Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Ξεκινάει απο σήμερα η ελληνική προεδρία με το βλέμμα στις ευρωεκλογές



Από σήμερα και για τους επόμενους έξι μήνες η Ελλάδα ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά τόσο στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό όσο και στο ευρωπαϊκό....

Η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει μία ευθύνη και ενώ αυτούς τους έξι μήνες θα κληθεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς έναν νέο κύκλο διαπραγμάτευσης με την τρόικα και να λάβει δύσκολες αποφάσεις. 
Αυτοί οι έξι μήνες, είναι και προεκλογικοί για όλες τις χώρες – μέλη, καθώς στις 25 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι ευρωεκλογές. Η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού και των ακροδεξιών τάσεων προβληματίζει έντονα τις Βρυξέλλες, ενώ στην ΑΘήνα οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν κομβικό σημείο τόσο για το μέλλον της κυβέρνησης όσο και για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.
Η επίσημη αρχή για την ελληνική προεδρία θα γίνει στις 8 Ιανουαρίου οπότε και στην Αθήνα θα έρθουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μπαρόζο και οι 28 Επίτροποι. Όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα συναντηθούν στο Ζάππειο με τον πρωθυπουργό και τους Υπουργούς της κυβέρνησης. Εκεί, εκτός από την καθιερωμένη φωτογραφία θα πραγματοποιηθούν και τα λεγόμενα clusters, δηλαδή τα συμβούλια εργασίας, όπου οι Υπουργοί θα πρέπει να είναι καλά διαβασμένοι, καθώς θα παρουσιάσουν στους αρμόδιους Επιτρόπους τις προτεραιότητες τους.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, ψηλά στην ατζέντα είναι τέσσερις προτεραιότητες, η τραπεζική Ένωση, η θαλάσσια πολιτική, το μεταναστευτικό και η ενεργειακή πολιτική. Παρά το γεγονός ότι ο ρόλος της προεδρίας θεσμικά έχει περιοριστεί, εντούτοις διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι έχει ενισχυθεί ο διαμεσολαβητικός της ρόλος ανάμεσα στο Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό συμβούλιο στο νομοθετικό έργο του πρώτου.
Οι 28 Επίτροποι έχουν λάβει για την ίδια ημέρα και μια πρόσκληση για ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ακόμη, όμως, δεν έχουν όλοι επιβεβαιώσει αν θα έχουν χρόνο να το επισκεφτούν. Το βράδυ της ίδιας μέρας, πάντως, θα παραστούν στο Μέγαρο Μουσικής, όπου υπό τους ήχους των συνθέσεων της Ελένης Καραϊνδρου θα γίνει το καλωσόρισμα της ελληνικής προεδρίας. 
Στις 15 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός θα εκφωνήσει στο Στρασβούργο την πρώτη του ομιλία ενώπιον των ευρωβουλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive