Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Καταιγίδα αποκαλύψεων για κορυφαίο στέλεχος του Οικονομικού Επιτελείου

Καταιγίδα αποκαλύψεων για κορυφαίο στέλεχος του Οικονομικού ΕπιτελείουΑποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση του Προέδρου
της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης Καθηγητή Απόστολου Ρεφενέ φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα η εφημερίδα Παραπολιτικά.Ειδικότερα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας επιστολή βόμβα με έγγραφα φωτιά για τη δράση του Προέδρου της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης κ. Απόστολου Ρεφενέ ο οποίος μαζί με τον κ. Καραβίτη θεωρούνται οι αρχιτέκτονες της επιβολής του φόρου στα ακίνητα και του μπάχαλου που επικράτησε όταν χαρακτηρίστηκαν ως επιτηδευματίες οι επενδυτές με πάνω από 3 συναλλαγές στο Χρηματιστήριο, έχει αποσταλεί στον Πρωθυπουργό, τον διοικητή της ΤτΕ, τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Οικονομικών, τους Οικονομικούς Εισαγγελείς, τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΤΕ και τις διοικήσεις των ελεγκτικών εταιριών.....
Η επιστολή είναι ανώνυμη ωστόσο τα στοιχεία που περιέχει ,όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ,δεν αμφισβητούνται για τη γνησιότητά τους και εγείρουν ερωτήματα ενώ την ίδια στιγμή έχουν παραιτηθεί τρία μέλη του ΔΣ της ΕΛΤΕ με αποτέλεσμα το όργανο να μην έχει πλέον νόμιμη σύνθεση καθώς δεν έχει υπάρξει αντικατάστασή τους. Τα τρία μέλη που παραιτήθηκαν διατύπωσαν έντονα τις διαφωνίες τους με τη διοίκηση Ρεφενέ και τις πρακτικές που εφαρμόζει. Πρόκειταιγια την εκπρόσωπο της Τράπεζας της Ελλάδος, τον εκπρόσωπο του ΣΕΒ και τη Β΄ Αντιπρόεδρο που ήταν εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ. Στους παραιτηθέντες θα πρέπει να προστεθεί και ο γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης. Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχουν τα συγκεκριμένα μέλη αντικατασταθεί από τους φορείς που εκπροσωπούν ώστε να επιβεβαιωθεί η νομιμότητα λειτουργίας και κατ επέκταση των αποφάσεων που λαμβάνει το ΔΣ της ΕΛΤΕ.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επιστολή «O κ. Ρεφενές κλέβει χρήματα από την ΕΛΤΕ μέσω της εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών της συζύγου του Γλυκερίας Βιολέττας Μάρκου, με την επωνυμία «ΓΙΑΓΛΗΣ ΕΝΤ ΧΙΟΥΖ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», η οποία τυχαίνει να εδρεύει στην κατοικία του στη διεύθυνση, Πανόραμα Βούλας οδός Μενελάου 40. Συγκεκριμένα, το 2011 η ΕΛΤΕ υπέγραψε συμβάσεις με την εταιρεία παροχής λογισμικού «RELATIONAL TECHNOLOGY AE», αξίας 87.890 ευρώ πλέον ΦΠΑ, παντελώς άχρηστες για την ΕΛΤΕ, αφού οι προσφερθείσες υπηρεσίες ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν. Ταυτόχρονα, δηλαδή εντός του 2011, η εταιρεία της συζύγου του κ. Ρεφενέ «ΓΙΑΓΛΗΣ ΕΝΤ ΧΙΟΥΖ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» εξέδωσε τιμολόγια προς την εταιρεία «RELATIONAL TECHNOLOGY AE», ποσού 18.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, δηλαδή από τα κλεμμένα επεστράφη στον ίδιο μέσω της εταιρείας της συζύγου του, ποσοστό 20,5% = 18.000/87.890 (το κράτος δεν πτώχευσε τυχαία). Με την εν λόγω εταιρεία «RELATIONAL TECHNOLOGY AE» και στα πλαίσια της έκδοσης των φορολογικών πιστοποιητικών κατά την χρήση 2011, ο κ. Ρεφενές σχεδίαζε την κλοπή του αιώνα (εκατομμυρίων ευρώ), η οποία απετράπη την τελευταία στιγμή όταν έγινε αντιληπτή από τις Ελεγκτικές Εταιρίες. Βεβαίως όμως οι εκατέρωθεν σχέσεις της ΕΛΤΕ με τον προαναφερθέντα προμηθευτή «RELATIONAL TECHNOLOGY AE» συνεχίσθηκαν και το 2012 και το 2013.
Όλα αυτά είναι υπογεγραμμένα και από τους Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Κοτσιλίνη και Β΄ Αντιπρόεδρο κ. Βρέντζου της ΕΛΤΕ. Η κ. Βρέντζου όμως φαίνεται ότι αντελήφθη τι συμβαίνει εντός του 2013 και παραιτήθηκε. Ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Κοτσιλίνης ή δεν έχει καταλάβει ακόμα τι γίνεται στην ΕΛΤΕ, ή βοηθάει τον κ. Ρεφενέ στην αποτελεσματικότερη κλοπή του δημοσίου χρήματος».
Στην επιστολή επισυνάπτονταιτα εξής έγγραφα

o Αναθέσεις ΕΛΤΕ για λήψη υπηρεσιών λογισμικού από την εταιρεία RELATIONAL TECHNOLOGY AE.
o Κατάσταση τιμολογίων της εταιρείας της συζύγου του κ. Ρεφενέ προς εταιρεία παροχής λογισμικού RELATIONAL TECHNOLOGY AE.
• ΦΕΚ και ισολογισμός έτους 2011 εταιρείας συζύγου κ. Ρεφενέ με την επωνυμία ΓΙΑΓΛΗΣ ΕΝΤ ΧΙΟΥΖ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.
Είναι προφανές όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας Παραπολιτικά ότι παρά τις ακραίες εκφράσεις του ανώνυμου καταγγέλλοντος προκύπτει μείζον ζήτημα για τον κ. Ρεφενέ καθώς πρέπει να αποδείξει ότι οι απευθείας αναθέσεις στην εταιρία RelationalTechnologyδεν είχαν σχέση με τα τιμολόγια που έκοψε η εταιρία στην οποία είναι εταίρος η σύζυγός του ενώ ενδιαφέρον είναι και το στοιχείο ότι η έδρα της εταιρίας είναι η οικία του κ. Ρεφενέ στην Άνω Βούλα. Επίσης αν ανατρέξει στις οικονομικές καταστάσεις 2011 της ΕΝΤ ΧΙΟΥΖ διαπιστώνει ότι έχει έσοδα 130.955 Ευρώ και από τη συγκεντρωτική τιμολογίων προκύπτει ότι έχει δύο πελάτες την Relationaltechnologyστην οποία έχει κοπεί ένα τιμολόγιο και την IBMΕλλάς στην οποία έχουν κοπεί 21 τιμολόγια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα Παραπολιτικά εταίρος της συζύγου του κ. Ρεφενέ είναι ο κ. Νικόλαος Γιαγλής του Γεωργίου οικονομολόγος, γεννηθείς το 1974 και δεν είναι γνωστό τι σχέση έχει με τον Αντιπρύτανη του Οικονομικού πανεπιστημίου κ. Γεώργιο Γιαγλή ο οποίος είναι στο ίδιο τμήμα με τον κ. Ρεφενέ. Πάντως όπως προκύπτει από τη διαύγεια ο κ. Γεώργιος Γιαγλής Αντιπρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου υπογράφει στο τέλος του 2013 την πληρωμή 12.053 Ευρώ στον κ. Νικόλαο Γιαγλή για «ΠΑΡΟΧΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ».
ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive