Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

ΜΙΑ ΖΩΗ ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. ''ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΝ''.....ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΗΣ ΕΥΠ .....

 

Η Β. Βλάχου εισήλθε στον εισαγγελικό κλάδο τον Σεπτέμβριο του 1993, προήχθη σε αντεισαγγελέα Εφετών το 2011 και στη συνέχεια σε εισαγγελέα Εφετών. 

 

Το διάστημα αυτό βρίσκεται στην έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει σε εξαιρετικά αργούς ρυθμούς σε δεύτερο βαθμό (από το 2018) την υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης του πλοίου «Νoor One»....

Πριν μετατεθεί στον Πειραιά υπηρετούσε στην Κρήτη, όπου το 2014, σε άλλη υπόθεση ναρκωτικών (την ονομαζόμενη τότε «μαφία των ναρκωτικών»), είχε κρίνει ότι δεν υπήρχε εγκληματική οργάνωση, χαρακτηρίζοντας ελλιπείς τις αστυνομικές έρευνες. «Κλείστηκαν στα γραφεία τους, άκουσαν τις απομαγνητοφωνήσεις και με βάση μόνο αυτές, έφτιαξαν μια δικογραφία με ελλιπή αποδεικτικά στοιχεία» είχε πει μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της.

Βέβαια η υπόθεση που δικάζει σήμερα -σύμφωνα και με την εισαγγελέα της δίκης σε πρώτο βαθμό- έχει «δεμένη» δικογραφία χάρη στη συστηματική προσπάθεια των λιμενικών που κατάσχεσαν το φορτίο. Σε αυτή τη δίκη, η εισαγγελέας B. Βλάχου έκανε δεκτές τις νόμιμες συνακροάσεις της ΕΥΠ το 2012 για τα στημένα παιχνίδια του ποδοσφαίρου.
Η Β. Βλάχου τιμωρήθηκε πειθαρχικά το 2006 με προσωρινή αργία για μη υποβολή δηλώσεων (2000-2004) «πόθεν έσχες» («Ναυτεμπορική», 30.1.2006), ενώ το όνομά της είχε ακουστεί και στη γνωστή υπόθεση του παραδικαστικού, χωρίς ωστόσο να προκύψει εμπλοκή της («Εισαγγελέας του παραδικαστικού στη δίκη του Αλέξη», newsit.gr, 13.1.2010).
To συγκεκριμένο δημοσίευμα μάλιστα αφορούσε την επιλογή της Β. Βλάχου στην εισαγγελική έδρα του Πενταμελούς Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αμφισσας που εκδίκασε τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ο αιφνίδιος θάνατος του συζύγου της προκάλεσε τότε τη διακοπή της συνεδρίασης του Εφετείου, η οποία και συνεχίστηκε με άλλη σύνθεση.
H Βασιλική Βλάχου στις 1/9/2004 εισηγήθηκε την παύση των διώξεων για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, καθώς κατά την κρίση της δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις κατά των κατηγορουμένων. Η έρευνα είχε ανατεθεί λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης στον εισαγγελέα Εφετών κ. Βασίλειο Πλιώτα (σ.σ. σημερινό εισαγγελέα Αρείου Πάγου) τον Αύγουστο του 2003, με παραγγελία του τότε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Ζορμπά. «Ζητήθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε 11 συνολικά εταιρείες (οι 8 εξ αυτών εισηγμένες στο X.A.). Στην εισαγγελική παραγγελία περιγράφονται πράξεις απάτης και παραβιάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, που ακουμπούν τις χρηματιστηριακές και τις εποπτικές αρχές, οι οποίες φέρονται να έχουν, τουλάχιστον, αδρανήσει. Το Συμβούλιο διαπίστωσε ότι για πράξεις που φέρεται ότι τελέσθηκαν από 1/7/99 έως και τις 15/10/1999 έχει επέλθει παραγραφή λόγω παρέλευσης πενταετίας.
Και για όσες όμως δεν έχει επέλθει παραγραφή, το Συμβούλιο, συμφωνώντας με την αντεισαγγελέα Βλάχου, προτείνει να επέλθει λήθη, να παύσουν οι διώξεις, αλλά και οι προσδοκίες ότι κάποιος επιτέλους θα τιμωρηθεί για τη μεγάλη ληστεία μέσω του Χ.Α.» («H διαδρομή της επίμαχης δικογραφίας», «Καθημερινή», 30.10.2004).
ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΡΙΕΣ ....? .....'Η ....''ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΗΚΑΜΕ...?
Υ.Γ. _____ΩΣ ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΑΠΟΨΙΝΟ.....
Γράψε και κλάψε:
🔸17/3/2020, "Μένουμε σπίτι", ο κίνδυνος γιγαντώνεται.
🔸13/4/20: "Η πανδημία υποχωρεί".
🔸28/4/20: "Περιορίσαμε το πρώτο κύμα του ιού, είμαστε πια έτοιμοι να περάσουμε στη 2η φάση του σχεδίου μας"
🔸15/6/21 (από Σαντορίνη) Κερδίσαμε τον κορονοϊό. Έπος! ( Άτυπο διάγγελμα με ντεκόρ ακροατήριο και δείλι)
🔸12/8/20: Περί του Oruc Reis στο Καστελόριζο (τα 6 μίλια κόκκινη γραμμή έβαλε και τα είπε άλλος. Το "επος" το είπε ο Ερντογάν...)
🔸24/9/20: Αυτοπροστασία ή καραντίνα με ατομική σας ευθύνη.
🔸31/10/20: Έχουμε σχέδιο για ένα αισιόδοξο Δεκέμβριο (ποιας χρονιάς δεν είπε...)
🔸9/2/21: Μέτρα μέτρα. Μέτρα τα και εσύ βρε Σωτηράκη μην χάσουμε το μέτρημα...
🔸9/3/21: Για έναν μοβόρο Ινδιάνο στην Νεα Σμύρνη
🔸21/4/21: Λήξη περιόδου κυνηγιού κορονοιού και Ινδιάνων, αναγγελία έναρξης νέας τουριστικής σαιζόν
🔸9/8/21: Εκκενώστε την Βόρεια Εύβοια...
🔸16/3/22: Αυξήσεις 0,5ευρω/ημέρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας (οίκαδε αυτό, θετικός λέει στον κορονοϊό. Μάλλον κοπάνα από την Σύνοδο των Μεσογειακών πλεμπαιων)
🔸20/4/22: αύξηση του κατώτατου 15ου μισθού, λέει.
🔸5/5/22: Η πιο φτηνή ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνεται
🔸8/8/22: Για όλα (και τα ως άνω) φταίνε οι γκόμενες! Οι πρώην και οι επόμενες (συνοδεία ορχήστρας τζιτζικιών σε ήχο πλάγιο)
Για τους αριθμο-συνομωσιολογους, το ΧΘΕΣΙΝΟ 15ο συμπίπτει με την επέτειο εκείνου της παραίτησης του Νίξον, και εκείνο 15ο on the raw στην τότε εποχή, για ένα άλλο -gate, που έγινε και η αφορμή για την θέσπιση της Παγκόσμιας ημέρας του Οργασμού της Γατας κλπ.
Τζιτζικια-gate και πάω να το κατοχυρώσω ως trademark στον ΟΒΙ,, να βγάλουμε κανένα φράγκο.
ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive