Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Το Βέλγιο Αποσύρει το εμβόλιο Moderna Covid-19 για τους Νέους Λόγω Κινδύνου Καρδιακής Φλεγμονής

 

Το Βέλγιο σταμάτησε την κυκλοφορία του εμβολίου Moderna Covid-19 σε Βέλγους ηλικίας 30 ετών και νεότερους, λόγω του κινδύνου φλεγμονής της καρδιάς....

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Brussels Times, η χώρα σταμάτησε να χρησιμοποιεί το εμβόλιο Moderna ως κύριο εμβόλιο για άτομα ηλικίας κάτω των 31 ετών τον Δεκέμβριο του 2021. Αντ' αυτού, η χώρα άρχισε να συνιστά το εμβόλιο της Pfizer για αρχικό εμβολιασμό, παρά το γεγονός ότι συνδέεται επίσης με καρδιακή φλεγμονή.

Σύμφωνα με τη συμβουλή του Ανώτατου Συμβουλίου Υγείας της χώρας, τα εμβόλια Moderna ανακατανεμήθηκαν για αναμνηστικές δόσεις. Η μισή από την κανονική δόση θα χορηγείται σε Βέλγους ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών. Ο Joris Moonens, εκπρόσωπος του οργανισμού περίθαλψης και υγείας της χώρας, δήλωσε ότι το εμβόλιο Moderna "θα χρησιμοποιηθεί για το υπόλοιπο της εκστρατείας αναμνηστικών εμβολιασμών, εκτός εάν αλλάξουν οι επιστημονικές γνώσεις σχετικά με τη χρήση του".

Η Gudrun Briat, εκπρόσωπος της ομάδας εργασίας εμβολιασμού του Βελγίου, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή βασίζεται σε έρευνες που δείχνουν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής φλεγμονής. Δήλωσε στους Brussels Times: "Η απόφαση για τον βασικό εμβολιασμό των 18 έως 30 ετών βασίζεται στη διεθνή γνώση των πιθανών παρενεργειών. Πήραμε αυτή την απόφαση για προληπτικούς λόγους".

Επικαλέστηκε διεθνή δεδομένα σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολίου Moderna ως παράγοντες για την απόφαση. Για παράδειγμα, μια μελέτη στη Δανία αποκάλυψε υψηλότερο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας - φλεγμονής του καρδιακού μυός - σε νεαρούς άνδρες μετά τον εμβολιασμό είτε με την πρώτη είτε με τη δεύτερη δόση του Moderna σε σύγκριση με το εμβόλιο της Pfizer. "Εάν υπάρχει διαθέσιμο εναλλακτικό εμβόλιο, είναι πιο λογικό να μην παίρνουμε κανένα ρίσκο", δήλωσε ο Briat.

Την απόφαση του Βελγίου να σταματήσει να προσφέρει το εμβόλιο Moderna για άτομα κάτω των 30 ετών ακολούθησαν αρκετές σκανδιναβικές χώρες που σταμάτησαν το εμβόλιο λόγω ανησυχιών σχετικά με την καρδιακή φλεγμονή.

---------------

Δικτυογραφία:

Belgium Drops Moderna Covid-19 Vaccine for Young People Due to Heart Inflammation Risk – The Expose

https://dailyexpose.uk/2022/01/25/belgium-drops-moderna-covid-19-vaccine-for-young-people-due-to-heart-inflammation-risk/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive