Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Μανώλης Ρασούλης:ένας κανένας που μας σεριανά. "Ω εσείς ανθρώποι,I love you." ΑΦΙΕΡΩΜΑ..

"Προσκυνάω τη χάρη σου λαέ μου.Όμως όπως κι εσύ καλά γνωρίζεις πότε είσαι λαός μετά Βαΐων και κλάδων πότε είσαι η μάζα που κάνει την ιστορία, πότε η μπάζα,πότε πληθυσμός και πότε πότε όχλος που δεν διασταυρώνεις πια αλλά σταυρώνεις.Προσκυνώ τον όχλο σου λαέ μου."

"Δύο είναι τα αγαπημένα δόγματα του νεοέλληνα :
α) ό, τι φάμε και πιούμε κι ό, τι αρπάξει ο κώλος μας
β) μακριά από τον κώλο μας και όπου θέλει ας είναι.
Αν καταλάβω πως υπάρχει κανένα τρίτο αμέσως θα σας το γράψω. Για να μην νομίζετε ότι σας γράφω.Νάουμ."

"Υπάρχουν πια αρκετοί νεοέλληνες που το πρωί διαβάζουν Πλούταρχο και το βράδυ παν να διασκεδάσουν στον άλλο Πλούταρχο.Ας μην το αναλύσω.
Θυμάμαι αυτό που έλεγε ο Χατζηδάκης:αυτοί που πάνε στον Παβαρότι θα πάνε και στον Πανταζή.
Σημειώνω ότι ο Χατζηδάκης στα τελευταία δεν είχε χρηματοδότηση για να ηχογραφήσει.Πολύ με στεναχωρούσε.
Όταν πρωτοδιάβασα ότι ο Φελίνι δεν μπορούσε να βρει χρήματα για να γυρίσει μια ταίνια,ούρλιαζα μέσα μου:ο κόσμος δεν πάει καθόλου καλά.Και πράγματι,έτσι είναι."


"Ο Χριστός μ'έχει απασχολήσει πάρα πολύ.Μπορώ να γράψω διατριβές περί τούτου.Εδώ θέλω να εκφράσω τις σκέψεις μου ως προς την απορία μου και ως προς το γεγραμένο κατά το οποίο ο Χριστός ενώ είχε 9 νταν στο μαστεριλίκι (Master = Δάσκαλος) πήρε 3 μαθητές ζωντόβολα σαν παρέα για να πάει στον κήπο να προσευχηθεί και να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει τον Γολγοθά ή όχι,εκεί που με το περιβόητο απελθέτω το ποτήριον τούτο κλπ,και ενώ το είπε και πως το είπε, και των «μαθητών,κοιμωμένων του Χαλεπά (του κερατά) δεν τον άκουσε κανείς.Παρ'όλα αυτά ο Χριστός κείνο το βράδυ που η ψυχή του ήταν βαριά έως θανάτου, αφού θ' αποφάσιζε την πορεία προς τον θάνατο-κι ενώ είχε παρακαλέσει τους «μαθητάς - ζωντόβολα» να αγρυπνούν, η απορία μένει:ενώ ήταν διορατικός γιατί τους πήρε;Δεν ήξερε ότι θα κοιμόντουσταν;Τι ήθελε να διδάξει εκείνη τη στιγμή που παλινδρομούσε,και συγκρούονταν τελειωτικά κι αμετάκλητα το ανθρώπινο στοιχείο του- πεπερασμένο-με το θεϊκό-απόλυτο -,γιατί πήρε τους συγκεκριμένους ανεύθυνους μπούφους;Απορίας άξιον και άξιον εστί το τίμημα."


"Και ενώ έχουμε συμφωνήσει ότι ΟΛΑ ΕΝ ΣΟΦΙΑ ΕΠΟΙΗΣΕ οι θεολόγοι και οι νεωκόροι των δογμάτων εξακολουθούν να μπαίνουν στα ρουθούνια του Θεού και να κηρύττουν ότι ο αληθινός Θεός κάνει τα καλά και ο Εωσφόρος τα άσχημα -κατανομή εργασίας.Εκλογίκευση;Κακοποίηση των νόμων του Γίγνεσθαι;Χαζοανθρωποκεντρισμός;Εγώ δεν θα λέγα καν ότι : όλα εν Θεού.Η' ότι όλα τα κάνει ο Θεός.ΌΛΑ είναι θεός,όλα είναι ο θεός κι ο θεός είναι ΟΛΑ.Αυτός έφτιαξε και την ευθύνη ας την αναλάβει κιόλας και πιστεύω ότι το κάνει.Οι κακομεσάζοντες όπως περιττεύουν.Αφήστε το Θεό ήσυχο να κάνει τη δουλειά του κύριοι."
(Πηγή: rasoulis.gr )



"Χαρακτηρίζουν την κρίση σαν ένα μεταβατικό στάδιο κατά το οποίο ξεμοντάρει όλο το σύστημα, αντιφάσκει ως προς τον εαυτό του, ανατινάζεται (βλέπε παγκόσμιους πολέμους) και μετά την «κάθαρση» με το φως των λύκων στη «νορμαλιτέ». Η παρούσα κρίση έχει την εξής πρωτοτυπία: είναι η μάνα όλων των κρίσεων δηλαδή συντέλεια δηλαδή Δευτέρα Παρουσία δηλαδή πάπαλα. Το ανθρώπινο γένος τέλειωσε πάνω στον πλανήτη γη. Τώρα ή θα διασπαρθεί στο διάστημα ή θα κάνει έναν πυρηνικό πόλεμο και τέρμα τα δίφραγκα.


Ο Φιντέλ Κάστρο μετά από 4 χρόνια ασθενής αφού ανάρρωσε δήλωσε: «θα γίνει πυρηνικός πόλεμος στη μέση ανατολή». Συμφωνώ και επαυξάνω δε θα είναι ένας τοπικός πόλεμος. Εγώ προσπαθώ παντοιοις τρόποις στη Μέση Ανατολή εδώ και 10 χρόνια να τους αλλάξω το φαντασιακό. Έχω μια κοσμοθεωρία, τη βάζω σε πράξη, σπρώχνω κτίριο. Διότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Κλείνω με το πιστεύω μου ότι πριν φτωχύνουμε οικονομικά καταρρεύσαμε πολιτισμικά (εξου και μας κοιτούν από παντού τα μάτια της Τζούλιας σαν τα μάτια της… συνειδήσεώς μας). Και βέβαια η κρίση είναι συστημική, πλανητική, τελειωτική." (πηγη: tvxs )


"Η νέα «ψηφιακή» γενιά δέχεται συνεχώς ερεθίσματα, ζει με έντονους ρυθμούς, στην εποχή του internet και του εύκολου. Σας λείπει η ποιότητα ζωής του παρελθόντος;


Η νέα γενιά είναι η μέλλουσα και αστροναυτική ανθρωπότις. Ζούμε στον προθάλαμο του διαστημικού πολιτισμού.Είμαι υπέρ αυτού διότι είναι η μόνη διαφυγή για να ξεσκαρτάρει ο πλανήτης.Ειδάλλως θα πάμε σε έναν παγκόσμιο πόλεμο. Αυτόν προσπαθώ και πολεμώ να τον σακατέψω πριν ανοίξει το αυγό του φιδιού και δούμε τον Αρμαγεδόνα να σοδομεί τη Νέμεση.Μου λείπει η ποιότητα του παρελθόντος.Όμως το παρελθόν είναι παρελθόν.Η αγία Νοσταλγία είναι μεταμφιεσμένη η Σειρήνα.Σε τρώει γιατί δε ζεις στο παρόν. Άλλωστε οι προσωκρατικοί λένε ότι έτσι κι αλλιώς ζούμε στο αιώνιο παρόν.
Ποια είναι η σχέση σας με τη θρησκεία;
Προσπαθώ χρόνια να ερμηνεύσω αυτό που είπε ο Σωκράτης στους μαθητές του όταν τον παρότρυναν να φύγει να μη θανατωθεί: «Μα από το θάνατο μου θα μάθω» (ουάου!).
Τι σχέδια έχετε για το μέλλον;
Να σώσω την ανθρωπότητα (αν σώζεται).
Εντέλει, νιώθετε ευτυχισμένος;
Είπα να μου βάλουν στην ταφόπετρα όταν τα τινάξω: «Έφυγε πλήρως ιδεών»."
(απόσπασμα συνέντευξης στο tvxs )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive