Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Τουρκία: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Νταβούτογλου

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου υπέβαλε σήμερα το απόγευμα την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δύο ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές, όμως θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.... Το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) του Νταβούτογλου απώλεσε την πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή και θα υποχρεωθεί είτε να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με ένα από τα μικρότερα κόμματα -μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει πολλές εβδομάδες- ή να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας μόνο του.
«Ο πρόεδρος Ερντογάν αποδέχτηκε την παραίτηση της κυβέρνησης που του υπέβαλε ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου (...) και ζήτησε να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία.
Ο Ερντογάν αναμένεται ότι θα αναθέσει και πάλι στον Νταβούτογλου τον σχηματισμό κυβέρνησης όταν ανακοινωθούν τα επίσημα, τελικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, κάτι που ίσως να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive