Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ. ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Την επανάληψη των κινητοποιήσεών τους ΚΑΙ την Δευτέρα 17/3 αποφάσισαν σε σύσκεψη τα μέλη του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου μετά την συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Το ΔΣ των φαρμακοποιών αποφάσισε ομόφωνα να αναστείλει μεν την κινητοποίηση για τις ερχόμενες ημέρες αλλά να συνεχίσει την απεργία και την Δευτέρα 17 Μαρτίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα σχέδια της Τρόϊκας για εφαρμογή των προτάσεων της περίφημης έκθεσης του ΟΟΣΑ υπέρ της οποίας τάσσεται εν πολλοίς και η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. "Η Τρόικα αποβλέπει στην διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης και την ικανοποίηση των βλέψεων συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων που επιθυμούν...
τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ, τις αλυσίδες φαρμακείων στα χέρια ιδιωτών κεφαλαιούχων και τα εξοντωτικά ωράρια λειτουργίας των φαρμακείων που καταστρέφουν την προσωπική σχέση φαρμακοποιού – ασθενούς" αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε προ ολίγου ο ΠΦΣ.
Το ΔΣ του ΠΦΣ θα συνεδριάσει εκ νέου την Δευτέρα 17 Μαρτίου για να εκτιμήσει την πορεία των διαπραγματεύσεων της Τρόικας με την Κυβέρνηση.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας αφού συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, Κυριάκο Θεοδοσιάδη και τα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου δήλωσε ότι Είχαμε μία πιστεύω εποικοδομητική συζήτηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Εξηγήσαμε τις θέσεις του Υπουργείου Υγείας που γνώμονα έχουν πρώτον, την προστασία της δημόσιας υγείας και δεύτερον –δεν θα το κρύψω- κατανοούμε αιτήματα των φαρμακοποιών που αντιπροσωπεύσουν ως επί το πλείστον οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Πιστεύουμε ότι οι προτάσεις μας προς την τρόικα θα γίνουν αποδεκτές, αποτελούν ούτως ή άλλως την εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης της κυβερνήσεως. Προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με αισιοδοξία».
Ο κ. Θεοδοσιάδης από την πλευρά του δήλωσε ότι «οι θέσεις τις οποίες το υπουργείο Υγείας ανέπτυξε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα μας βρίσκουν σε ένα πλαίσιο θετικό. Πιστεύουμε ότι θα υιοθετηθούν, προς την προστασία της δημόσιας υγείας. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση, είμαστε επιφυλακτικοί διότι απέναντί μας υπάρχει η τρόικα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε ανεξάρτητα από τις καλές προθέσεις του Υπουργείου Υγείας. Θα εκτιμήσουμε τη στάση μας σε συνάρτηση και με την πορεία των διαπραγματεύσεων και με το αποτέλεσμα που αυτές θα έχουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive