Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Όμηρος στα χέρια των οργανωτών της απόδρασης Βλαστού. Απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού ο πιλότος


Απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού ο πιλότοςΑπόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού και έμπειρος χρήστης ελικοπτέρων είναι ο πιλότος που τραυματίστηκε κατά τη χτεσινή κινηματογραφική απόπειρα απόδρασης που σημειώθηκε στις φυλακές Τρικάλων. Πρόκειται για τον Κώστα Τσακιρίδη, απόστρατο του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση του διευθυντή πτητικών μέσων της εταιρείας Air Lift, με έδρα τον Ασπρόπυργο. Το ελικόπτερο, το οποίο είχαν νοικιάσει δύο μέρες νωρίτερα ένας άνδρας και μία γυναίκα, απογειώθηκε χτες το μεσημέρι από το ελικοδρόμιο του Ασπροπύργου με προορισμό, σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης, τη Θεσσαλονίκη.
 Όταν το ελικόπτερο έφτασε στα Τρίκαλα, οι δύο επιβάτες εξανάγκασαν... τον πιλότο να δηλώσει βλάβη στον Πύργο Ελέγχου, και να κινηθεί προς την περιοχή των φυλακών. 

Το χρονικό της απόπειρας απόδρασης 
Η απόπειρα απόδρασης έγινε χτες, περίπου στις 5 το απόγευμα. Στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά τέσσερα άτομα, ο χειριστής, δύο Έλληνες, ένας Αλβανός και ένας Ρουμάνος. Όλοι έφεραν βαρύτατο οπλισμό (καλάσνικοφ και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς), ενώ φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, το ελικόπτερο προσέγγισε τον προαύλιο χώρο της φυλακής και επιχείρησε ρίχνοντας ανεμόσκαλα να απελευθερώσει τον κρατούμενο Π. Βλαστό που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο προαύλιο της πτέρυγας του. 

Οι επιβαίνοντες άνοιξαν πυρ εναντίον των υπαλλήλων της εξωτερικής φρούρησης οι οποίοι αντέδρασαν ακαριαία, ανταπέδωσαν στα πυρά και καθήλωσαν το ελικόπτερο, ενώ από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίστηκαν ελαφρά ο χειριστής του ελικοπτέρου και ο Π. Βλαστός. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βλαστός προσπάθησε δύο φορές να ανέβει στην ανεμόσκαλα που είχε ρίξει το ελικόπτερο, αλλά κάπου η ανεμόσκαλα έμπλεξε και ο βαρυποινίτης έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα έχει τραυματιστεί στα χέρα και πόδια, από την πτώση του, ενώ ο χειριστής έχει τραυματιστεί στο χέρι. 

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο καθηλώθηκε στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων των φυλακών, λόγω μηχανικής βλάβης η οποία προκλήθηκε από τα πυρά των φρουρών. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών «έπεσαν» περίπου 300 με 400 σφαίρες.

Ο βαρυποινίτης Βλαστός έχει καταδικαστεί δυο φορές σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή του στο λεγόμενο «συνδικάτο του εγκλήματος, ενώ κατηγορήθηκε για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. 
Ο Βλαστός είχε προσπαθήσει να αποδράσει και πάλι από τις φυλακές (τότε του Κορυδαλλού) στις 12 Δεκεμβρίου του 2011 και μάλιστα είχε κρατήσει ομήρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η τρίτη επιχείρηση απόδρασης από τις φυλακές με ελικόπτερο. 

Οι δύο προηγούμενες ήταν των Β. Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι, το 2006 και το 2009, αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive