Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΤΑΪΛΑΝΔΗ. Πρώην πρωθυπουργός κατηγορείται για ανθρωποκτονία. Ενενήντα νεκροί κατά την αιματηρή καταστολή διαδηλώσεων

Πρώην πρωθυπουργός κατηγορείται για ανθρωποκτονίαΗ κατηγορία της ανθρωποκτονίας για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων του 2010, απαγγέλθηκε στον πρώην πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Αμπίζιτ Βετζατζίβα, σήμερα αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης.
Στις διαδηλώσεις αυτές έχασαν τη ζωή τους περίπου 90 άνθρωποι και 1.600 τραυματίστηκαν, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. 
Η απαγγελία της κατηγορίας αυτής στον πρώην πρωθυπουργό της χώρας έρχεται σε μια περίοδο μεγάλης πολιτικής έντασης στην Ταϊλάνδη όπου εδώ και ένα μήνα και πλέον η αντιπολίτευση πραγματοποιεί διαδηλώσεις ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης. Κατηγορίες αναμένεται ν' απαγγελθούν και στον τότε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και ηγέτη των σημερινών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων Σουτέπ Τογκσουμπάν...

, επικεφαλής της ασφάλειας στη διάρκεια των κινητοποιήσεων την περίοδο εκείνη, ο οποίος, αντίθετα με τον Αμπίζιτ δεν ήταν παρών σήμερα στο δικαστήριο.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bangkok Post, ανώτεροι στρατιωτικοί ηγέτες αρνήθηκαν να συναντηθούν σήμερα με τον Τογκσουμπάν. Τη συνάντηση είχε ζητήσει ο Τογκσουμπάν για να εξηγήσει τις ιδέες του για μεταρρυθμίσεις μετά τη διάλυση του Κοινοβουλίου και την προκήρυξη εκλογών.
Ο στρατός απέρριψε την πρόταση για συνάντηση με τον Τογκσουμπάν, κρίνοντας ότι αυτό θα ήταν "πολύ επικίνδυνο" στην παρούσα πολιτική φάση.
Ο Σουτέπ ηγήθηκε τη Δευτέρα πορείας άνω των 100.000 ανθρώπων ως την έδρα της κυβέρνησης αναγκάζοντας την πρωθυπουργό να διαλύσει το Κοινοβούλιο και να προκηρύξει εκλογές στις 2 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive