Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Η Κομισιόν αναμένεται να εισηγηθεί την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων Ε.Ε. - ΠΓΔΜ.

www.ellinikiafipnisis.blogspot.com
Τις δύο ετήσιες εκθέσεις της για την αξιολόγηση της ΠΓΔΜ και της Τουρκίας θα δημοσιοποιήσει αύριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή μας στις Βρυξέλλες Ν. Μπέλλο, η Κομισιόν αναμένεται να εισηγηθεί την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων Ε.Ε.-ΠΓΔΜ.
Η τελική απόφαση θα ληφθεί στο συμβούλιο κορυφής του Δεκεμβρίου, αλλά ακόμη κι αν ασκηθεί ελληνικό βέτο, εκτιμάται ότι θα υπάρξει κλιμάκωση των πιέσεων προς την Ελλάδα. Την εξέλιξη αυτή προφανώς γνωρίζει ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ν. Γκρούεφσκι, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν θα υπάρξουν αντιρρήσεις από τους ηγέτες για την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων, ενώ δήλωσε έτοιμος για εντατικές συνομιλίες με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.
Πιο θετική για τα ελληνικά συμφέροντα είναι η έκθεση της Κομισιόν για την Τουρκία, η οποία έχει σαφείς αναφορές σε μια σειρά από θέματα που έχουν να κάνουν με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τη Σχολή της Χάλκης κ.ά., καθώς και στις υπερπτήσεις των τουρκικών αεροπλάνων στο Αιγαίο.
Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τη μη εφαρμογή του πρωτοκόλλου της Άγκυρας (άνοιγμα λιμανιών και αεροδρομίων σε κυπριακά πλοία και αεροπλάνα) δεν εισηγείται την επιβολή κυρώσεων. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συναίνεση, όπως είναι πιθανό, η κυπριακή πολιτική ηγεσία- η οποία θα συζητήσει το θέμα την ερχόμενη Δευτέρα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, προσανατολίζεται σε «μπλοκάρισμα» ενταξιακών κεφαλαίων.
αναρτηθηκε απο Σιδερη Αργυρη τριτη 13/10/09

1 σχόλιο:

  1. Είναι γνωστυό ότι, τα ποδήλατα που εισάγονται στην χώρα μας κατασκευάζονται στα Σκόπια

    'Ετσι κάποιος, που είχε υπ'όψιν αυτήν την πληροφορία και προχθές έμαθε, γιατί πανηγυρίζουν και πάλι οι σκοπιανοί, βλέποντας τον Γιωργάκη να κάνει ποδήλατο ανεφώνησε

    ... σε είδα στο ποδήλατο
    και ήσουν όλο τρέλα
    μα ύστερα κατάλαβα
    πως τού'λειπε η σέλα ...

    Μήπως τελικά οι σκοπιανοί στην θέση της σέλας βίδωσαν τον ... Νίμιτς;

    ΠΕΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive