Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Θα μισήσετε τα σπίτια σας, πριν τα πάρουν Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης

Αυτήν την στιγμή σε πολλές χώρες της Ευρώπης, και σ’ όλο τον κόσμο, υπάρχει σε εξέλιξη ένα φαινόμενο περίεργο αλλά και όχι ευκόλως εξηγήσιμο προς το παρόν, αν και μας το δικαιολογούν ως  δείγμα προόδου. Κτίζονται με ταχύτατο ρυθμό γιγαντοπολυκατοικίες παρανοϊκής  αισθητικής, διαστροφικής επινοήσως και υψηλής καταναλώσεως φυσικών πόρων από τις πολυεθνικές.... Το συμβάν αυτό μαρτυρεί μελλοντικές μετεγκαταστάσεις πολιτών και έλευση άλλων από άλλες χώρες με δικαιολογία, πολέμους, φτώχεια, εξοικονόμηση πόρων και φυσικά την κλιματική αλλαγή ενώ παραβλέπεται η οικολογία και ο φιλανθρωπισμός. Επίσης, σίγουρα έχουν ως σκοπό να συγκεντρώσουν τους χωρικούς σε πόλεις. Όμως, δεν στέκει λογικά, στον αλλοπρόσαλλο δημοκρατικό κόσμο μας, να υπάρχουν πόλεις στις οποίες υπάρχει ήδη πληθώρα κενών διαμερισμάτων και οι πολυεθνικές να κτίζουν κι άλλα. Κάτι δεν συμπορεύεται με την λογική μας ή κάτι προετοιμάζουν και το οποίο δεν αποτελεί μυστικό για τις πολυεθνικές, ως συνήθως. 

Συμβαίνει το εξής. Πολλές κατασκευαστικές εταιρείες κτίζουν υπερμεγέθεις πολυκατοικίες. Το είπαμε. Όμως, πλήθος αυτών είναι πανομοιότυπες και οι οποίες έχουν περισσοτέρους από 20 ορόφους και ο κάθε όροφος μπορεί να έχει και περισσότερα και 100 διαμερίσματα!


Δηλαδή ένα τέτοιο συγκρότημα θα μπορεί να στεγάσει περισσοτέρους από τουλάχιστον 5000 ανθρώπινες υπάρξεις. Επειδή υπάρχει έλλειψη εργατών σε κάποιες χώρες που κτίζονται αυτά τα «τέρατα», έφεραν εργάτες οικοδομών από το Νεπάλ, που σημαίνει ότι τα πάντα γίνονται βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος με ημερομηνία λήξεως. Άκου από το Νεπάλ… Που το θυμήθηκαν!

Τα διαμερίσματα στις πολυκατοικίες αυτές είναι πάρα πολύ μικρά, απελπιστικά μικρά και χωρίς μπαλκόνια ή κάτι υποτυπώδεις εσοχές που τ’ αποκαλούν μπαλκόνια. Υπάρχει διαφήμιση εταιρίας πωλήσεως διαμερισμάτων που αναφέρει ότι το μπαλκόνι είναι εμβαδού 0,7 τ.μ., που σημαίνει ότι μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να σταθεί εκεί όρθιος. Σε μια περιοχή με τέτοιου είδους πολλές πολυκατοικίες έχει ανοίξει κατάστημα πωλήσεως επίπλων για τέτοιου είδους διαμερίσματα. Αυτοί που τα κοιτούσαν από την βιτρίνα έμεναν αποσβολωμένοι όταν έβλεπαν έπιπλα κουζίνας μήκους 2 μέτρων ή τραπεζαρία με 4 σκαμπώ δηλαδή μικρά καθίσματα χωρίς ράχες και βραχίονες. (Η λέξη «σκαμπώ» προέρχεται από την ελληνική λέξη «σκίμπους» που σημαίνει «σκαμνί»). Τελικά το κατάστημα πωλήσεως των συγκεκριμένων επίπλων τοποθέτησε τζάμια-καθρέφτες για ν’ αυξήσει την πελατεία του. Οι οροφές των πολυκατοικιών αυτών συνήθως προεξέχουν, ούτως ώστε ούτε τις σταγόνες της βροχής δεν θα νοιώθουν οι δυστυχείς κάτοικοι, στην προσπάθειά τους να σώσουμε όλοι μαζί τον πλανήτη. Τέλος πάντων, αυτού του τύπου οι πολυκατοικίες θα είναι οι φυλακές του μέλλοντος στις οποίες θα φυλακίσουν όλους τους κατοίκους και θα τις ονομάζουν κατοικίες και οι διαμένοντες θα νομίζουν ότι ζουν ελεύθεροι γιατί έτσι «είπε η τηλεόραση», ενώ στην ουσία, απλώς θα υπάρχουν.

Στην Ελλάδα τώρα. Στην Ελλάδα δεν ευόδωσε αυτό το πρόγραμμα παρά την προσπάθεια που έγινε πριν απ’ ολίγα χρόνια. Για όσους δεν γνωρίζουν, πριν απ’ ολίγα χρόνια κάποιοι μεγαλοεργολάβοι έψαχναν να βρουν στην Αττική 5.000 στρέμματα γης για να κτίσουν τέτοιου είδους πολυκατοικίες αλλά το πρόγραμμα δεν απέδωσε διότι στάθηκε αδύνατο να βρουν την έκταση αυτή αν και δεν είχαν περιορισμό στο πόσα θα πλήρωναν. Θα τις έκτιζαν για να βάλουν μέσα εκεί αυτούς που θα τους έπαιρναν τα σπίτια διότι δεν θα μπορούσαν ν’ αποπληρώσουν το δάνειο. Αυτό σημαίνει ότι ήξεραν ότι πολλοί θα χάσουν τα σπίτια τους. Στημένες δουλειές…

Κατόπιν δεν έγινε άλλη προσπάθεια, αλλά άρχισε ένας αμείλικτος πόλεμος της περιουσίας, και ειδικά των οικιών των ελλήνων, με πρόσχημα το δημόσιο χρέος χρέος. Απαίτηση των παγκοσμιοποιητών είναι όλοι να χάσουν τις περιουσίες τους. Για να χάσουν όμως ευκολότερα τις περιουσίες τους οι ιδιοκτήτες, καλό θα ήταν να τις μισήσουν. Παράλληλα με την αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική αύξηση των φόρων που έκαναν τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, οδήγησε την εταιρεία Ελλάς Α.Ε. σε κατασχέσεις περιουσιών και τους πολίτες σε αποποιήσεις κληρονομιών. Παράλληλα, όλοι οι Έλληνες υφίστανται το μαρτύριο της γραφειοκρατίας εξουθενωτικού τύπου, η οποία είναι έτσι δομηθείσα εντέχνως και σκοπίμως, και αποδεικνύει ότι το ελληνικό κράτος είναι πολύ οργανωμένο εναντίον των Ελλήνων. (Για την ενημέρωση του αναγνώστη, υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες οι κάτοικοι που χρωστούν ακόμη το διαμέρισμά τους στην Τράπεζα, δεν τα δηλώνουν στην εφορία ούτε πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, κλπ, διότι το οίκημα είναι περιουσία της Τραπέζης μέχρι να ξεχρεωθεί και όχι του διαμένοντος. Αυτά για να γίνονται οι συγκρίσεις μεταξύ ισοτίμων δήθεν ευρω-δημοκρατιών). 

Κατόπιν, ενώ τα έξοδα ακινήτων όλο και αυξάνονται, ήρθε ο βολικότατος κορωνοϊός τους. Τους έκλεισαν όλους στα σπίτια τους με αποτέλεσμα να χάσουν τις σχέσεις τους και κυρίως να αισθάνονται το σπίτι τους ως φυλακή. Όσο καλά και να αισθάνεται κάποιος στον χώρο κάποια στιγμή αρχίζει και τον βλέπει ως φυλακή από την στιγμή που δεν μπορεί να δραπετεύσει έστω για λίγο. Στο σπίτι το οποίο πλέον αρχίζει ν’ αντιπαθεί και που τον ταλαιπωρεί έβαλαν φτηνές τηλεοράσεις πληρωμένες με δόσεις, με ακόμη πιο φτηνά προγράμματα, επιπέδου «παντόφλας», για να κάνουν πολύ πιο φτηνό τον τρόπο σκέψεως των ανθρώπων που περιμένουν μ’ ένα τηλεχειριστήριο στο χέρι να έλθει κάποιος να τους σώσει. Η τηλεόραση ανέλαβε τον ρόλο υπνωτισμού και συντονισμού των νοών των ανθρώπων αφού πρώτα τους αδρανοποίησε.

Τώρα, από εφ’ έτος έρχεται και το «κρύο σπίτι». Το σπίτι τον χειμώνα προβλέπεται ότι θα ζεσταίνεται από ανεπαρκώς έως καθόλου. Ήταν και αυτό στα σχέδιά τους. Καταλάβατε φαντάζομαι γιατί ρωτούσαν στην τελευταία «Απογραφή» τι είδους λέβητα ή σύστημα θερμάνσεως έχει το οίκημα. Να μην ξεχνιούνται αυτά! Στην Γερμανία π.χ., που λένε ότι δεν θα έχουν οι γερμανοί ζεστό νερό, και για να καταλάβουν κάποιοι τι συμβαίνει εκεί, απαγορεύεται στο διαμέρισμα να υπάρχει θερμοσίφων και το ζεστό νερό παρέχεται από ιδιωτική εταιρεία και χορηγείται με επιπλέον υδραυλικό κύκλωμα και μετρητές, τουλάχιστον δύο, σε λουτρό και κουζίνα. Όταν το σπίτι του το βλέπει κάποιος ως φυλακή και «βάρος», ο ίδιος δεν ζεσταίνεται και δεν τρέφεται ή κοιμάται σωστά, όταν θα του προτείνουν να μετακομίσει στα νέου τύπου διαμερίσματα υποσχόμενοι θέρμανση κλπ, ίσως και κανένα άυλο επιδοματάκι, θα το κάνει με χαρά χωρίς να δυσαρεστηθεί για το πρώην σπίτι του.

Το πιο σοβαρό στοιχείο στην παρούσα συνοπτική ανάλυση είναι το ότι γιατί στην Ελλάδα δεν κτίζουν ακόμη νεοταξικές πολυκατοικίες περιμετρικά των πόλεων. Μόνο στην Ελλάδα δεν κτίζουν τέτοια εντυπωσιακά εκτρώματα. Η απάντηση είναι απλή. Γιατί να το κάνουν αφού πρόκειται να πέσουν; Γιατί να το κάνουν αφού θα προκαλέσουν μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα; Σε δουλειά να βρίσκονται; Πρέπει πρώτα να μας κάνουν να μισήσουμε τα σπίτια μας, να μας φέρουν σε απόγνωση, και κατόπιν να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα που είναι η στοίβαξις των εναπομεινάντων Ελλήνων και εισβολέων ατάκτως, για το καλό όλων.

Θα μισήσετε τα σπίτια σας για να τα χάσετε ευκολότερα. Οι οσφυκάμπτες το διατάζουν γιατί έτσι τους διέταξαν.

Χρήστος Μαντζιάρης

2 σχόλια:

  1. Forest Swords - Crow --> https://www.youtube.com/watch?v=lan-Pjv99Xk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά δέν πρόκειται νά περάσουν στήν Ελλάδα.
      Τά νεοταξικά μεγαθήρια- -τέρατα κτίρια, εδώ δέν
      θά ευδοκιμήσουν ΠΟΤΕ.!

      Διαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive