Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Νομική: “κλειστόν λόγω μεταναστών” - Μπέρδεψαν το άσυλο με το... άσυλο

- Κλειστή η σχολή τουλάχιστον έως την Παρασκευή
- Πρόσφατα είχε ανακαινιστεί
- Η πρυτανεία θα πάρει θέση μετά από 5 μέρες!

Ένα απίστευτο σκηνικό έχει στηθεί στη Νομική Σχολή της Αθήνας το οποίο αναδεικνύει το απίστευτο αλαλούμ που επικρατεί τόσο στα πανεπιστημιακά ιδρύματα όσο και στο θέμα της λαθρομετανάστευσης... Κοινός παρονομαστής το άσυλο, αλλά υπό ποια έννοια;

Όλοι συμπαρίστανται στους λαθρομετανάστες όμως η κόντρα που έχει ξεσπάσει ύστερα από μια σειρά απίθανων γεγονότων έχει οδηγήσει το ίδρυμα σε λουκέτο και τους μετανάστες σε... απεργία πείνας.

Οι περίπου 250 μετανάστες δεν έχουν όπως λένε οι περισσότεροι πρόβλημα εργασίας και συνθηκών διαβίωσης, ζητούν τη νομιμοποίησή τους.

Στο πλευρό τους ομάδες αριστερών φοιτητών που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ που μαζί με άλλους έκαναν αίτημα προς τις αρχές του Πανεπιστημίου να παραχωρηθεί ένας χώρος της Νομικής για τη “φιλοξενία” των μεταναστών, αίτημα που δεν έγινε δεκτό.

Οι φοιτητές και άλλες οργανώσεις αποφάσισαν όμως με το “έτσι θέλω” να σπάσουν λουκέτα στο χώρο του κτιρίου στη Σόλωνος, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα, δεν χρησιμοποιείται για μαθήματα, αλλά επρόκειτο να δοθεί προς χρήση τον Μάρτιο.

Προετοίμασαν το χώρο και την Κυριακή το βράδυ, περίπου 250 μετανάστες που είχαν φτάσει από την Κρήτη μπήκαν στο κτίριο της Νομικής σχολής.

Έγινε δηλαδή κατάληψη του χώρου από εξωπανεπιστημιακούς, όμως κανείς δεν κινήθηκε και εδώ ξεκινάει το γαϊτανάκι του παραλογισμού.

Ο πρύτανης κλείνει τη σχολή και λέει... “Αποφασίσαμε να αναστείλουμε τη λειτουργία της σχολής έως την Παρασκευή, προκειμένου να βρεθεί μία λύση για αυτούς τους ανθρώπους, ενώ την Πέμπτη η πρυτανεία θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα”

Δηλαδή ενώ αρχικά είπε όχι, τώρα κλείνει το ίδρυμα για πέντε ημέρες... θα πάρει θέση μετά από τέσσερις ημέρες και ως τότε κατάληψη του χώρου του Πανεπιστημίου ... δεν έχουμε.

Την ίδια ώρα η αστυνομία, γι όσους αναρωτιούνται τι έκανε, λέει ότι δεν της ζητήθηκε συνδρομή... Το ότι κυκλοφορούσαν στη μισή Ελλάδα μετανάστες χωρίς χαρτιά είναι ένα άλλο θέμα προφανώς, σε αυτό θα δώσει λύση... ο φράκτης στο Έβρο!

Από την άλλη οι αρχή του ιδρύματος είπε όχι στην εγκατάσταση, αλλά τώρα δεν ζητάει τη συνδρομή γιατί δεν έγιναν ζημιές...

Διαβάστε επίσης:
“Κατάληψη” στη Νομική από 250 παράνομους μετανάστες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive