Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

"Πολιορκεί" το Καστελόριζο η Τουρκία - Μεγάλη κλιμάκωση μέσα στα Χριστούγεννα

"Πολιορκεί" το Καστελόριζο η Τουρκία - Μεγάλη κλιμάκωση μέσα στα Χριστούγεννα
Οι τουρκικές προκλήσεις αναβαθμίζονται δυστυχώς ποιοτικά και ποσοτικά.  Τραβάει το σχοινί η Άγκυρα συνεχώς στο Αιγαίο, έπειτα και την διπλή έκδοση NAVTEX για την περιοχή του Καστελόριζου, πολιορκώντας το ουσιαστικά τόσο από αέρος όσο και από θαλάσσης....
 Οι δυο αυτές NAVTEX 845/16 και 844/16 δεσμεύουν αντίστοιχα περιοχές στο Καστελόριζο για το διάστημα 26-29 Δεκεμβρίου και 21-22 Δεκεμβρίου, κλιμακώνοντας μέσα στην περίοδο των εορτών και θυμίζοντας κάτι από το περασμένο Πάσχα, όπου παρατηρήθηκαν περίπου οι ίδιες προκλήσεις.  Προηγουμένως η Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας είχε ανακοινώσει την εκκίνηση ασκήσεων πάνω από την περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου και συγκεκριμένα μεταξύ Σκύρου, Αϊ Στρατή και Λέσβου, ζητώντας από τους Τούρκους πιλότους να καταθέτουν σχέδια πτήσης στις προγραμματισμένες ασκήσεις τους. Σε αντίθετη περίπτωση τα αεροσκάφη θα θεωρούνται εχθρικά και θα αναχαιτίζονται.  Η απάντηση της Άγκυρας ήταν η παραπάνω έκδοση της NAVTEX, απομονώνοντας ουσιαστικά περιοχές γύρω από το Καστελόριζο και προκαλώντας προβληματισμό στην ελληνική πλευρά.  Ουδείς γνωρίζει τις επόμενες κινήσεις των Τούρκων σε μία περίοδο που η εξωτερίκευση της κρίσης στην Τουρκία χτυπάει "κόκκινο".

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive