Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Η Λειτουργία του Ψεύτικου Δυαδικού

 

 

Μετάφραση: Απολλόδωρος. Στο βιβλίο του "Το κοινό καλό" του 1998, ο Νόαμ Τσόμσκι περιγράφει τον βασικό ρόλο που παίζουν οι διαχειρίσιμες διαφωνίες στη σύγχρονη πολιτική..."Ο έξυπνος τρόπος για να κρατήσεις τους ανθρώπους παθητικούς και υπάκουους είναι...

να περιορίσεις αυστηρά το φάσμα των αποδεκτών απόψεων, αλλά να επιτρέπεις πολύ ζωντανή συζήτηση μέσα σε αυτό το φάσμα - ακόμη και να ενθαρρύνεις τις πιο επικριτικές και αντιφρονούντες απόψεις. Αυτό δίνει στους ανθρώπους την αίσθηση ότι υπάρχει ελεύθερη σκέψη, ενώ όλη την ώρα οι προϋποθέσεις του συστήματος ενισχύονται από τα όρια που τίθενται στο εύρος της συζήτησης...".

Αυτό εξακολουθεί να ισχύει παρά το ολοένα και πιο προφανές γεγονός ότι ο ίδιος ο Τσόμσκι αποτελεί μέρος αυτής της λειτουργίας.

Αυτό που περιγράφει είναι το "ψεύτικο δυαδικό σύστημα". Η επιβολή της ιδέας ότι η άποψη Α είναι η επίσημη εγκεκριμένη αφήγηση και ότι η άποψη Β είναι επομένως το αντίθετό της.

Τα σημεία Γ έως Ω μπορούν επομένως να αγνοηθούν.

Το γεγονός που είναι κρυμμένο σε κοινή θέα είναι ότι τόσο η άποψη Α όσο και η άποψη Β στην πραγματικότητα ενισχύουν τη γενικότερη αφήγηση που πωλείται και ότι και οι δύο οδηγούν στο ίδιο μέρος.

Είναι ένα απίστευτα αποτελεσματικό εργαλείο διαχείρισης.

Ένα ψεύτικο δυαδικό σύστημα σας επιτρέπει να χειραγωγείτε όχι μόνο τους κομφορμιστές Νορμανδούς που υπακούουν αυτόματα, αλλά και εκείνους που θεωρούν τους εαυτούς τους "αντικαθεστωτικούς", αντιφρονούντες ή "επαναστάτες".

Πώς δημιουργούνται τα ψεύτικα δυαδικά συστήματα; Συχνά εισάγονται αρχικά με τις ακόλουθες μεθόδους...

💢Χρησιμοποιώντας τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης για να δημοσιοποιήσουν ευρέως την άποψη Β, ενώ παράλληλα εμφανίζονται να την αρνούνται, να την αντικρούουν ή να την γελοιοποιούν.

💢 "Διαρροή" δήθεν εμπιστευτικών εγγράφων που "εκθέτουν" την Άποψη Β ως την "κρυμμένη αλήθεια". Αυτό γίνεται συνήθως μέσω των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης, αν και είναι πιο αποτελεσματικό αν μπορείτε να το σπείρετε μέσω του τομέα των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης.

💢 Δημιουργία οντοτήτων που χαρακτηρίζονται ως "αντικαθεστωτικές", αλλά τους δίνεται μαζική υποστήριξη, και τροφοδότησή τους με υλικό της Viewpoint B.

Μόλις η Viewpoint B γίνει μια κυρίαρχη "αντικαθεστωτική" άποψη, μπορείτε να έχετε την πολυτέλεια να καθίσετε και να αφήσετε το αντιπολιτευτικό ένστικτο της ανθρώπινης φύσης να κάνει τη δουλειά σας για εσάς, και να ενισχύσει το ψεύτικο δυαδικό σύστημα που δημιουργήσατε χωρίς την παραμικρή επίγνωση ότι αυτό συμβαίνει.

Γίνεται ευρέως κατανοητό ότι η μόνη λύση στα προφανή και πραγματικά δεινά της άποψης Α είναι η άποψη Β.

Το γεγονός ότι η Άποψη Β παραδέχεται στην πραγματικότητα όλα τα ίδια ψεύδη που περιέχονται στην Άποψη Α παραμένει απαρατήρητο και όποιος το επισημαίνει αυτό τείνει να δέχεται επιθέσεις και από τις δύο πλευρές.

Τα ψεύτικα δυαδικά συστήματα είναι θεόσταλτα για τους διαχειριστές της κοινής γνώμης.

Θα μιλήσουμε περισσότερο γι' αυτό στο εγγύς μέλλον...

-----------------

Δικτυογραφία :

The Function of the Fake Binary – OffGuardian

https://off-guardian.org/2022/05/16/the-function-of-the-fake-binary/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive