Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.Tι λένε τα έγγραφα του υπ. Περιβάλλοντος και του δήμου.Και επιστολή Καχριμάνη στην aftodioikisi.gr για το δημοσίευμα


Να σταματήσουν οι αυθαίρετες εργασίες που πραγματοποιεί η εταιρεία της οικογένειας του νομάρχη Ιωαννίνων και υποψήφιου περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη σε διατηρητέο κτίριο στο κέντρο της πόλης, ζητά με έγγραφο του που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr ο Δήμος Ιωαννίνων.

Το έγγραφο του δήμου στάλθηκε μετά την παρέμβαση του υπουργείου και των επιθεωρητών περιβάλλοντος που με έγγραφο τους στις 3/8 ζήτησαν από το Πολεοδομικό Γραφείο του δήμου Ιωαννίνων να τους διαβιβάσει ΑΜΕΣΑ όσα στοιχεία του φακέλου υπάρχουν, ζητώντας να εφαρμοσθεί ο νόμος και να γίνει αυτοψία. «Εφόσον διαπιστωθεί ότι στο εν λόγω κτίριο εκτελούνται οικοδομικές εργασίες χωρίς να έχει ακόμη εκδοθεί η προβλεπόμενη οικοδομική άδεια ή εφόσον η έκδοσή της είναι μη σύννομη ή/και δεν έχει προηγηθεί η έκδοση απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (εφόσον από τον νόμο απαιτείται) να δώσετε εντολή στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα για διακοπή των οικοδομικών εργασιών», τονίζεται στο έγγραφο το οποίο υπογράφουν ο γενικός επιθεωρητής Παναγιώτης Μέρκος και η ειδική γραμματέας Μαργαρίτα Καραβασίλη.

Παράλληλα οι επιθεωρητές ζητούν από την Πολεοδομία του δήμου το ιστορικό της ιδιοκτησίας με τους σχετικούς τίτλους, καθώς σημερινός ιδιοκτήτης του κτιρίου φέρεται ο γαμπρός του νομάρχη Ιωαννίνων, Σπύρος Μπαλαμπέγκος, ο οποίος το αγόρασε από την οικογένεια του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Επιστολή του νομάρχη στην aftodioikisi.gr
Ο ίδιος ο νομάρχης Ιωαννίνων σε επιστολή στην aftodioikisi.gr αλλά και σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, παρά το γεγονός ότι κάνει λόγο για προσπάθεια παραπληροφόρησης την οποία αποδίδει στην υποψηφιότητα του και «απειλεί» με προσφυγή στη Δικαιοσύνη:

1) Παραδέχεται ότι: «Για το κτίριο έχει υποβληθεί αίτηση για έκδοση άδειας στην Πολεοδομία του Δήμου και είχε πάρει αριθμό πρωτοκόλλου στις 29 Ιουνίου. Είχε εκδοθεί άδεια μικρής κλίμακας και στο διάστημα που μεσολάβησε θα έπρεπε να είχε εκδοθεί και η κανονική άδεια. Η καθυστέρηση οφείλεται σε ολιγωρία και απειρία του υπεύθυνου του έργου, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει εργασίες πέραν αυτών που προβλέπονται στην οριστική άδεια.» 2) Υποστηρίζει ότι «οι υπηρεσίες ακολούθησαν και εφάρμοσαν τις νόμιμες διαδικασίες και η άδεια εκδόθηκε πλέον χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα». Ωστόσο, όπως προκύπτει από το έγγραφο που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr οι υπηρεσίες στις οποίες αναφέρεται ο κ. Καχριμάνης ζητούν τη διακοπή των εργασιών μέχρι νεωτέρας.

Αντιπολίτευση: Κάποιος πρέπει να ασχοληθεί με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες

Παράλληλα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο νομαρχιακό συμβούλιο Ιωαννίνων Μάκης Χατζηεφραιμίδης με δηλώσεις του υποστηρίζει ότι «προκύπτει μέγιστο ηθικό, πολιτικό και νομικό ζήτημα για το νομάρχη Αλέκο Καχριμάνη. Ειλικρινά, δεν επιθυμώ να ασχοληθώ με όσα γράφονται για τη μεγάλη περιουσία που αποκτήθηκε την περίοδο που είναι νομάρχης ο κ. Καχριμάνης, ούτε θέλω να ασχοληθώ σήμερα με τα επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αυτά είναι των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων να το κάνουν. Εξάλλου έχω τονίσει κατ’ επανάληψη ότι οι περιουσίες των ανθρώπων που ασχολούνται με την Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι όλες στο φως», τονίζει και προσθέτει σχετικά με τις παράνομες εργασίες στο κτίριο της οδού Τοσίτσα: «Ένας πολίτης τι συνέπειες θα είχε; Ο νομάρχης εξαιρείται από τους νόμους που ο ίδιος καλείτε να εφαρμόσει ή νιώθει τα Γιάννενα βιλαέτι του;».
Για να διαβάσετε το προηγούμενο ρεπορτάζ σχετικά με το θέμα κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7674

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive