Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Tα έλεγαν, τα λένε ΚΑΙ τα κάνουν. ΤΙ ΔΕΝ καταλαβαίνεις τώρα; Τα νεοναζί punk συγκροτήματα, οι ύμνοι στο Αουσβιτς και ο «Tόλης88» -Tι μουσική «παίζει» η Χρυσή Αυγή. ΒΙΝΤΕΟ

Τα νεοναζί punk συγκροτήματα, οι ύμνοι στο Αουσβιτς και ο «Tόλης88» -Tι μουσική «παίζει» η Χρυσή Αυγή

Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος αντικατέστησε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νικήτα Σιώη που παραιτήθηκε επικαλούμενος «φόρτο εργασίας» αν και δηλώνει άνεργος, είναι πρώην μπασίστας του συγκροτήματος «Πογκρόμ» ένα από τα πιο γνωστά «Αρεια» και νεοναζιστικά punk συγκροτήματα, το οποίο ειδικεύεται στη μουσική «white power».... ΒΙΝΤΕΟ>>
 Πρόκειται για μια ακραία μουσική με έντονα ρατσιστικά, φασιστικά στοιχεία πράγμα που είναι φανερό και στους στίχους των Πογκρόμ.
  • Μερικά από τα καλλιτεχνικά «διαμάντια» του εν λόγω συγκροτήματος είναι τραγούδια όπως το «Μίλα ελληνικά ή ψόφα», το οποίο απευθύνεται με εμφανώς απειλητική διάθεση προς τους μετανάστες:
«Έρχεστε στη χώρα μας, δεν έχετε δουλειά
πεινάτε σα ρεμάλια και τρώτε τα παιδιά.
Μιλάτε ρωσικά, μιλάτε αλβανικά
μα τώρα θα μιλήσετε σωστά τα ελληνικά.
Μίλα ελληνικά ή ψόφα!
Μίλα ελληνικά ή ψόφα!
Τους βλέπω σε πλατείες, τους βλέπω στη δουλειά
τους βλέπω και στη θάλασσα, βρωμίζουν τα νερά.
Μα τώρα θα μιλήσετε σωστά τα ελληνικά.
Μίλα ελληνικά ή ψόφα

Το συγκεκριμένο κομμάτι κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2005 σε demo με τίτλο «στις γειτονιές και δρόμους»
Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Ματθαιόπουλος στο τεύχος 22 του περιοδικού «Resistance/Αντεπίθεση» της Χρυσής Αυγής δηλώνει: «Για εμάς η μουσική αποτελεί ένα μέσο έκφρασης και όχι αυτοσκοπό. Οι μαχητές γεννιούνται και ωριμάζουν στους δρόμους και όχι στους τέσσερις τοίχους ενός στούντιο. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες. Τελεία και παύλα!», ενώ μάλιστα ξεκαθαρίζει και την ιδεολογία του: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους μας έχουν υποστηρίξει στους λίγους έστω μήνες της ύπαρξής μας σαν Pogrom και υποσχόμαστε από την πλευρά μας περισσότερους Αγώνες για το Αίμα, για την Τιμή, για την Χρυσή Αυγή». (διαβάστε εδώ όλοκληρη την συνέντευξη)
  • Η νεοναζιστική ιδεολογία του κ. Ματθαιόπουλου, φαίνεται από άλλο ένα τραγούδι του συγκροτήματος:
«Γ@@@ τον Βίζενταλ
γ@@@ την Άννα Φρανκ
γ@@@@@@@ κι όλη η φυλή του Αβραάμ.
Τ' αστέρι του Δαβίδ με κάνει να ξερνάω
αχ, το Άουσβιτς, πόσο το αγαπάω!
Ρε κωλοεβραίοι δεν θα σας αφήσω
στο τείχος των Δακρύων θα 'ρθώ να κ@@@@@@@ω.
Juden Raus! Καίγομαι στο Άουσβιτς...»

  • Παράλληλα σε ένα άλλο κομμάτι, ο νυν βουλευτής απειλούσε τους βουλευτές:
«Να μπω και στη βουλή είναι όλοι μαζεμένοι
πολύχρωμο μαντρί είναι οι προσκυνημένοι
Τα κλεμμένα πλούτη, τα τόσα ψέματα τους
στο όρκο μου και εκδίκηση θα έρθει κι η σειρά του
Θα μπω και μέσα στη Βουλή και θα την κάψω όλη
να δώσω λίγο φως σε ολόκληρη την πόλη
και να την κάψω όλη
σαν μια τιμωρία
και καθε σπίθα και φωτιά
για κάθε προδοσία
Τα κλεμμένα πλούτη τα τόσα ψέματα τους
στο όρκο μου και εκδίκηση να έρθει η σειρά τους
Θα μπω και μέσα στη Βουλή και θα την κάψω όλη
Θα μπω και μέσα στη Βουλή
Θα μπω και μέσα στη Βουλή
Θα μπω και μέσα στη Βουλή
και να την κάψω όλη
Τα κλεμμένα πλούτη τα τόσα ψέματα τους
Θα μπω και στη Βουλή θα έρθει η σειρά τους
Θα μπω και στη Βουλή»

Απόστολος Γκλέτσος: Ο νεοναζί ξάδερφος του Δημάρχου Στυλίδας που υμνεί τον Χίτλερ
Είναι ένα στέλεχος το οποίο η Χρυσή Αυγή ίσως να μην έχει στην «πρώτη γραμμή» πλέον, καθώς τον έχουν κατηγορήσει πως κινείται «εκτός γραμμής» από τις κεντρικές εντολές του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο λόγος για τον μακρινό ξάδερφο του πρώην ηθοποιού και νυν δημάρχου Στυλίδας (και συνονόματου) Απόστολο Γκλέτσο, ο οποίος στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη βουλευτής με την Χρυσή Αυγή, ωστόσο τον Ιούνιο απέτυχε να εκλεγεί και πάλι. Ωστόσο, το ακροδεξιό μόρφωμα δεν τον άφησε...παραπονεμένο, καθώς φρόντισε σύμφωνα με το ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ) 355/26-07-2012, να τον διορίσει σε κενή οργανική θέση στη Βουλή.
Ο κ. Γκλέτσος, έχει «πλούσιο» παρελθόν το οποίο φρόντισε να ανασύρει το blog Jungle Report το οποίο αναφέρει πως εδώ και χρόνια ήταν κιθαρίστας στο νεοναζιστικό συγκρότημα Hellenic Stompers, το οποίο κυκλοφόρησε κομμάτια μίσους όπως το «Ελληνικά SS» και το «White Europe».
Μάλιστα, στο τεύχος 28 του περιοδικού «Αντεπίθεση» (Μάι.-Ιούν. 2007) έχουμε τη δυνατότητα να διαβάσουμε μια πιο αναλυτική παρουσίαση της εμφάνισης των Hellenic Stompers στα πλαίσια της συναυλίας του μετώπου νεολαίας της Χ.Α. «Rock για την πατρίδα» που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 13 Ιανουαρίου 2007.
Όπως μας ενημερώνει ο ανταποκριτής Χρήστος Ελλαδίτης:
«Ήταν η σειρά των Hellenic Stompers να ανέβουν στη σκηνή και να παρουσιάσουν τραγούδια από την πρώτη τους δουλειά, το demo με τίτλο «Δήμιος». Οι συναγωνιστές, με τον Siegfried να καλύπτει το κενό στα φωνητικά, έπαιξαν ένα επιθετικό και γρήγορο σετ και πραγματικά απογείωσαν τον κόσμο που αποδόθηκε σε pogo μέχρι τελικής πτώσης. Παίζοντας από κλασικό oi!, όπως το «Απόψε ήρθε η ώρα σας» και το «Skinheads Army», μέχρι και το «Ακέφαλος Καβαλάρης» (υβριστικό κατά του Αρη Βελουχιώτη), αλλά και πιο μελωδικά κομμάτια, όπως το «Ελληνικά SS» και «White Europe», απέδειξαν ότι δίκαια θεωρούνται η ανερχόμενη δύναμη της ελληνικής white power σκηνής».
Στο ίδιο άρθρο γίνεται ειδική αναφορά στον υποψήφιο βουλευτή Φθιώτιδας, οι ενδυματολογικές επιλογές του οποίου προκάλεσαν σχόλια ειρωνείας από το νεοναζιστικό κοινό του: «Με εξεζητημένη μουσική, αλλά και κομμωτική άποψη εμφανίστηκε επί σκηνής ο τραγουδιστής των Humanity Has Failed. Ομοίως και ο superstar της βραδιάς Τόλης88, που ίσως και λόγω ημερών θύμιζε περισσότερο τη δυτική καρικατούρα του Αγίου Βασιλείου (Santa Claus). Φανατικοί οπαδοί εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στο εν λόγω στυλ, με τη ρίψη αντικειμένων και κενών κυτίων ζύθου εντός του αγωνιστικού χώρου».
Το εντυπωσιακό είναι, ότι ο αριθμός 88 στο ψευδώνυμου του κ. Γκλέτσου, είναι ο κωδικός που χρησιμοποιούν οι νεοναζί στο διαδίκτυο, καθώς το γράμμα «H» είναι το όγδοο στο αγγλικό αλφάβητο και παραπέμπει στο «Heil Hitler».
Ο κ. Γκλέτσος σε μια φωτογραφία του επί σκηνής:
Πηγή: Jungle Report

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive