Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ . ΔΙΑΒΑΣΤΕ:


ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΦ/ΕΞ. ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Γράφει ο :ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Μιλώντας σε Ρ/Σ της Μακεδονίας – Θεσσαλονίκης ως απάντηση στο ερώτημα ποιόν πίεζε ο Γ. Παπανδρέου να εκφρασθεί υπέρ της διπλής ονομασίας στο Σκοπιανό.

ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟ: ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ

Αυτήν την κρίσιμη για την χώρα περίοδο οφείλουμε να υπερασπισθούμε τις αξίες, τις αρχές, την έννοια των αξιών, τους ανθρώπους που τις υπηρετούν.

Η Ηλεία, η Ολυμπία οφείλει να βραβεύσει, να τιμήσει τον Γ. Ζαφειρόπουλο και να καταδικάσει τους φορείς των αντιαξιών, του σκότους.

Ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος αντιστάθηκε στις διαταγές του τότε ΥΠ/ΕΞ Γ. Α. Παπανδρέου να εκφρασθεί υπέρ της διπλής ονομασίας στο Σκοπιανό. Ο Ζαφειρόπουλος φέρνει ως πρόσωπο, μια κληρονομιά αγώνων, αντίστασης του Π.Α.Κ.. Για αυτό αντιστάθηκε, περιφρόνησε τις διαταγές του Γ. Παπανδρέου που μισεί τις μνήμες των αγώνων γιατί δεν συμμετείχε.

Ο Ζαφειρόπουλος αντιστάθηκε, άλλοι δεν αντιστάθηκαν όπως αποδεικνύουν οι πρόσφατες εξελίξεις.

Ήθελα επίσης να απευθύνω ένα ερώτημα στον Ε. Βενιζέλο όχι ως πολιτικό αλλά κύρια ως ακαδημαϊκό. Όχι μόνο η ιστορία και πολιτική αλλά κύρια η Επιστήμη λέει ότι ο Γ.Α. Παπανδρέου αντιπροσωπεύει μια περίπτωση ολοκληρωτισμού. Ο ίδιος ο Ε. Βενιζέλος υπέστη αυτόν τον ολοκληρωτισμό, τον «διάλογο του καφέ». Η περίπτωση του Γ.Π. οφείλει να προκαλεί το επιστημονικό ενδιαφέρον των Πανεπιστημιακών σχολών, των Φοιτητών και των καθηγητών. Το βιβλίο μου είναι πρόταση για μια επιστημονική, εκτός από την πολιτική, συζήτηση. Διαφορετικά όταν στους νέους ανθρώπους παρουσιάζεις τον ολοκληρωτισμό ως Δημοκρατία, το παλιό ως νέο και το γκρίζο ως πράσινο τότε ρίχνουν πέτρες.

Το ερώτημα μου προς τον Ε. Βενιζέλο είναι το εξής. Γιατί συμμετέχει σε αυτήν την αθλιότητα. Στον εξανδραποδισμό των Ελλήνων και ειδικά του Κόσμου της Δημοκρατικής παράταξης. Η μη συμμετοχή του θα είναι απελευθερωτική για αυτόν τον χώρο και την χώρα.

Τι σχέση έχει αυτό που διαδραματίζεται με την Δημοκρατία και την Αξιοπρέπεια της χώρας. Οι πρώτοι που προσβάλλονται είναι οι πνευματικοί άνθρωποι. Επί πλέον αποτελεί προσβολή για την Δημοκρατική Θεσσαλονίκη η συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στην έκθεση. Η εικόνα παρέπεμπε σε άλλες εποχές που η Δημοκρατία ήταν σε γύψο. Ήμουν τότε στην Θεσσαλονίκη.

Θα καλούσα επίσης ειδικά τους πολίτες της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης να καταψηφίσουν αυτό το στρώμα των καριεριστών υποψηφίων του ΚΚΚΑΣΟΡ που σιωπούν για καίρια ζητήματα όπως αυτό για το οποίο αντιστάθηκε ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος από την Ηλεία.

Πρέπει να ομολογήσω ότι, λόγω μνήμης η στάση του Ζαφειρόπουλου μου ήταν αναμενόμενη. Δυστυχώς όμως στον χώρο αυτό δεν υπάρχουν πλέον ιστορικά υποκείμενα ή ιστορικοί συνομιλητές. Η εικόνα μάλιστα πολλών είναι θλιβερή έως κωμική. Είναι ΚΚΚΑΣΟΡ όπως λέει η ιστορία ΟΧΙ ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Αν υπάρχουν ας το αποδείξουν.

Το 89’ ζήσαμε την τραγωδία. Τώρα η ιστορία επιστρέφει διαφορετικά, ως φάρσα, με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Σπούδασε Πολιτικές Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Την διάρκεια της δικτατορίας, διέφυγε διωκόμενος στην Ιταλία, όπου απετέλεσε μέλος της εκπροσώπησης του ΠΑΚ. Ήταν ένας από τους επτά που έγραψαν στο Μόναχο της Γερμανίας, την διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ. Απετέλεσε μια κρτική εναλλακτική πρόταση στο ΠΑΣΟΚ η οποία δικαιώθηκε Ιστορικά. Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ το 1999. Αγωνίσθηκε να συγκροτήσει ένα νέο Μορφωτικό και Πολιτικό Κίνημα την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ. Επεξεργάστηκε και ανέδειξε στα πλαίσια του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών και ιδιωτικά, πολλά ζητήματα του Ελληνικού, Εθνικού, Κοινωνικού σχηματισμού και εισήγαγε νέες έννοιες, αναλυτικά σχηματα, νέα ζητήματα και λέξεις στην διανοητική και πολιτική μας δημόσια ζωή. Πολλά πήραν τη μορφή βιβλίων, όπως: Ελληνική Ποιότητα και Ανάπυτξη
Αγροφιλία
Πόλεων και Τόπου Παιδεία
Πολυκεντρική Ελλάδα
ΠΑΣΟΚ - Ιδέες, Αρχές και Γραφειοκρατία
Εθνικά Ζητήματα
Το Ποντιακό Ζήτημα Σήμερα
Το Ποντιακό Ζήτημα στον ΟΗΕ
Τον Φεβρουάριο του 1994, το Ελληνικό Κοινοβούλιο υιοθέτησε την πρότασή του καθιερώνοντας την 19η Μαίου ως ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας. Υιοθέτησε επίσης το 1997 την πρότασή του, για την δημιουργία μιας νέας πόλης στην Θράκη, αλλά η τότε η κυβέρνηση την ακύρωσε. Στα πλαίσια μιας Διεθνούς Κύρους ΜΗ Κυβερνητικής Οργάνωσης αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ, συμπαραστάθηκε σε πολλούς λαούς στην Αφρική, Νότια Αμερική, Ασία, Αρμενίους και Κούρδους. Το 1986, εισήγαγε για πρώτη φορά το Κουρδικό στον ΟΗΕ, με ομιλία του στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Γενεύη. Η ίδια διεθνής Οργάνωση, εισήγαγε το Ποντιακό στον ΟΗΕ με συνεχείς παρεμβάσεις της. Για όλα αυτά προσκαλείται για διαλέξεις σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και Κέντρα Μελετών. Τα τελευταία χρόνια και σε Ελληνικά.
αναρτηθηκε απο ΣΙΔΕΡΗ ΑΡΓΥΡΗ Υπ.Βουλευτή ΛΑ.Ο.Σ Β` ΑΘΗΝΩΝ

1 σχόλιο:

  1. Πολιτικάντηδες γενίτσαροι, όπως οι Ευ. Βενιζέλος Α.Λαφαζάνης, που θέλουν να ξαναεκλεγούν για να συνεχίσουν το μισελληνικό τους έργο:
    http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/0%209/091001%20Benizelos/Benizelos.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive