Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΕΝΑ χρόνο θα περιμένουν Κυριάκος - Άδωνις να γίνουν ... αρχηγοί! Εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ την άνοιξη του 2016



Από την βάση του κόμματος την Άνοιξη του 2016 θα γίνει η εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ. Αυτό αποφάσισαν τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου και της εκτελεστικής γραμματείας. Αυτό σημαίνει πως ο Βαγγέλης Μειμαράκης θα παραμείνει στην θέση του τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη ενώ αν προκηρυχθούν εκλογές θα ηγηθεί ο ίδιος του κόμματος. Η εισήγηση....
των δύο κομματικών οργάνων αναμένεται να τεθεί αύριο πρός έγκριση στην συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής 

Εν τω μεταξύ χθες 62 βουλευτές της ΝΔ σε σύνολο 76 που αριθμεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, έβαλαν την υπογραφή τους σε κοινό κείμενο με το οποίο ζητούν να μετατεθεί για αργότερα η εκλογή νέου αρχηγού. 

Η πρωτοβουλία ήλθε σαν απάντηση σε πληροφορίες, ότι ο κ. Μειμαράκης σκεπτόταν να επιταχύνει τις διαδικασίες ανάδειξης νέου Προέδρου του κόμματος και να ορίσει ως ημερομηνία την 30η Αυγούστου.

Υπέρ της επίσπευσης των διαδικασιών εκλογής αρχηγού στη ΝΔ έχουν ταχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάκης Βορίδης. 

Ο κ. Μειμαράκης επιθυμεί την "νομιμοποίησή του" από την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, ώστε να κλείσει το θέμα της ηγεσίας μέχρι τη σύγκληση του επόμενου τακτικού Συνεδρίου την Άνοιξη του 2016. 

Κίνημα 62 βουλευτών υπέρ της παραμονής Μεϊμαράκη
Όπως δήλωσε στην πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ,το "μεταβατικός" αναφέρεται μόνο στον χρόνο παραμονής του στην ηγεσία της ΝΔ καθώς κατά τα λοιπά ασκεί όλες τις αρμοδιότητες που απορρέουν από το καταστατικό του κόμματος.
 
Στο πλαίσιο αυτό έχει σημασία η αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, αλλά την τυπική αρμοδιότητα για το θέμα των διαδικασιών εκλογής αρχηγού, έχει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στο κείμενο για την συλλογή υπογραφών επισημαίνεται η ανάγκη για εκκαθάριση του μητρώου των μελών του κόμματος, προτού να στηθούν κάλπες για την εκλογή αρχηγού, όποια διαδικασία και αν επιλεγεί, κάτι που επίσης είχε επισημάνει και ο πρόεδρος της ΝΔ στην συνέντευξή του.

Το κείμενο υπέγραψαν οι Απόστολος Βεσυρόπουλος, Μάνος Κόνσολας, Γιώργος Κουμουτσάκος, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Νίκος Δένδιας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Χρήστος Μπουκώρος, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Μαρία Αντωνίου, Σοφία Βούλτεψη, Γιάννης Τραγάκης, Θανάσης Μπούρας, Κώστας Τζαβάρας, Κώστας Τσιάρας, Θεόδωρος Καράογλου, Λευτέρης Αυγενάκης, Νότης Μηταράκης, Άννα Καραμανλή, Κώστας Γκιουλέκας, Στέφανος Γκίκας.
 
Επίσης: Γιώργος Βλάχος, Γιώργος Βαγιωνάς, Αλέξανδρος Κοντός, Ευάγγελος Μπασιάκος, Κώστας Κουκοδήμος, Σίμος Κεδίκογλου, Γιώργος Κασαπίδης, Στέργιος Γιαννάκης, Κώστας Σκρέκας, Κώστας Κατσαφάδος, Τιμολέων Κοψαχείλης, Γιώργος Γεωργαντάς, Θανάσης Δαβάκης, Βασίλης Γιόγιακας, Σάββας Αναστασιάδης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Τάσος Δημοσχάκης, Γιώργος Καρασμάνης, Χρήστος Κέλλας, Κώστας Τασούλας, Μάξιμος Χαρακοπουλος, Χαράλαμπος Αθανασίου, Θεόδωρος Φορτσάκης, Κώστας Βλάσσης, Νίκη Κεραμέως, Γιάννης Ανδριανός, Χρήστος Σταϊκούρας, κ.ά. 

Δεν υπέγραψαν, για διαφορετικούς όμως λόγους οι κ.κ. Χρίστος Δήμας, Δημήτρης Κυριαζίδης και Ιωάννης Αντωνιάδης, Ανδρέας Κατσανιώτης, Γιώργος Βλάχος όπως και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης και ο κ. Δημήτρης Σταμάτης, οι οποίοι δήλωσαν ότι συμφωνούν μεν αλλά θα εκφράσουν την άποψή τους στην Πολιτική Επιτροπή. 

Δεν υπέγραψε επίσης η κα Ντόρα Μπακογιάννη οποία όμως έλεγε ότι δεν διαφωνεί με τη χρονική μετάθεση της εκλογικής διαδικασίας καθώς επίσης και οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive