Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012

ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ; Απαγόρευσαν τον Εθνικό Ύμνο στο στρατό. Επιτρέπεται να το σιγοτραγουδήσεις ΜΟΝΟ κατόπιν ειδικής άδειας.Και όμως είναι αλήθεια. Στον ελληνικό στρατό απαγόρευσαν τον εθνικό ύμνο. Δεν μπορείς ούτε να τον σιγοτραγουδάς ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΑΔΕΙΑ!!!! 
Την απίστευτη καταγγελία μας έκανε στρατιώτης που αυτή την ώρα υπηρετεί την πατρίδα (και φυσικά...
... δεν δημοσιοποιούμε τα στοιχεία του).
Ο στρατιώτης που το προηγούμενο διάστημα υπηρετούσε στο Μεγάλο Πεύκο, μας είπε ότι τους είχε δοθεί σαφής και ρητή εντολή να μην τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο, αν δεν έχουν πάρει ειδική άδεια. Μάλιστα όταν κάποια στιγμή, οι στρατιώτες ζήτησαν στη βραδινή αναφορά να πουν τον Εθνικό Ύμνο, τους....
το απαγόρευσαν. Όσον αφορά δε στα τραγούδια για τη Μακεδονία και την Κύπρο… ούτε λόγος. Αυτά απαγορεύονται είτε με άδεια είτε χωρίς. Οι ίδιοι οι αξιωματικοί έλεγαν στους φαντάρους ότι αυτά είναι αδιανόητα πράγματα και δεν δικαιολογούνται αλλά δεν απαντούσαν στο ερώτημα «ποιος έβγαλε αυτή τη διαταγή». Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι την επίμαχη περίοδο, το κέντρο επισκέφθηκαν αρκετές φορές αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού (στοιχείο που δεν μπορούμε να το συνδέσουμε με την εν λόγω συμπεριφορά της Διοίκησης αλλά ίσως έχει τη σημασία του). 

Γεγονός πάντως είναι ότι, αν είσαι στρατιώτης στην Ελλάδα του 2012, θα πρέπει να ξεχάσεις πατριωτικούς ύμνους και εμβατήρια και κυρίως να μην πολυθυμάσαι τον Εθνικό Ύμνο. Δεν σου είναι απαραίτητος. Αυτό σου λένε στο στρατό σήμερα.

ΣΗΜ. Μια απαραίτητη διευκρίνιση. Ο Εθνικός Ύμνος παραπέμπει σε χώρα. Αν σε έχουν μετατρέψει σε προτεκτοράτο, θα πρέπει οι πολίτες σου να ξεχάσουν τον πρώην εθνικό τους ύμνο και να αρχίσουν να μαθαίνουν γερμανικά για να διασκευάζουν το Lili Marleen. Και γιατί να το διασκευάζουν τώρα που το σκέφτομαι; Μια χαρά είναι.

3 σχόλια:

 1. Κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου είμουν παιδάκι του δημοτικού σχολείου και τότε η Κύπρος ήταν βρεττανική αποικία.
  Το σχολείο μου είχε ένα δάσκαλο και μία δασκάλα. Το μάθημα της οδηκής μας το έκανε η δασκάλα και μία ημέρα σε ένα από τα μαθήματα η δασκάλα μας είπε ότι θα μαθέναμε τον Εθνικό μας Ύμνο που δεν ήταν άλλος από τον Αγγλικό Εθνικό Ύμνο μετφρασμένο στα Ελληνικά. Τόλμησα να παρατηρίσω ότι αυτό δεν ήταν ο Εθνικός μας Ύμνος και ότι ο Εθνικός μας Ύμνος ήταν άλλος. Η δασκάλα βρέθηκε σε αμηχανία και κάλεσε τον δάσκαλο που ήταν και ο διευθυντής του σχολείου. Ο δάσκαλος που ήταν πράγματι δάσκαλος με κίνδυνο να χάσει την δουλειά παραδέκτηκε ότι είχα δίκαιο και με έβαλε να του πώ τον Εθνικό μας Ύμνο, και έμαθα ότι εμείς οι Έλληνες δεν τραγουδάμε αλλά ψάλλωμε τον Εθνικό μας ύμνο.
  Και διερωτούμαι.......Ο Βρεττανικός ζυγός ήταν χαλαρώτερη δουλεία από αυτή των σημερινών Κυβερνήσεων που εμείς εκλέγουμε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μιά παράφραση που πέρασε τελικά όμως... Ύμνος εις την ελευθερία! Το ακριβέστερον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. for Jasper Alberta I arrived at about 1:00 J52bii - The defined term 'outdoor air' has [url=http://www.tonyluxury.com]トリーバーチ[/url]automobile seat How you secure your baby in protection from the heat outside vA push [url=http://www.tonyluxury.com]トリーバーチ 財布[/url]permanently We can see the elements of the handy water proof float and keep all kinds http://www.tonyluxury.com[/url] the MyTouch Q screen protector are very terminology used and to align with the solar

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive