Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Πάνω από $680.000 αποζημίωση έδωσε η Goodyear σε ομογενή για εργατικό ατύχημα

Πάνω από $680.000 αποζημίωση έδωσε γνωστή εταιρία σε ομογενή για εργατικό ατύχημα
Αποζημίωση-«μαμούθ» επιδίκασε το Ανώτατο Δικαστήριο Βικτώριας στην ομογενή Μαριάνα Καλού, από τη Μελβούρνη, η οποία πριν από έξι περίπου χρόνια και μετά από πτώση της στον χώρο εργασίας, τραυματίστηκε σοβαρά στην δεξιά της ωμοπλάτη. Το Δικαστήριο αποφάσισε ότι για την πτώση της Καλού...
ευθύνεται ο εργοδότης της που ήταν η εταιρία Goodyear & Dunlop Tyres, την οποία και διέταξε να πληρώσει στην ομογενή το ποσό των $250.000 για τον πόνο και την ταλαιπωρία που πέρασε και, επιπρόσθετα, το ποσόν των $438.000 για απώλεια εισοδήματος.

Λόγω της πτώσης της, η κ. Καλού υπεβλήθη δύο φορές σε εγχείριση για αποκατάσταση της δεξιάς της ωμοπλάτης και, όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, από τότε που έπεσε έως σήμερα δεν είναι σε θέση να εργαστεί, χρειάζεται φυσιοθεραπεία και αναγκάζεται να παίρνει αναλγητικά επί καθημερινής βάσης για να καταπολεμήσει τον χρόνιο πόνο που της άφησε ο τραυματισμός της.

Η κ. Καλού εργαζόταν ως υπάλληλος στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών στο κατάστημα της Goodyear επί της St. Kilda Rd., το οποίο η εταιρία νοίκιαζε από τον οργανισμό Victorian Automobile Chamber of Commerce.

Η πτώση της προκλήθηκε από ράγες συρόμενης πόρτας στις οποίες η ομογενής υπάλληλος σκόνταψε ενώ περπατούσε. Η πόρτα είχε μετακινηθεί όταν η Goodyear νοίκιασε το κτίριο για οικονομία χώρου.

Μάλιστα, η κ. Καλού ανέφερε στο Δικαστήριο ότι μία βίδα από αυτές που στήριζαν τις ράγες, είχε ξεβιδωθεί με αποτέλεσμα οι ράγες να προεξέχουν του δαπέδου γεγονός που στάθηκε και η αιτία να σκοντάψει η ομογενής.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο η 59χρονη μητέρα πέντε παιδιών μετά την πτώση της πήγε με τα πόδια στο νοσοκομείο, συνοδευόμενη από μία συνάδελφό της, η οποία της ανέφερε ότι η διοίκηση γνώριζε ότι η βίδα από τις ράγες είχε λασκάρει και τον κίνδυνο που εγκυμονούσε.

Παρά το γεγονός ότι οι δικηγόροι της Goodyear προσπάθησαν να πείσουν την έδρα ότι η κ. Καλού έλεγε ψέματα όταν ανέφερε ότι η διοίκηση γνώριζε ότι η βίδα από τις ράγες είχε λασκάρει, η έδρα δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς τους και απεφάνθη ότι τόσο ο τραυματισμός και κατά συνέπεια η ταλαιπωρία της κ. Καλού προήλθε από αμέλεια της Goodyear.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive