Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

ΓΡΑΜΜΟΣ-ΒΙΤΣΙ 59 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙ ΔΙΔΑΧΘΗΚΑΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ?

Το θεμα ηταν επετειακο.

ΓΡΑΦΕΙ Ο: "ΙΑΣΩΝ"

Η Ανεκτιμητη νικη ελευθεριας την 30 Αυγουστου 1949 ( η εκ του γεγονοτος αυτου απελευθερωσις της Ελλαδος) και η προδοτικη ΛΗΣΜΟΝΗ εκ μερους της μεταπολιτευτικης πολιτειακης και πολιτικης ηγεσιας της οφειλομενης ευγνωμοσυνης στους ΙΕΡΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ που εδωσαν την δυνατοτητα υπαρξεως της Ελευθερας Ελλαδος υπο την σημερινη μορφη
Να πως ο Γεωργιος Παπανδρεου τον Αυγουστος 1949 χαιρετιζει τον αγωνα του Εθνικου στρατου κατα των ανταρτων :
«..Και επειτα απο δυο ημερας ηλθε το χαρμοσυνο μηνυμα.. Ενικησαμεν. Ο συρφετος των προδοτων , ο οποιος ειχε συγκεντρωθει εις τιν Γραμμο και το Βιτσι, αριθμειται πλεον εις νεκρους , εις αιχμαλωτους και Φυγαδες.Δοξα και τιμη εις τας Ενοπλους δυναμεις της χωρας. Απο τα βαθη της ψυχης του το Εθνος απευθυνει υπερηφανον και ευγνωμονα χαιρετισμο προς τας ενοπλους δυναμεις αι οποια με ηρωισμον και αυτοθυσια εξασφαλιζουν τη ανεξαρτησια και την αιωνιοτητα της Ελλαδος. Το εθνος ολοκληρον υποκλινεται ευλαβως ενωπιον της ιερας μνημης των Αθανατων Νεκρων μας. Εις την συνειδησιν των επερχομενων γενεων αιωνια θα ειναι η μνημη των.» (Λογος δημοσιευθεις στην Εφημεριδα ''Νεολογος»Πατρων)
Ομως οι υπομονευτες της αληθειας που αρνουνται να δουν την πραγματικοτητα, αντιπαρηλθον την ουσια του θεματος και ανακαλυψαν επικες περιγραφες του αγωνα του λεγομενου κατ επιφασιν «ΔΣΕ» παραμυθολογουντες και αποκρυβωντες το γεγονος οτι οι ανταρτες των συμμοριων του λεγομενου ΔΣΕ ησαν ανικανοι να επικρατησουν σε αναμετρηση με τον τακτικες στρατιωτικες μοναδες, αλλα καταληλλοτατοι για πολεμο κατα του λαου και των αοπλων πολιτων.( Τζ. Ιατριδης Εμφυλιος πολεμος 1945-1949)
Αλλα αφου ανοιξαμε τα βιβλια...Ας αναφερθουμε λοιπον και στις λεπτομερειες της τελικης φασεως αφου μονομερως εξιδανικευεται και ωραιοποιειται η εικονικη πραγματικοτητα, το υποκαταστατο της αληθειας, που χρονια τωρα κτιζεται μεθοδικα στην Ελλαδα των σιωπηλων κληρονομων.
Θυμιζουμε λοιπον οτι, αφου τελικως ο Εθνικος Ελληνικος στρατος ολοκληρωσε το προπαρασκευαστικο σκελος του σχεδιου που απεβλεπε την καταστολη της ανταρσιας απο το νοτο προς τον βορρα εγκλωβισε τους ανταρτες στα ορεινα συγκροτηματα του Βιτσι και του Γραμμου .Εκει πλεον ο αυτοαποκαλουμενος ΔΣΕ, ( 8000-9000 στο Βιτσι, 5000-6000 στο Γραμο) θα ηταν πλεον αναγκασμενος να δωση μαχη εκ παραταξεως, ο,τι δηλαδη απεφευγε απο την ιδρυσι του.
Ο Εθνικος Στρατος με μια παραπλανητικη επιχειρηση στο Γραμμο απο τις 2 εως 8 Αυγουστου 1949 με την ονομασια Πυρσος Α, καθηλωσε τις εκει ανταρτικες ομαδες ενω η ηγεσια του αυτοκλητου ΔΣΕ πιστεψε οτι αυτη ηταν και η κυρια επιχειρησι.Ομως στις 10 Αυγουστου 1949 εξαπελυσε την κυρια επιθεσι στο Βιτσι (Πυρσος Β) που αιφνιδιασε την ηγεσια του λεγομενου ΔΣΕ και προκαλεσε την διασπασι της αμυντικης γαρμμης και συγχιση στην ηγεσια του ΚΚΕ.
Για την παραπλανητικη επιχειρηση στο Γραμμο ο Δ.Παρατσαλιδης στην 7η Ολομελεια τον Μαιο του 1950 δηλωνει: « Ξερετε πως ερμηνευσαμε την πρωτη κρουσι που εκανε ο εχθρος( προσεξετε φρασεολογια , ο εχθρος) στο Γραμμο ;Σαν φοβο να μας επιτεθει στο Βιτσι.Και η επιθεσι που ακολουθησε στο Βιτσι γρηγορα με τα την επιθεσι που εγινε στο Γραμμο μας ξαφνιασε.. »
Τελικως απο το Βιτσι διεφυγαν 5000-6000 ανταρτες απο τους οποιους 1000 κατεφυγαν στην Γιουγκοσλαβια και οι υπολοιποι στην Αλβανια.
Μετα την ηττα στο Βιτσι και την καταληψι του απο τον Εθνικο Στρατο, ολες οι δυναμεις εστραφησαν κατα των ανταρτων στο Γραμμο.Σ'αυτη την τελευταια αναμετρησι παραταχθησαν 8000-9000 ανταρτες.Η επιθεσι του Εθνικου Στρατου αρχισε στις 24 Αυγουστου 1949 και εληξε μετα απο πεντε ημερες με την πληρη και ορισττικη ηττα των ανταρτων , που κατεφυγαν στην Αλβανια.
Την 30η Αγουστου 1949 δεν υπηρχε πλεον ΔΣΕ.Πανικοβλητοι ηγετες και συμμοριται οι οποιοι υπεχωρησαν ατακτως προς το Βορρα εγκαταλειψαντες ανεπαφο τον οπλισμο τους.
Συσσωμη η κομουνιστικη ηγεσια δια στοματος Ζαχαριαδη διαβεβαιωνε «Εμεις παντα υποτασσαμε και υποτασσουμε τα συμφεροντα του κινηματος μας, στα γενικωτρεα συμφεροντα του παγκοσμιου κομμουνιστικου κινηματος»
Την εκπληρωσι αυτη του διεθνιστικου καθηκοντος του ΚΚΕ προς την παγκοσμια προλεταριακη επανατασι την πληρωσε πολυ βαρια το Εθνος και ο Ελληνικος Λαος.Το δυστηχημα ειναι οτι αρνουνται να την δουν οι ενοχοι.
Αναφερουμε τον λογαριασμο:
Με αιμα 90000 νεκρων
και πολυ περισσοτερων τραυματιων, απο τις δυο πλευρες.
Με την διακυβευσι της Ελληνικης Μακεδονιας και Θρακης σε ανταμοιβη των σλαβομκεδονων για την συμμετοχη τους στον αυτοκητο ΔΣΕ.
Με την ολοκληρωτικη καταστροφη της εναπομεινασης Ελλαδος απο την λαιλαπα του Β'Παγκοσμιου Πολεμου.
Με την διαθεσι των τεραστιων κονδυλιων του σχεδιου Μαρσαλ για τις αναγκες του πολεμου και οχι για την ανορθθωσι και ανασυγκροτησι της οικονομιας της Ελλαδος.
Με την ερημωσι της υπαιθρου λογω της αναγκαιας μεταφορας του πληθυσμου στις πολεις σε καταυλισμους των συμμοριοπληκτων
Τελος με εναν ολεθριο διχασμο της ελληνικης κοινωνιας του οποιου οι συνεπειες ουτε προσμετρουνται ουτε εξαλειφθησαν.
Αναλεκτα για τους φιλιστορας:
Μαργαριτα Λαζαριδου(Πολεμος και αιμα σελις 240) Ανταρτισσα μελος του λεγομενου ΔΣΕ( μελος της επιτροπης Δημοκρατικων Γυναικων Ελλαδος με την Παρτσαλιδου και τη συντροφο του Ζαχαριαδη Ρ.Κουκουλου)

Η καταστασι ειχε ξεφυγει απο τα χερια μας.Ολα γυρω μας κατερρεαν Ηαποφασι της 5ης ολομελειας της κε του ΚΚΕ που ειχε γιει τη 30/1/1949 και μιλουσε για εθνικη αποκαταστασι των σλαβων τς Ελλαδας με τηνδημιουργια ανεξαρτητου Μακεδονικου καρατους δεν εφερε τα πποθουμενα απποτελεσματα.Οι σλαβομακεδονες λιποτακτουσαν , πηγαινα σωρηδον στα Σκοπια.... (σελις 240)

Γ. Παπανδρεου αρχηγου του Δημοκρατικου Σοσιαλιστικου κομματος Ελλαδος.
''Πολιτικα Θεματα'' τομος τριτος σελις 19-20
Συνεδριασις της βουλης της 14ης Ιανουαριου 1948.

«..Μέθοδος του Κομμουνισμού είναι η υφαρπαγή όλων των ηθικών και εθνικών συνθημάτων μας..Ηρχισεν απο την υφαρπαγήν του όρου 'Λαοκρατία'.Ο όρος αυτός είναι ιδικός μας. Σημαίνει το κράτος του λαού, σημαίνει Δημοκρατίαν.Ημείς αφελώς εστέρξαμε την υπεξαίρειν του όρου και επετρέψαμε την υιοθέτησίν του απο τον κομμουνισμό.Επειτα επροχώρησε εις την υπεξαίρεσιν του όρου ' Δημοκρατία'. Και βαθμιαίως νομομοποιείται εις την χρησιμοποίησιν του ,εις τρόπον ώστε ο όρος 'Δημοκρατία', 'δημοκρατικός στρατός', 'δημοκρατικόν κίνημα' να καταντά να σημαίνει πλέον κομμουνιστικήν κίνησιν.»
..Και εμείς απο έλλειψιν επαρκούς προσοχής εις την ηθικήν και ψυχολογικήν αξίαν των συνθημάτων ενδίδομεν και επιτρέπομεν αυτήν την υπεξαίρεσιν.Και οι κομμουνισταί προχωρούν διεδικούντες τον όρον ' εθνική αντίστασιν'. Και στέργομεν επίσης την αποστέρησιν και αυτού του όρου. Δια να φθάσουν εις την διεκδίκησιν κα του Ρήγα Φεραίου και του Μακρυγιάννη και του Κολοκοτρώνη και όλων των ηρώων του εικοσιένα δια να φθάσωμεν τελικώς εις πλήρη απώλειαν όλων των αληθών Λαικών, Εθνικών συνθημάτων μας-, τα οποια θα εχουν οι κομουνισται μεταχειρισθη, δια να τα προδωσουν..Το θέμα ενω φαίνεται καθαρώς θεωρητικόν, έχει μεγάλην πρακτικήν βαρύτητα δια τον Λαόν αλλά και ειδικώτερον δια την Νεότητα.Θεωρώ δια τούτο καθήκον μου να συστήσω την διεκδίκησιν του συνόλου των συνθημάτων , τα οποία είναι ιδικά μας, εις τρόπον ώστε να απομείνη εις τον κομμουνισμόν, η χρησιμοποίησις εκείνων μόνον των συνθημάτων τα οποία είναι πράγματι ιδικά του και τα οποία ονομάζονται Δικτατορία, Τυραννία και Προδοσία»
Για την αντιγραφη
"ΙΑΣΩΝ"

2 σχόλια:

  1. Συνέχεια απο το βιβλίο του Ραφαηλίδη..

    Μετά τις εκκαθαρίσεις του Εθνικού Στρατού σε Ρούμελη και Πελοπόννησο, όλοι οι αντάρτες έχουν συγκεντρωθεί στο Βίτσι και στο Γράμμο.
    Απερίσπαστος πλέον ο Εθνικός Στρατός, συγκεντρώνει όλες τις δυνάμεις του, 300000 στρατιώτες, στα 2 βουνά. Είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση στρατου που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα στην ιστορία της, τουλάχιστον μέχρι το 1940. Και τούτο όχι γιαν να αποκρουσει κάποιον ξένο εισβολέα αλλά τον "εσωτερικό εχθρό".
    Αυτό το πλήθος στρατιωτών ήταν χωρισμένο σε οκτώ μεραρχίες, συν 2 ανεξάρτητες ταξιαρχίες, συν 14 ελαφρά συντάγματα πεζικού, συν 150 πυροβόλα, συν 200 άρματα μάχης, συν 100 αεροπλάνα. Κι όλα αυτά για να αντιμετωπιστούν 6700 αντάρτες που βρίσκονται στο Βίτσι και 4700 που βρίσκονται στο Γράμμο (Οι αριθμοί είναι απο το βιβλίο του Τάσου Βουρνά "Ο Εμφύλιος"
    Την 2α Αυγούστου μέρος της εν λόγω στρατιάς εκτελεί το πρώτο τρίτο του σχεδίου "Πυρσός" τον "Πυρσό Α". Σε 6 μέρες, ο Πυρσός Α σβήνει στο Γράμμο, μη επιτελέσας τον προορισμό του δηλαδή την παραπλάνηση των ανταρτών του Βίτσι που δεν κουνιούνται από κει για να παν στο Γράμμο, όπως προέβλεπε το σχέδιο. 'ομως στις 10 Αυγούστου 1949 ανάβει ο "Πυρσός Β" στο Βίτσι και γίνεται χαμός.
    Παρόλο που το σχέδιο εκτελείται με επιτυχία και το Βίτσι καταρρέει σύντομα, εντούτοις ο Παπάγος αντιμετωπίζει το πράγμα σαν αποτυχία και αντικαθιστά τους στρατηγούς-νικητές του Βίτσι. Διότι ναι μεν ενίκησαν επί του πεδίου της μάχης με μια εκπληκτική συγκέντρωση πυρός, όμως ο κύριος όγκος των ανταρτών, παρά τις βαρειές απώλειες, διαφεύγει προς τον Γράμμο. Και άντε τώρα να τους βγάλεις από κει. Αυτό είναι που κάνει τον Παπάγο να αφρίζει. Όταν έπρεπε οι αντάρτες να κουνηθούν προς τον Γράμμο στη διάρκεια της εφαρμογής του σχεδίου «Πυρσός Α» που ήταν παραπλανητικό και απέβλεπε στην αποδυνάμωση της δύναμής τους στο Βίτσι, δεν κουνήθηκαν. Και τώρα που κανείς δεν έπρεπε να κουνηθεί, καθότι ο Πυρσός Β ήθελε όλους τους αντάρτες του Βίτσι είτε νεκρούς είτε αιχμάλωτους, αυτοί αραδίζουν προς το Γράμμο.
    Και να πεις πως ο στρατός δε γνώριζε το αντάρτικο κόλπο.’Αλλες δύο φορές το είχαν κάνει στο πρόσφατο παρελθόν. Τώρα το ξανακάνουν, πάλι κάτω απ’τη μύτη τους, αν και ηττημένοι, αν και κατάκοποι, αν και χωρίς εφεδρείες που θα είναι και ο κύριος λόγος της πτώσης και των δύο μετώπων. Είναι αδύνατο να διεξάγεις πόλεμο χωρίς εφεδρείες, ώστε να εναλλάσεις τους μαχητές στο μέτωπο. Χρειάζονται τουλάχιστον δύο βάρδιες μαχητών. Εδώ οι ίδιοι αντάρτες μάχονται αδιάκοπα. Αυτό το γνωρίζει ο Εθνικός Στρατός και υπολογίζει πολύ στην κόπωση των μαχητών. Που, καθώς τα γιουγκοσλαβικά σύννορα είναι κλειστά, όχι μόνο δεν ευκολύνονται στον ανεφοδιασμό τους, αλλά κάνουν μια τεράστια παράκαμψη για να μεταφέρουν τραυματίες στη Ρουμανία, που είναι τώρα το αποκούμπι τους. Η Αλβανία εκεί κοντά δεν μπορεί να τους προσφέρει τίποτα άλλο εκτός από καταφύγιο. Σημειώστε πως ο σταθμός της Ελεύθερης Ελλάδας βρίσκεται τώρα στη Ρουμανία.

    Ο «Πυρσός Γ» προβλέπει τελική συντριβή των «κομμουνιστοσυμμοριτών». Τον κρίσιμο αυτό σχέδιο το διεκπαιρεώνει ένας πραγματικός μαχητής, ο στρατηγός Τσακαλώτος, ο χαμάλης θα λέγαμε του εμφυλίου πολέμου από πλευράς Εθνικού Στρατού. ‘Ολα τα δύσκολα σ’αυτόν τα δίνουν. Ο Τσακαλώτος είναι ένας παραδοσιακός στρατιώτης που γλεντάει πολύ τον πόλεμο. Ο Τσακαλώτος λοιπόν έχει στη διάθεση του πέντε μεραρχίες για να νικήσει κάπου 8000 αντάρτες όλο κι όλο, ανάμεσα στους οποίους και οι τσακισμένοι του Βίτσι, αλλά και πολλές γυναίκες. Γιατί ο αντάρτικος στρατός είναι μικτός. Δεν υπάρχει πια η παραμικρή πιθανότητα να νικήσει ο Δημοκρατικός στρατός μετά την πτώση του Βίτσι. Πέντε μέρες μετά, την 25η Αυγούστου, ο Τσακαλώτος αρχίζει την τρομερή του επίθεση με μια τελετή που μοιάζει με δοξολογία στη μητρόπολη τη μέρα της εθνικής γιορτής. Στην εναρκτήρια επίθεση παρεβρίσκεται και ο βασιλιάς Παύλος αυτοπροσώπως, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της αμερικανικής στρατιωτικής αποστολής Βαν Φλητ. Οποία τιμή για τους μαχητές, που θα παν να σκοτωθούν σε λίγο για το Βασιλιά! Ομως ο βασιλιάς παρακολουθεί εκ του απολύτως ασφαλούς ,ε ισχυρές διόπτρες.
    Οπως και να’χει ο Γράμμος καταρρέει μέσα σε 4 μέρες, την 29η Αυγούστου 1949. Την επομένη 30 Αυγούστου πέφτει και η κορυφή Κάμενικ. Τώρα στο μέτωπο επικρατεί πλήρης ηρεμία. Διότι παρά το γεγονός πως η 9η μεραρχία, κάνοντας μια αστραπιαία κυκλωτική κίνηση αποκόβει το πέρασμα των ανταρτών προς την Αλβανία από τη μόνη λογική διάβαση της Πόρτας Οσμάν, οι αντάρτες φεύγουν από την πορτούλα της Μπάρας και άντε να τους βρείς στην Αλβανία. Η πραγματικά εντυπωσιακή κυκλωτική κίνηση δεν αποδίδει τίποτα απολύτως. Ο Δημοκρατικός Στρατός ήταν ένας εντελώς εκπληκτικός στρατός, τα κατορθώματα του οποίου ακόμα τα μελετούν οι εμπειρογνώμονες.
    Κατά τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΣ, οι αντάρτες έχουν 922 νεκρούς. Τώρα πως τους μέτρησαν μη με ρωτάτε.
    Στον τριετή εμφύλιο πόλεμο του 1946-1949 δε νίκησε ο λεγόμενος Εθνικός Στρατός, νίκησαν οι Αμερικανοί. Στρατιωτικά, οργανωτικά, πολιτικά. Στρατιωτικά, γιατί τους πολέμους δεν τους κερδίζουν οι ήρωες αλλά οι καλά εξοπλισμένοι στρατοί. Αν τους πολέμους τους κέρδιζαν οι ήρωες, τον εμφύλιο θα τον είχε κερδίσει ο Δημοκρατικός Στρατός, που αποτελούνταν από εθελοντές κατα κύριο λόγο. Είναι άλλο να αναλαμβάνεις προσωπικά το ρίσκο του ενδεχόμενου θανάτου σου, πηγαίνοντας εθελοντικά σ’έναν πόλεμο κι άλλο να σε πετούν στη μάχη θέλεις δε θέλεις σαν επίστρατο. Από στρατιωτικής απόψεως τον εμφύλιο τον κερδίζουν οι Αμερικανοί γιατί αυτοί εξοπλίζουν τον Εθνικό Στρατό.
    Από πολιτικής απόψεως τον εμφύλιο πόλεμο τον κερδίζουν οι Αμερικανοί, διότι δημιουργούν ένα έξοχο προγεφύρωμα σε μια εξόχως στρατηγική περιοχή, σαν την Ελλάδα, για τον έλεγχο κατ’αρχήν των κομμουνιστικών Βαλκανίων και κατ’επέκταση ολόκληρου του κουμουνιστικού μπλοκ και ταυτόχρονα για τον έλεγχο των πετρελαίων της Μέσης Ανατολής, που οι Αγγλοι δεν είναι πλέον σε θέση να τα ελέγξουν αποτελεσματικά. Αυτός άλλωστε είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι Αμερικανοί αποφασίζουν να βγούν από την απομόνωσή τους παρόλο που βρίσκονται πολύ μακριά από την Ευρώπη.
    Καταλαβαίνετε ασφαλώς γιατί οι Αμερικανοί συνεχίζουν να ενδιαφέρονται τόσο ζωηρά για την Ελλάδα, παρά την ανυπραξία κομμουνιστικού κινδύνου τώρα πλέον. Καταλαβαίνετε ακόμα γιατί η ελληνική δεξιά αγαπάει και τώρα πάρα πολύ την Αμερική. Της χρωστάει την επιβίωσή της, εκείνη την πολύ δύσκολη γι’αυτήν εποχή.


    Haldir

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και σήμερα αφού σπάσουν ρημαξουν
    διαλύσουν και ότι άλλο μπορούν
    τους αφήνους ελεύθερους επειδή
    κάνουν απεργία πείνας. ΜΠΡΑΒΟ
    ΤΟΥΣ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ
    ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΑ ΧΙΤΛΕΡΑΚΙΑ ΑΝΤΙ-ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ, με τις υγείες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive