Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ! Πως έβαλε χέρι στην Κύπρο

rex
Ρόλο στα κυπριακά πράγματα αποφάσισε να διαδραματίσει ο  υπουργός εξωτερικών του Τραμπ, Ρεξ Τίλερσον. Τρεις ενεργειακοί  κολοσσοί εκ των οποίων ο ένας ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Τίλερσον, αναλαμβάνουν τις έρευνες σε τρία οικόπεδα  της κυπριακής ΑΟΖ...
 Όπως ανακοίνωσε, μετά από συνεδρίαση του Υπουργικού στην Κύπρο, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, το τεμάχιο 6 ανατίθεται στην κοινοπραξία ENI – Total, το τεμάχιο 8 ανατίθεται στην ιταλική ΕΝΙ και για το 10 επιλέχθηκε η κοινοπραξία Exxon Mobil – Qatar Petroleum. Ειδικά για το τεμάχιο 10, όπου επικράτησε η Exxon σε συνεργασία με την εταιρεία του Κατάρ, δόθηκε μάχη κάτι που έκανε τον κ. Λακκοτρύπη να σχολιάσει ότι από το ενδιαφέρον που κατεγράφη διαφαίνεται ότι έχει μεγάλες προοπτικές.
Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει ο κύκλος των τελικών διαπραγματεύσεων με τους προτιμητέους ομίλους, προκειμένου να υπάρξει η τελική συμφωνία και η έναρξη ερευνών στα εν λόγω σημεία της κυπριακής ΑΟΖ.
Η διαπραγμάτευση θα περιλαμβάνει όλους τους όρους τους οποίους είναι δημοσιευμένοι στο έγγραφο του διαγωνισμού και ήταν βάση των κριτηρίων αξιολόγησης στην οποία λήφθηκε η απόφαση και θα κατατείνει στη βελτίωση των όρων υπέρ του κυπριακού δημοσίου.
Το κάθε συμβόλαιο έρευνας είναι διάρκειας επτά ετών που χωρίζεται σε τρεις περιόδους. Η πρώτη είναι τρία χρόνια, η δεύτερη και η τρίτη είναι δύο χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι ο Τίλερσον έχει στενές σχέσεις με τον Βλάντιμιρ Πούτιν ο οποίος τον βράβευσε το 2013.

3 σχόλια:

  1. κοινοπραξία Exxon Mobil – Qatar Petroleum. Kατι παιζεται εδω ,το δημοσιευμα χρειαζεται διευκρινησεις !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ExxonMobil διαθέτει ένα πολυδιάστατο χαρτοφυλάκιο με επενδύσεις και δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο. Συνολικά διαθέτει 23 διυλιστήρια σε 14 χώρες με δυνατότητα διύλισης 5 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
    Έχει παρουσία σε χώρες όπως Ρωσία, Καναδάς, Μεξικό, Αργεντινή, Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Αγκόλα, Γουινέα, Υεμένη, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, Ταϊλάνδη, Άμπου Ντάμπι, Αυστραλία, Μαλαισία, Κατάρ, Ιράκ και Ινδονησία,

    Από την άλλη, η Qatar Petroleum είναι η κρατική εταιρεία πετρελαίου του Κατάρ και διαχειρίζεται όλες τις δραστηριότητες της χώρας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, περιλαμβανομένου έρευνας, παραγωγής, διύλισης, εξαγωγής, μεταφοράς και αποθήκευσης.

    Ιδρύθηκε το 1974 και η έδρα της βρίσκεται στην Ντόχα του Κατάρ. Πρόεδρος και CEO της εταιρείας είναι ο Saad Sherida Al Kaabi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αφηνεται να αιωρειται μια αναμειξη ενος τριο αμερικανικα συμφεροντα ,συμφεροντα καταριανων ,εμλεκεται και το ονομα του πουτιν . μα τι γινεται επι τελους αυτοι διελυσαν την συρια για ενα αγωγο καταρ -τουρκια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive