ανθρώπων εδώ είναι πραγματικά απελπιστική» τόνισε.
Την Πέμπτη απομακρύνθηκαν από το Χαλέπι τουλάχιστον τρεις χιλιάδες πολίτες- ανάμεσά τους σαράντα τραυματίες και παιδιά.
Ωστόσο πιστεύεται πως ακόμα τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι- εξ αυτών οι 40.000 πολίτες- που εξακολουθούν να ζουν σε αυτή την πλευρά της πόλης.
allepo1allepo2allepo3allepo4allepo5allepo6allepo7allepo8allepo9allepo10allepo11allepo12allepo13allepo14allepo15allepo16allepo17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive