Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Η λύση στην κρίση είναι η Αλχημεία.

Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου

Έχουμε πάρει ΑΕΠ από το μέλλον μέσω του μαζικού δανεισμού. Αυτό είναι αυταπόδεικτο καθώς ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τα ατομικά μελλοντικά εισοδήματα μας τα επόμενα χρόνια, θα κατευθυνθεί στην αποπληρωμή χρεών που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Η μαζική απώλεια αγοραστικής δύναμης που θα προκύψει, μεταφράζεται σε μονάδες ΑΕΠ των επόμενων χρόνων. Αυτό κάνει την κατάσταση χειρότερη από όσο φανταζόμαστε στου τομείς των δημοσίων εσόδων και των ελλειμμάτων.

Ας σημειωθεί ότι τα ελλείμματα των χωρών πρόεκυψαν κυρίως από την μείωση της κατανάλωσης και την απώλεια φόρων, ενώ μοιάζει να είναι σε απόλυτη χρονική συνάρτηση με την αύξηση του δανεισμού.

Το ανώτερο σκεπτικό κάνει όλα τα προγράμματα λιτότητας ανά την Ευρώπη αυτοκαταστροφικά γιατί μειώνει ακόμη περισσότερο τα μελλοντικά ΑΕΠ των χωρών που έλαβαν τέτοια μετρα.

Χρειάζεται το ΑΕΠ να επιστραφεί στα χρόνια που ανήκει.

Αυτό γίνεται με σταδιακή αποπληρωμή και επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής που οδηγεί σε επίπτωσεις επί του ΑΕΠ για ακόμη περισσότερα χρόνια.

ή με διαγραφή χρεών άμεσα οριστικά και τελεσίδικα .

Στην πρώτη περίπτωση θα μειωθεί η επιβάρυνση ΑΕΠ των αμέσως επομένων χρόνων ενώ θα αυξηθούν τα συνολικά ΑΕΠ που θα επιβαρυνθούν. Στην δεύτερη λύση θα βγούμε οριστικά από την κρίση.

Θεωρώ ότι όλα τα ανωτέρω είναι μονόδρομος και θα συμβούν σε μεγαλο βαθμό. Το Θέμα ειναι να συμβούν για τους περισσότερους και όχι για τους λίγους. Πιστεύω ότι πρέπει -εφόσον συμβούν- να στηρίξουμε και τις τράπεζες για κάνα δυο χρόνια

(με τελικό στόχο να «ξεγελαστούν» και να μας δανείσουν πάλι.) Εχμ.. Αυτό το τελευταίο δεν το έγραψα…

Πρέπει αυτά τα σκουπίδια που αποκαλούμε χρέη να γίνουν ξάνα πλούτος για όλους και όχι μόνο για τις τράπεζες. Δεν πρέπει να γίνουν τοξικά. Πρέπει το φίδι να φάει την ουρά του. Πρέπει ο Τσίγκος να μεταμορφωθεί σε χρυσάφι και να κλείσει ο κύκλος της αέναης ανάπτυξης.

Πρέπει λοιπόν να πειστούν οι τράπεζες να χάσουν λίγα από τα μελοντικά κέρδη τους, υπερ όλων όσων πιθανών να χρεοκοπήσουν τα επόμενα χρόνια, και αυτοί είναι πάρα πολλοί σε πολλά σημεία της αγοράς και δεν το ξέρουν.

Μιλώ για κάθε είδους δάνειο.

Tag: Alchemy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive