Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Το ΑΙΣΧΡΟ Πραξικόπημα παράκαμψης της Βουλής του ΠΑΣΟΚ για το Ξεπούλημα των Ελλήνων, της 7 Μαΐου 2010.

Τελικά, όσο ψάχνει ο καθένας.. μαθαίνει! Και σχηματίζει καλύτερα γνώμη για το τι ΑΙΣΧΗ κάνει το ΠΑΣΟΚ, για να εξυπηρετήσει τους Οικονομικούς Εκτελεστές των Ευρωπαίων εις βάρος των Ελλήνων!

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να παρουσιάσω με τον πιο απλό τρόπο, το τι υπογράφτηκε στης 5 Μαΐου (περίφημο μνημόνιο) , και πως ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, το ΠΑΣΟΚ στις 7 Μαΐου, το μετέτρεψε σε Νόμο Παράκαμψης της Βουλής, για να περάσει χωρίς καμία αντίσταση την ΑΙΣΧΡΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ (ξεπούλημα εθνικής κυριαρχίας, μη δυνατότητα αποπληρωμής με αναδανεισμό από άλλους, μεταβίβαση των χρεών των δανειστών μας σε τρίτους κτλ) με ΜΟΝΟ την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου!

Για να μην μπλέξω με λοιπά άσχετα άρθρα, θα αναφερθώ μόνο σε αυτά που ψήφισε ο ΛΑ.Ο.Σ. (γιατί αυτών με ενδιαφέρει κατα κύριο λόγο να ελέγχω την ορθότητά τους, και κατ' επέκταση να ελέγχω αν το ΛΑ.Ο.Σ. συνείσφερε με οποιονδήποτε τρόπο στην προδοσία του ΠΑΣΟΚ).

Μνημόνιο 5ης Μαΐου (3845/10):
ΦΕΚ: 6 Μαΐου 2010, Αρ. Φύλλου 65 (Link)

Στο άρθρο 1, που υπερψηφίστηκε από το ΛΑ.Ο.Σ., οι παράγραφοι 1-3, αναφέρονται στο σχετικό Σχέδιο Προγράμματος (Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής και Μνημόνιο Συνεννόησης στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής) το οποίοκαταρτίστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών [σσ. Δηλαδή από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ] με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στη παράγραφο 4, αναγράφεται ρητώς:
«Παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη−μέλη της ζώνης του ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της προηγούμενης παραγράφου. Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου, εισάγονται στη Βουλή για κύρωση.»

Δηλαδή, στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο αναφέρεται ως «Μνημόνιο» στην καθημερινή, το άρθρο που ψηφίστηκε από το ΛΑ.Ο.Σ., απλά έδινε εξουσιοδότηση τον Υπουργό Οικονομικών να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο με την υπογραφή του, με την προϋπόθεση, πως οτιδήποτε υπογράφει θα πρέπει να εισάγεται και να κυρώνεται από την πλειοψηφία της Βουλής!

Τι πιο Δημοκρατικό και ορθόν από αυτό;

(Το τι ψήφισε ο ΛΑ.Ο.Σ, φαίνεται στην ομιλία του κ. Βορίδη, στην σελίδα 6788 των πρακτικών της βουλής)


Η ΑΙΣΧΡΗ τροπολογία του Νόμου, από το ΠΑΣΟΚ, που την θεωρεί ως απλή... επαναδιατύπωση!!!!...

Εφόσον λοιπόν κάθε μνημόνιο, σύμβαση και συμφωνία θα έπρεπε να κυρώνεται και από την Βουλή, το ερώτημα που μπαίνει είναι: Πότε κυρώθηκε η αισχρή Δανειακή Σύμβαση αλλά και τα επόμενα μνημόνια και συμβάσεις που ακολούθησαν στην Ελληνική Βουλή;... ΠΟΤΕ!...

Γιατί;....

Γιατί, το ΠΑΣΟΚ, σε επόμενο Νόμο (3847/10) με τίτλο «Επανακαθορισμός των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας για τους συνταξιούχους και βοηθηματούχους του Δημοσίου.», ο οποίος είναι δημοσιευμένος στο ΦΕΚ της 11 Μαΐου 2010, Αρ. φύλλου 67 (Link), στο Άρθρο Μόνο, παράγραφος 9, έκανε την εξής τροποποίηση, στον προηγούμενο Νόμο (3845):

«Στο τέλος της παραγράφου 4 του άρθρου πρώτου του ν. 3845/2010 (ΦΕΚ 65/Α΄) αντί της λέξης «κύρωση» τίθενται οι λέξεις «συζήτηση και ενημέρωση. Ισχύουν και εκτελούνται από της υπογραφής τους.»»

Άρα το άρθρο 4 του Νόμου 3845, μετά τον Νόμο 3847, ισχύει ως:

«Παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη−μέλη της ζώνης του ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της προηγούμενης παραγράφου. Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου, εισάγονται στη Βουλή για συζήτηση και ενημέρωση. Ισχύουν και εκτελούνται από της υπογραφής τους.»

!!!! .. Δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ, εξουσιοδότησε τον Εαυτό του, ώστε να υπογράφει ο Υπουργός ότι σύμβαση θέλει, και αντί αυτή να κυρώνεται από την Ελληνική βουλή για να έχει ισχύ, απλά, να έρχεται προς ενημέρωση και συζήτηση στη Βουλή χωρίς κανένα περιορισμό για το πότε πρέπει να έρθει (δηλαδή μπορεί να πάει και για συζήτηση μετά από 10 χρόνια - πρακτικώς ποτέ!). Επίσης, το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε, πως ότι υπογράφει ο Υπουργός Οικονομικών του, Ισχύει και Εκτελείται με την υπογραφή του - ασχέτως ή όχι αν εγκρίνεται από την Ελληνική βουλή / λαό!!!!!

... Το επόμενο ερώτημα είναι: Πως επετράπη αυτή η αλλαγή του Νόμου 3845, από την Ελληνική βουλή; Ποιός υπερψήφισε το άρθρο 9 του Νόμου 3847, ο οποίος άλλαζε εντελώς το νόημα του 3845-α1§4, παρακάπτοντας την Ελληνική Βουλή, και κατ' επέκταση τον Ελληνικό λαό, από το να έχει λόγο στις συμφωνίες της Ελλάδας με τους ξένους;

Η απάντηση δίνεται από τα πρακτικά της Βουλής. Όποιος θέλει μπορεί να τα διαβάσει ξεκινώντας περίπου από τη δεύτερη στήλη της σελίδας 6882 (σημείο κλειδί για να καταλάβει ο αναγνώστης γιατί μιλάνε, το όλο θέμα αρχίζει πιο πάνω), όπου ο Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης λέει:

«Έρχεται σήμερα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Κυβέρνηση να τροποποιήσει νομοσχέδιο, που ψήφισε χθες η Βουλή και δεν έχει πάει ακόμη να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως; Πραγματικά, αυτό είναι παγκόσμιο ρεκόρ και θα μπει στο βιβλίο Γκίνες. Δεν είναι σοβαρή αυτή η κατάσταση. Δεν μπορεί το ελληνικό Κοινοβούλιο να νομοθετεί με αυτόν τον τρόπο. Και θα παρακαλέσω κύριε Πρόεδρε, να ειδοποιήσετε τώρα τον Πρόεδρο της Βουλής, να έρθει να μας το εξηγήσει. Δεν είναι δυνατόν σήμερα, να αλλάζει η ίδια η μορφή του νομοσχεδίου, διότι με τη διάταξη αυτή ουσιαστικά, εκεί οδηγούμε το χθεσινό νομοσχέδιο, που εμείς στηρίζαμε να ψηφιστεί με την πλειοψηφία των εκατόν πενήντα ενός Βουλευτών και η Κυβέρνηση ψαχνόταν μέσα σε μία μικροκομματική προσέγγιση ...»

ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ (ΠΑΣΟΚ): «Μα, δεν αλλάζει η μορφή.»

Παρακάτω διαβάζουμε επίσης τι λέει ο κ. Πετρος Ευθυμίου (ΠΑΣΟΚ) ως δικαιολογία για την τροποποίηση:
ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ: «Κύριε Πρόεδρε, όχι απλώς η καλή πίστη ή η επίκληση του να διαβαστεί τι προτείνεται, αλλά και η κοινή λογική, λένε ότι αυτές οι επαναδιατυπώσεις που έχουμε, όχι απλώς δεν εισάγουν κάποιο θέμα ουσίας και δη συνταγματικού χαρακτήρα, αλλά είναι οι πιο τυπικές πράξεις, που ένας έμπειρος Κοινοβουλευτικός, όπως ο κ. Κεφαλογιάννης, σε άπειρα νομοσχέδια και δικών του έχει κάνει και είναι η πιο τυπική πλευρά της λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Μα, είναι δυνατόν, να λέμε για επαναδιατυπώσεις φραστικές, ότι τίθενται συνταγματικά θέματα; Ας κάνει έλεγχο στα νομοσχέδια που έχει ψηφίσει ο ίδιος να δει πόσες τέτοιες επαναδιατυπώσεις έχει χειριστεί με καλή πίστη και κοινή πεποίθηση όλων και δεν του ασκήθηκε ποτέ κριτική. Είναι δυνατόν; Είναι συνήθως κιόλας, αυτά που δέχεται κάθε κυβέρνηση από την Αντιπολίτευση και προσθέτει σε άπειρους νόμους στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής ζωής.

Αυτές οι επαναδιατυπώσεις, όχι απλώς δεν θέτουν θέματα ουσίας, αλλά δεν αναφέρονται καν σε ζητήματα ουσίας και μάλιστα συνταγματικά. Θα ήταν σκόπιμο αυτό που στη Βουλή συμβαίνει, να έχει πάντα το μέτρο των πραγματικών δεδομένων και να μην εγείρονται ζητήματα από μία συνήθη κοινοβουλευτική πρακτική, απολύτως γνωστή σε όλους, που δεν έχει δεχθεί κανέναν ψόγο και καμμία μομφή ποτέ.»

Για τον κ. Πέτρο Ευθυμίου δηλαδή, και για το ΠΑΣΟΚ, οι φράσεις:
- Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου, εισάγονται στη Βουλή για κύρωση.
- Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου, εισάγονται στη Βουλή για συζήτηση και ενημέρωση. Ισχύουν και εκτελούνται από της υπογραφής τους. [σσ. υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών - Παπακωνσταντίνου]

αποτελούν φραστικές επαναδιατυπώσεις, του ίδιου θέματος, και δεν αναφέρονται σε θέματα ουσίας και μάλιστα συνταγματικά! ....

Δηλαδή, το να περνάνε οι Διεθνείς Συμβάσεις, Τα Μνημόνια και οι Συμφωνίες με ξένα κράτη από την Βουλή με πλειοψηφία, είναι το ίδιο με το να περνάνε με την Υπογραφή ενός ΥΠΟΥΡΓΟΥ!

Στο άρθρο επίσης 28§2 του Συντάγματος της Ελλάδος, λέει:
«Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.»

Δηλαδή για τον Πέτρο Ευθυμίου, η υπογραφή του Υπουργού του ΠΑΣΟΚ, έχει την ίδια κατ' ουσίαν Αξία, με την πλειοψηφία των 3/5 όλων των Βουλευτών, δηλαδή με 180ψήφους!.. Και άρα δεν χρειάζονται αυτές οι Συμφωνίες Κύρωση από την βουλή με 180 ψήφους τουλάχιστον, αλλά μόνο η υπογραφή του Παπακωνσταντίνου!

Ο Υπουργός δηλαδή, με το ΠΑΣΟΚ και τα αίσχη του, απόκτησε ξαφνικά αξία περισσότερη των 180 βουλευτών, και υπογράφει ότι Συμβόλαια, Συνθήκες και Συμφωνίες θέλει με τους άλλους, για τους Έλληνες Πολίτες!... Και ο Πέτρος Ευθυμίου όπως και οι λοιποί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το θεωρούν ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ!!!

Μιλάμε για την ΠΛΗΡΗ καταπάτηση του Ελληνικού Συντάγματος ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ/ΤΡΑΠΕΖΩΝ!

Και οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ του ΠΑΣΟΚ κάνουν ΜΟΚΟ και κάνουν τάχα πως απλά έκαναν μια αθώα επαναδιατύπωση!!!...

....
Το ΑΙΣΧΡΟ Κοινοβουλευτικό Πραξικόπημα ΠΑΣΟΚ 7ης Μαΐου, για το ξεπούλημα της Ελλάδας, παρακάμπτοντας την Ελληνική βουλή!...

Και το χειρότερα τώρα;
Βλέποντας τα παραπάνω αρχίζουν να αντιδρούν ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!...
Στα πρακτικά της Βουλής μάλιστα διαβάζουμε στη σελ. 6891:

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Είναι ψήφος ενημέρωσης;

ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ: Σας παρακαλώ δεν σας διέκοψα! Αν με ακούσετε ίσως βοηθηθεί και η συζήτηση. Ό,τι ψηφίσαμε χθες ισχύει απολύτως και για τον καθένα με τον τρόπο που ψήφισε. Το μόνο που δεν ισχύει είναι ότι καθ’ οιονδήποτε τρόπο αυτή η επαναδιατύπωση μεταβάλει τη συνταγματική βάση της συζήτησης. Δεν μπορεί να νοηθεί σε καμμία περίπτωση, όταν δώσατε εξουσιοδότηση της σύναψης αυτών των συμβάσεων με την συνταγματική μεθοδολογία που επιλέξαμε, ότι ο χαρακτήρας αλλαγής της εφαρμογής αναιρεί τη συνταγματική βάση. Ποτέ το έλασσον δεν μπορεί να ανατρέψει το μείζον. Και κατ’ ουσίαν, ποτέ αυτό δεν επιτρέπεται ως αρχή της συνταγματικής αντίληψης και νομολογίας.

Άρα, ας αφήσουμε εντελώς έξω από την συζήτηση το θέμα της αλλαγής, δήθεν, του συνταγματικού πλαισίου. Πρόκειται για μια κατ’ ουσίαν επαναναδιατύπωση, η οποία συνδέεται ως προς την εκτελεστικότητα του νόμου που αποφασίσαμε χθες και προσδιορίζεται μάλιστα συγκεκριμένα. Και γίνομαι ακόμα πιο σαφής. Ειδικά όταν αναφερόμαστε στις δανειακές όψεις του μηχανισμού συνδρομής ότι ισχύουν αμέσως με την υπογραφή τους. Αυτό, λοιπόν, το έλασσον ως πεδίο εφαρμογής του μείζονος που χθες ψηφίστηκε, δεν μπορεί να θέσει κανένα θέμα. Πρόκειται για μια επαναδιατύπωση επικύρωσης της χθεσινής ψήφου, όπως εδόθη και η Κυβέρνηση οφείλει να την εκτελέσει.

Μη δίνουμε, λοιπόν, διαστάσεις πέραν αυτής που αναλογεί σε μια επαναδιατύπωση σε μια διάταξη, που όχι απλώς δεν αίρει και δεν αλλάζει το συνταγματικό πλαίσιο της συζήτησης, αλλά και δεν μεταβάλλει τα νομικά δεδομένα που χθες διαμόρφωσε η Βουλή των Ελλήνων με την ψήφο της, διότι είναι επαναδιατύπωση εφαρμογής και όχι αλλαγής, όχι μεταβολής.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ το λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Δεν έχετε το λόγο, κύριε συνάδελφε.
(Θόρυβος, διαμαρτυρίες)

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ το λόγο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, ζητά το λόγο και ο κ. Τσίπρας.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Δεν ήξερα ότι είναι ο κ. Τσίπρας εδώ. Ορίστε, κύριε Πρόεδρε, έχετε το λόγο.

ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς): Κύριε Πρόεδρε, είναι πολύ σοβαρή αυτή η εξέλιξη. Και εδώ γελοιοποιούνται θεσμοί. Χθες το Κοινοβούλιο εν Ολομελεία συζήτησε, ψήφισε και είχαμε πολιτικές εξελίξεις μετά τη χθεσινή
ψηφοφορία. Και σήμερα μας παρουσιάζετε ότι αυτή η χθεσινή διαδικασία ήταν μια συζήτηση ενημέρωσης; Και θέλετε μάλιστα, να προχωρήσετε σ’ ένα κλίμα συναινέσεων με διαδοχικά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα; Και έχουμε υποτίθεται και συνάντηση πολιτικών Αρχηγών τη Δευτέρα χωρίς ατζέντα, χωρίς να ξέρουμε τι έχει ψηφίσει η Βουλή;

Εγώ, κύριε Πρόεδρε, ζητώ να έρθει ο Πρόεδρος της Βουλής αυτή τη στιγμή και ο Υπουργός Οικονομικών και να εξηγήσουν στο Σώμα και στον ελληνικό λαό τι ακριβώς συμβαίνει. Να διακόψετε να έρθει ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Υπουργός των Οικονομικών!

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Συμφωνούμε, είναι και δική μας θέση.

ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ: Όχι για τέτοιο θέμα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Κύριε Υφυπουργέ, θέλετε να προσθέσετε κάτι στο πέρας της συνεδριάσεως;

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ (Υφυπουργός Οικονομικών): Όχι, κύριε Πρόεδρε.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ το λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Δεν έχετε το λόγο δεν είστε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος είναι ο κ. Καραθανασόπουλος.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Είμαι Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Ναι, αλλά έχετε δηλώσει ότι γι’ αυτή τη συνεδρίαση θα είναι Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο κ. Καραθανασόπουλος.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Έτυχε κάτι άσχημο στον κ. Καραθανασόπουλο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Μα, είχα δώσει το λόγο στον κ. Τζέκη. Και ο κ. Καραθανασόπουλος μίλησε προηγουμένως.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, οχυρώνεστε πίσω από τον Κανονισμό της Βουλής για ένα τόσο σοβαρό θέμα; Σοβαρολογείτε τώρα; Μας φέρνετε τώρα εδώ με πέντε ανθρώπους και κάνετε ένα πραξικόπημα και ανατρέπετε τα πάντα;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Χρησιμοποιείτε ύφος και λόγους που δεν αναλογούν στην πραγματικότητα.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Ξέρουμε γράμματα και διαβάζουμε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Ορίστε, έχετε το λόγο.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, θεωρούμε μείζον, τεράστιο θέμα και καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για αυτό που κάνει αυτή τη στιγμή και με τον τρόπο που το κάνει, περισσότερο για την ουσία! Μίλησε και ο κ. Τζέκης προηγουμένως. Εμείς ζητάμε να μας δοθεί η δυνατότητα να γίνει ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.

Γιατί τέτοιοι αιφνιδιασμοί και τέτοιες πραξικοπηματικές ενέργειες δεν πρόκειται να περάσουν, να το ξέρετε!

Ζητάμε να σταματήσει εδώ η συνεδρίαση, να δοθεί η δυνατότητα να συγκεντρωθούν οι υπογραφές και να γίνει η ονομαστική ψηφοφορία για να αναλάβει και ο καθένας τις ευθύνες του. Διαφορετικά να μας πείτε ότι η Βουλή, την οποία τόσο υποστηρίζετε, είναι εδώ για να ενημερώνεται για τις συμφωνίες που υπογράφει ο Υπουργός Οικονομικών με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι…

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Κύριε Πρόεδρε…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Σας παρακαλώ, κύριε συνάδελφε.

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Σας παρακαλούμε, εμείς!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Κηρύσσεται περαιωμένη η συζήτηση επί της αρχής…
(Θόρυβος, διαμαρτυρίες στην Αίθουσα)

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Πώς κηρύσσεται περαιωμένη; Δεν ξανάγινε αυτό.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Είναι απαράδεκτο!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): …των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου…

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Είναι πραξικόπημα αυτό που κάνετε.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ: Ντροπή σας! Αποχωρούμε!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης):…του Υπουργείου Οικονομικών: «Επανακαθορισμός των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας για τους συνταξιούχους και βοηθηματούχους του Δημοσίου»…

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ: Ντροπή και στο Προεδρείο. Αίσχος!

ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς): Αυτό που κάνετε είναι ντροπή!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτό το νομοσχέδιο επί της αρχής;
ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Δεκτό, δεκτό.

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Είναι ντροπή σας αυτό!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Συνεπώς, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών: «Επανακαθορισμός των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας για τους συνταξιούχους και βοηθηματούχους του Δημοσίου» έγινε δεκτό επί της αρχής κατά πλειοψηφία.

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Αίσχος, ντροπή! Θα ντρέπεστε γι’ αυτό που κάνετε!
(Θόρυβος, διαμαρτυρίες στην Αίθουσα)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτό το άρθρο μόνο του νομοσχεδίου όπως τροποποιήθηκε από τον κύριο Υπουργό;
ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Δεκτό, δεκτό.

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Χάνεται κάθε σοβαρότητα και σεβασμός στη Βουλή των Ελλήνων!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Συνεπώς, το άρθρο μόνο έγινε δεκτό, όπως τροποποιήθηκε από τον κύριο Υπουργό, κατά πλειοψηφία.

Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτό το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών και στο σύνολο;
ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Δεκτό, δεκτό.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Το νομοσχέδιο έγινεδεκτό και στο σύνολο κατά πλειοψηφία.
(Θόρυβος, διαμαρτυρίες στην Αίθουσα)

ΛΙΤΣΑ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ –ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, μας προσβάλετε ως Κοινοβουλευτικό Σώμα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Συνεπώς το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών: «Επανακαθορισμός των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας για τους συνταξιούχους και βοηθηματούχους του Δημοσίου» έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία σε μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου και έχει ως εξής: ...........

Ας σημειώσουμε ότι ο Προεδρεύων - Γρηγόριος Νιώτης, είναι και αυτός του ΠΑΣΟΚ!

Μετά το παραπάνω διάλογο - μπάχαλο που έγινε στην Βουλή ας θέσω μερικά ερωτήματα για τον κάθε Λογικό αναγνώστη:

1. Το άρθρο 9, που ψηφίστηκε στον 3847 - που πρακτικώς παρακάμπτει την Ελληνική Βουλή και καταλύει το Σύνταγμα της Ελλάδος κατά των ίδιων των Ελλήνων όπως φαίνεται από τις Συμβάσεις που έχει υπογράψει ο Υπουργός του ΠΑΣΟΚ - από ποιούς ψηφίστηκε τελικά;
Όπως καταλαβαίνει ο καθένας διαβάζοντας το παραπάνω κείμενο, όλοι φώναζαν (θόρυβος διαμαρτυρίες κτλ), ενώ αυτοί που το ψήφισαν, είναι γενικά και αόριστα... ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!... Δεν γνωρίζουμε όμως, αν μέσα σε αυτό το σάλο, ήταν 60, 80, 100, 130 ή 151+... ..Όλοι αυτοί, πολλοί είναι!.. Αλλά, ήταν ή όχι πάνω από τους 150; ... Ο πρόεδρος της Βουλής, έχει τόσο καλό αυτί, που μέσα στο θόρυβο και τις διαμαρτυρίες, άκουσε και κατάλαβε ότι το υπερψηφίζουν αυτό το άρθρο περισσότεροι από 150 βουλευτές;.. Η απλά με την δικαιολογία των "πολλών βουλευτών" το πέρασε;

Αν μάλιστα το καταψήφισαν όλοι της ΝΔ και των άλλων κομμάτων και όλοι αυτοί διαμαρτύρονταν έντονα, ο πρέδρος της βουλής κατάλαβε ότι όσοι ήταν υπερ, ήταν από 151 μέχρι 157 (μέγιστο από το ΠΑΣΟΚ, αφού την προηγούμενη είχε διαγράψει 3 διαφωνούντες); - Έχει τέτοιες ικανότητες ο Πρόεδρος της βουλής, και μάλιστα μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες - θόρυβο;

2. Αισθάνεστε ή όχι ΜΑΛΑΚΕΣ, που οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποτιμούν την νοημοσύνη σας με τέτοια ξεδιαντροπιά, και που καταλύουν το σύνταγμα με τόση ευκολία;.. Τι πιστεύετε πως πρέπει να πάθουν αυτοί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έστω και αν δεν υπερψήφισαν αυτή την τροπολογία, τουλάχιστον δεν βγήκαν να την καταγγείλουν - δηλαδή σιωπηλώς ή φωναχτά την αποδέχτηκαν;... Χρειάζεται να γίνει ΔΙΚΗ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ή όχι
Όσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν κατάλαβαν τι έγινε, ας βγουν τουλάχιστον να το καταγγείλουν ΤΩΡΑ, αλλιώς φέρνουν το έπακρο την ευθύνη!


3. Αντιλαμβάνεστε πως η Δημοκρατία μας, και η Εθνική μας κυριαρχία (μέσω της Δανειακής Σύμβασης #1 που υπέγραψε ο Παπακωνσταντίνου με εντολή των ΠΑΣΟΚων), δεν καταλύθηκε από το Μνημόνιο της 5ης Μαΐου, ως κατηγορούν τα πολιτικά φερέφωνα διεκδικώντας ψήφους, αλλά από Το Πραξικόπημα ΠΑΣΟΚ της 7ης Μαΐου;....

4. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, κ. Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος ήταν ο μόνος που μπορούσε να σταματήσει το Πραξικόπημα αυτό τότε, φέρει ή όχι ευθύνες, αφού η υπογραφή του φέρεται και στα δύο ΦΕΚ, τα οποία καθορίζουν τον Νόμο ο οποίος δίνει το δικαίωμα στον Υπουργό με την υπογραφή του, να μπορεί να κάνει ότι συμβάσεις θέλει με τους ξένους, για εμάς;... Μήπως δεν είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά απλά... ένας άβουλος και κουφός θεσμός, που υπογράφει ότι χαρτί του δώσουν; Μια μαριονέτα δηλαδή, όπως ο απλός κοσμάκης τον αποκαλεί που και που στους δρόμους;..

...
Για την ώρα περιμένουμε - αν έχουν γίνει - οι προσφυγές στο ΣτΕ, και μετά στην Ολομέλεια!...
Αν το ΣτΕ και η Ολομέλεια ταχθεί υπερ της λογικής των ΠΑΣΟΚων, πως η αλλαγή στις φράσεις δεν αλλάζει το νόημα, προσβάλλοντας την λογική κάθε πολίτη, τότε οκ!.. Αν όμως το βγάλει άκυρο, τότε καταλαβαίνετε που οδεύει η Χώρα... Και φυσικά αν οδεύει σε μη καλό δρόμο, σκεφτείτε μόνο... ποιόν θα θέλατε να αναλάβει τα ινία της χώρας, για το ΔΙΚΟ σας καλό! (Από όλους τους άλλους τους ανθέλληνες και γελοίους, για μένα η μόνη επιλογή είναι ο Καρατζαφέρης με την Πατριωτική του και δυναμική του ομάδα - και αυτός με την ελπίδα ότι θα τα καταφέρει)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive