Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΣΟΚ. Νεκρή η Ινδή φοιτήτρια που έπεσε θύμα βιασμού

Νεκρή η Ινδή φοιτήτρια που έπεσε θύμα βιασμού

Προκάλεσε λύπη, θυμό και ντροπή σε όλη την Ινδία ο θάνατος της 23χρονος φοιτήτριας που πριν από δύο εβδομάδες έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και ξυλοκοπήθηκε μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί. Η νέα γυναίκα πέθανε από πολλαπλή οργανική ανεπάρκεια σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όπου είχε μεταφερθεί την περασμένη εβδομάδα. "Έδωσε μια θαρραλέα μάχη για τη ζωή της, αλλά...
τα τραύματά της ήταν τόσο σοβαρή που δεν τα κατάφερε", δήλωσε ο Κέλβιν Λοχ, διευθυντής του νοσοκομείου Mount Elizabeth.
Τη φοιτήτρια Κινησιολογίας βίαζαν επί 40 λεπτά έξι άντρες, οι οποίοι μετά χτύπησαν την ίδια και τον σύντροφό της με σιδερένιους λοστούς και τους πέταξαν από το λεωφορείο στο δρόμο, σύμφωνα με την αστυνομία.
Οι έξι δράστες συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά το έγκλημα. Οι πέντε είναι ενήλικες 20 ως 40 ετών και ο ένας είναι μόλις 15 χρόνων. Όλοι τους είναι κάτοικοι παραγκούπολης στο νότιο Δελχί. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα τους απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.
Ο υπουργός Εσωτερικών Σουσιλκουμάρ Σίντε δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλει την αυστηρότερη των ποινών στους δράστες, το συντομότερο δυνατόν.
"Δεν θα είναι μάταιος (ο θάνατός της), θα τους επιβληθεί η αυστηρότερη των ποινών. Και όχι μόνο σε αυτήν την περίπτωση, αλλά και στο μέλλον. Ήταν ένα σημαντικό μάθημα για μας", επισήμανε.
Η σορός της 23χρονης, το όνομα της οποία δεν έχει αποκαλυφθεί, θα μεταφερθεί με ναυλωμένο αεροσκάφος στην Ινδία, αργότερα σήμερα, σύμφωνα με τον ινδό πρεσβευτή στη Σιγκαπούρη Τ.Σ.Α Ραγκαβάν.
Ο ίδιος διευκρίνισε πως ήδη η σορός παραδόθηκε σε ινδουιστικό γραφείο τελετών.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ινδίας Πρανάμπ Μουχερτζί χαρακτήρισε την κοπέλα "ηρωίδα".
"Είμαι ιδιαίτερα λυπημένος από την ατυχή κατάληξη αυτού νέου και θαρραλέου κοριτσιού που έδωσε μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή για την αξιοπρέπεια και την ζωή της", τόνισε.
"Ας δεσμευτούμε πως ο θάνατός της δεν θα είναι μάταιος. Θα κάνουμε τα πάντα για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο", πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ινδίας.
Ο πρωθυπουργός της χώρας Μανμοχάν Σινγκ υπογράμμισε απευθυνόμενος στην οικογένεια της 23χρονης: "Θέλω να πω σε εκείνους και στο έθνος πως αν και εκείνη έχασε τη μάχη για τη ζωή, είναι δικό μας θέμα να διασφαλίσουμε πως ο θάνατός της δεν θα είναι μάταιος".
Το έγκλημα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και διαδηλώσεις στην ινδική πρωτεύουσα τις περασμένες 12 ημέρες.
Σήμερα, η αστυνομία απέκλεισε ένα μεγάλο τμήμα του κέντρου της πόλης και έκλεισε δέκα σταθμούς του μετρό στην ίδια περιοχή.
Από τους διαδηλωτές ζητήθηκε να παραμείνουν ήρεμοι και συγκεντρώνονται σε προκαθορισμένα σημεία. Μέχρι το μεσημέρι μερικές εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο Τζαντάρ Μάνταρ. Ορισμένοι από αυτούς προσεύχονταν και άλλοι φώναζαν συνθήματα ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Η Εθνική Απογραφική Υπηρεσία Εγκλημάτων ανακοίνωσε πως το 2011 συνέβησαν σε όλη τη χώρα 24.206 βιασμοί. Η αστυνομία του Νέου Δελχί έχει καταγράψει 635, όμως οι περισσότεροι δεν αναφέρονται στις αρμόδιες αρχές και όταν συμβαίνει αυτό, οι δράστες δεν τιμωρούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive