Έλληνα συμπολίτη,
στις 6 Μαϊου έχουμε δύναμη.
Δύναμη να αποδείξουμε σε εμάς και τον κόσμο ότι έχουμε αλλάξει, ότι έχουμε γίνει καλύτεροι και πιο συνειδητοί πολίτες. Δύναμη να αλλάξουμε την πατρίδα μας, να τιμωρήσουμε όσους προσπάθησαν να μας εξαθλιώσουν αλλά και να δώσουμε τη δυνατότητα σε αυτούς που μπορούν και θέλουν να αλλάξουν όσα μας πληγώνουν.
Σκέψου, ζύγισε και αποφάσισε. Ο θυμός σου είναι δικαιολογημένος. Μην σπαταλήσεις όμως τη δύναμή σου, την ψήφο σου, σε αδιέξοδη αντίδραση. Κάνε την θέση και πράξη, άλλαξε το σήμερα και το αύριο. Η δικομματική κομματοκρατία μας καταδίκασε σε ταπείνωση και εξαθλίωση. Τιμώρησέ αυτήν, όχι τον εαυτό σου...
Ενίσχυσε αυτούς που ενοχλούν και ξεβολεύουν πραγματικά το σύστημα. Ένα σύστημα που δεν φοβάται ούτε τα κόμματα τυφλής διαμαρτυρίας, ούτε τα "γενόσημα" κόμματα-αντίγραφα. Γιατί ξέρουν ότι τα πρώτα θα ξεφουσκώσουν γρήγορα και ότι τα δεύτερα είναι τα ουσιαστικά τους "μαξιλάρια".
Αυτό που φοβίζει πραγματικά το σύστημα που μας οδήγησε εδώ, είναι ένα κόμμα που έχει πραγματικά εναλλακτική πολιτική πρόταση. Πρόταση ευρωπαϊκή και σύγχρονη αλλά ταυτόχρονα λαϊκή και κοινωνικά δίκαιη. Ένα κόμμα που έχει αποδείξει ότι ξέρει να αναλαμβάνει βάρος και κόστος, που δεν του αναλογεί, για την πατρίδα, αλλά και να υψώνει ανάστημα και να βάζει όρια όταν αυτό απαιτείται. Αυτό το κόμμα είναι ο ΛΑΟΣ.
Στεκόμαστε απέναντι στον κομμουνισμό αλλά και το νεοφιλευθερισμό. Πιστεύουμε στην ελεύθερη οικονομία αλλά και στην κοινωνική δικαιοσύνη. Προτάσσουμε τον πατριωτικό παρεμβατισμό. Πολεμήσαμε και πολεμάμε τα "τζάκια" και την οικογενειοκρατία και προτάσσουμε τη δουλειά και τη δημιουργικότητα. 
Διαμορφώσαμε και επιβάλλαμε την σύγχρονη πολιτική θεματολογία. Ασφάλεια, λαθρομετανάστευση, ΑΟΖ, ενεργειακή πολιτική, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, κυβερνήσεις συνεργασίας, συμμετοχή τεχνοκρατών στη διακυβέρνηση, μείωση προνομίων βουλευτών και χρηματοδότησης κομμάτων.
Αποδείξαμε ότι έχουμε την πλέον εργατική και αποτελσματική κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο. Φέραμε, ακόμα κι από την ελάσσονα αντιπολίτευση, δυσανάλογα σημαντικά και θετικά απτά αποτελέσματα υπέρ της χώρας μας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στα ευρωπαϊκά όργανα.Αποδείξαμε κυρίως ότι όταν βάζουμε όρους ξέρουμε να τους κρατάμε με κάθε κόστος. Χωρίς να υπολογίζουμε την φθορά ή τις "καρέκλες" αλλά βάζοντας πάνω απ' όλα το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον.
Με αυτά τα επιχειρήματα ζητώ να στηρίξεις τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Γιατί η ψήφος σου πιάνει τόπο.
Δεν προέρχομαι από "τζάκια", δεν έχω πίσω μου μεγάλα σόγια. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε πλούσιος. Δεν ασχολούμαι με την πολιτική από "χόμπυ", αλλά από πάθος. Είμαι νέος, δεν ζήτησα ποτέ "εξυπηρετήσεις" και "χάρες", αλλά και δεν κάνω "εξυπηρετήσεις" και "χάρες". Αυτές πιστεύω συνέβαλαν στην σημερινή μας κατάσταση.Αν δεν θέλεις να αλλάξει τίποτε, τὀτε μην με ψηφίσεις. Αν περιμένεις ρουσφέτια από εμένα, τότε μην με ψηφίσεις. Ψήφισέ με μόνο αν θέλεις ένα νέο άνθρωπο με ιδέες και αρχές να μεταφέρει τις αγωνίες και τις δυσκολίες σου στο κοινοβούλιο και να παλέψει για όσα σου αξίζουν. Για μια καλύτερη και πιο δίκαιη πατρίδα.
Για την Ελλάδα.
 
    Γιάννης Α. Χαραλαμπίδης
Υποψ. Βουλευτής Ηρακλείου - ΛΑΟΣ
     Φιλόλογος - Ιδ. Εκπαιδευτικός 
   Πρόεδρος Ν.Ε. Ηρακλείου ΛΑΟΣ

Κινητό: 6937 38 34 10
Facebook: gcharalampidis1 & gcharalambidis2
Twitter: @Charalambidis
Youtube: yannisxaralambidis
Skype: Yannis Charalampidis
Ιστολόγιο: tyrtaeos.blogspot.com
Γραφείο ΝΕ: Βικέλα 15, β' όρ., 71201, Ηράκλειο, 2810289669 (τηλ&τοτ)