Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 . Μήνυμα προς τους ΕΛΛΗΝΕΣ , από το ιστολόγιο ΑΝΤΙ-"Αντιπροσώπευση"


Στις 28 Οκτωβρίου 1940 η Ελλάδα δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από τη φασιστική Ιταλία στις 5 τα ξημερώματα , πριν ακόμα εκπνεύσει το τελεσίγραφο (για την 6η πρωινή) το οποίο είχε δοθεί στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Ιωάννη Μεταξά.

Τόσο η άρνηση της κυβέρνησης Μεταξά να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Ιταλίας καθώς όσο και η απόφασή της να πολεμήσει ως το τέλος , προκάλεσαν μεγάλη έκπληξη σ ’όλο τον κόσμο. 
Η Ευρώπη – με εξαίρεση τη Βρετανία , τη Σουηδία και την ουδέτερη Ελβετία – είχε περιέλθει στον Άξονα.

Ο Ελληνικός λαός έδειξε απέναντι στην επιδρομή των Ιταλών αξιοθαύμαστο αγωνιστικό φρόνιμα.
Οι πρώτες επιτυχίες του Ελληνικού Στρατού προκάλεσαν παγκόσμιο θαυμασμό και ενθάρρυναν τους υποδουλωμένους λαούς της Ευρώπης .
Το Ελληνικό ήταν το πρώτο Έθνος που κατάφερε την πρώτη και ουσιαστική ήττα στην ξηρά ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα . Ο ελληνικός λαός αποδείχτηκε αντάξιος των προγόνων του .
«Η γενναιοψυχία των Ελλήνων φαντάζει σαν ήλιος πάνω από ένα σκοτεινό κόσμο» αναφέρει ένας Άγγλος αρθρογράφος της εποχής στους TIMES του Λονδίνου.

Ήταν ο υπέρτατος αγώνας μιας μικρής και φτωχής χώρας και ενός λαού που πολεμούσε για την Τιμή του , για την Αξιοπρέπειά του , αλλά και για τις Θεμελιώδεις Αξίες του πολιτισμένου κόσμου και για τα δικαιώματα του ανθρώπου που απειλούνταν.

Σ ’έναν κόσμο που φαινόταν να υπερισχύει η ωμή και απροκάλυπτη βία , η αυθαιρεσία , η προδοσία , ο καιροσκοπισμός , και ο κατακερματισμός όλων εκείνων των δικαιωμάτων που για την εξασφάλισή τους είχε πληρωθεί ακριβό τίμημα….. ….οι Έλληνες μπόρεσαν να εκφράσουν το πιο βαθύ και ουσιαστικό νόημα της ζωής !

Αυτό που λέγεται ΗΘΟΣ ΖΩΗΣ και συναποτελείται από την Τιμή , τη Λεβεντιά και την αιώνια αίσθηση του Δικαίου και της Ελευθερίας .

Έστειλαν ξεκάθαρα ένα μήνυμα γνωστό στους αιώνες – από τις Θερμοπύλες , τη Σαλαμίνα , το Μανιάκι :
"Ο Εχθρός δε θα περάσει. Ποτέ δεν περνά" !!!

…γιατί όπως αναφέρει και ο Κωστής Παλαμάς (ο ξεχασμένος κι "επικίνδυνος" , πλέον , ποιητής που ενέπνευσε τους αγωνιστές μας :
"…Εμείς δε γονατίζουμε σκυφτοί
τα πόδια να φιλήσουμε το Δυνατού
σαν τα σκουλήκια που πατεί ! "

Σε μια εποχή που το ΝΑΙ έχει γίνει τρόπος ζωής , καλούμε όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ να παραμείνουν ψύχραιμοι , να κάνουν προσωπικό σκοπό τους την επιβίωση του Έθνους και την υπεράσπιση της κρατικής οντότητάς του και να παραμείνουν ενωμένοι και προσηλωμένοι στο Ήθος και τη Φιλοτιμία των προγόνων τους.

Με Πίστη στο Σκοπό μας , Σκληρό Kαθημερινό Αγώνα και τη βοήθεια του φιλέσπλαχνου Θεού μας  θα σταθούμε σύντομα όρθιοι και για μια ακόμη φορά , απόλυτοι κυρίαρχοι !

Ανάρτηση Από  ΑΝΤΙ-"Αντιπροσώπευση" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive