Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ Έλα να σου μάθουμε την ιστορία της Μακεδονίας

Τυλίχθηκαν με την ελληνική σημαία, φωτογραφήθηκαν για τη “Μ” και έστειλαν μήνυμα -χαστούκι στον έλληνα παράγοντα Δημήτρη Δημητρόπουλο που κατέβηκε στις εκλογές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας γυμναστικής με λάβαρο το κράτος των Σκοπίων και έμβλημα το γνωστό “ΜΚD”.
Είναι οι λεβέντισσες της ομάδας χάντμπολ του “Μέγα Αλέξανδρου” Γιαννιτσών. Η πράξη τους για πολλούς είναι στάση ζωής. Στο παιχνίδι με την σκοπιανή ομάδα Πρίλεπ, αποχώρησαν από το γήπεδο, επειδή δεν συμβιβάστηκαν με τη θέα του “ήλιου της Βεργίνας” που έλαμπε στις εστίες, το κέντρο του παρκέ και τα σορτσάκια των αντιπάλων.
Η αξιοζήλευτη στάση τους, για τον έλληνα σύμμαχο της προπαγάνδας των Σκοπίων Δημήτρη Δημητρόπουλο, αποτελεί ένα μάθημα ελληνικής λεβεντιάς και περηφάνιας. “Να μάθει τώρα την ιστορία της Μακεδονίας. Κι αν δεν μπορεί μόνος να έρθει εδώ να του την μάθουμε εμείς…” θα πουν στη “Μ” τα κορίτσια της ομάδας των Γιαννιτσών, που δεν φέρει τυχαία το όνομα του Μακεδόνα στρατηλάτη “Μεγάλου Αλεξάνδρου”.
Στον αγώνα για το Τσάλεντζ Κάπ, αν και είχαν την πρόκριση στο χέρι, εγκατέλειψαν το παιχνίδι γνωρίζοντας ότι θα τιμωρηθούν με διετή αποκλεισμό από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το τίμημα όμως, όσο βαρύ κι αν ήταν, δεν θα μπορούσε να κάμψει το φρόνημα τους, σε αντίθεση με τον Δημητρόπουλο που “φόρεσε τη σημαία των Σκοπίων για να κερδίσει μια καρέκλα”
Η αρχηγός της ομάδας Βάσω Πετρίδου θα πει: “ Ο κ. Δημητρόπουλος με την κίνηση του δείχνει ποιος είναι. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Δεν δίνουμε σε κανένα το δικαίωμα να παραχαράξει την ιστορία μας και να καπηλευτεί τα σύμβολα της Μακεδονίας”. Τα λόγια της εκφράζουν και τις συμπαίκτριες της.
Αντίθετα ο προπονητής του συλλόγου Γιώργος Γιουλβανίδης προτιμάει να περιφρονήσει την ενέργεια του έλληνα παράγοντα: “Δεν θα κρίνω εγώ τον Δημητρόπουλο αλλά η κοινή γνώμη. Και το έχει κάνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Από την πλευρά μας καμία στιγμή δεν σκεφθήκαμε να αγωνιστούμε έχοντας απέναντι μας τα ψευδεπίγραφα σύμβολα της Μακεδονίας. Με οποιαδήποτε κόστος…Προτιμήσαμε να τιμωρηθούμε με δύο χρόνια αποκλεισμό”
Για τον πρόεδρο του “Μεγάλου Αλεξάνδρου” τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: “Είναι προφανές ότι ο Δημητρόπουλος λίγες σχέσεις έχει με την Μακεδονία και από εκεί προέρχεται το ατόπημα του. Εμείς ζούμε σ΄ αυτά τα άγια χώματα 53 χρόνια και γνωρίζουμε την ιστορία. Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να συνεργαστούμε με σύλλογο η ομοσπονδία των Σκοπίων που καπηλεύεται τα σύμβολα μας, την ιστορία μας και έχει βλέψεις μέχρι και την εδαφική μας ακεραιότητα”
Του Παναγιώτη Μαυρίδη
mavridis@makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive