Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Η Τρόικα εσωτ. μιλά αύριο για εκλογικό νόμο


Πριν ακόμη σταθεροποιηθεί η χώρα σ' ότι αφορά στην οικονομία της, ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τις εκλογές και δη τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο...

Παρά τις σημερινές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, ότι «προτεραιότητές μας είναι άλλες, δεν είναι οι εκλογές», πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα τα κόμματα είναι πλέον έτοιμα για να ξεκινήσει μία τέτοια συζήτηση.
Να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο λήγει η πενταετία από την προηγούμενη αναθεώρηση του Συντάγματος και κατ' επέκταση τον εκλογικό νόμο, οπότε, αναπόφευκτα οι συζητήσεις πάνω στο θέμα δεν θα αργήσουν να τεθούν επί τάπητος.
Η πρώτη κρούση, δεν αποκλείεται να γίνει στην σημερινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών. Να σημειωθεί ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, βιάζεται να ξεκινήσει αυτή η κουβέντα, δεδομένου ότι θέλει την απλή αναλογική αλλά και το μπόνους των 50 εδρών, στην περίπτωση που κληθεί να ηγηθεί της χώρας. Πριν από λίγες ημέρες ο Δημήτρης Στρατούλης του ΣΥΡΙΖΑ είχε σημειώσει: «Για να αφήσουν τα πολιτικά κολπάκια η ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ και όποιοι άλλοι μέσα από την κυβέρνηση, τις επόμενες ημέρες να έχετε υπόψη σας ότι θα καταθέσουμε πρόταση νόμου απλής άδολης αναλογικής».
Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ, δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει ποιο είδος προτιμά, ενώ από την Ιπποκράτους διαμηνύουν ότι θέλουν απλή αναλογική ολίγον ενισχυμένη.
Η διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος ξεκινά από μία Βουλή και ολοκληρώνεται στην επόμενη. Με τη ρευστότητα που υπάρχει σήμερα στον συσχετισμό των δυνάμεων υποστηρίζεται ότι η αναθεωρητική διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει από τη σημερινή Βουλή με πλειοψηφία 151 βουλευτών ώστε να αφεθεί για τη δεύτερη, την ισχυρή Βουλή - η οποία θα διαμορφώσει το περιεχόμενο των υπό αναθεώρηση άρθρων - η αναζήτηση μεγάλων συναινέσεων που απαιτούν πλειοψηφία 180 βουλευτών (άρθρο 110 του Συντάγματος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive