Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Ρωσικά ΜΜΕ: «Ξεκίνησε η μεταφορά πυρηνικών όπλων από το Ιντσιρλίκ» – Αποχώρησαν πέντε αμερικανικά αεροσκάφη

Πληροφορία που μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη από τα ρωσικά ΜΜΕ (μέσα σε αυτά και το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η εφημερίδα Vglyad αλλά και κοινωνικά δίκτυα), περιγράφουν την έναρξη πιθανής μεταφοράς μέρους των αμερικανικών πυρηνικών βομβών b61, με χθεσινές πτήσεις προς ευρωπαϊκά κράτη...

Σύμφωνα με τα ίδια ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 5 αμερικανικά μεταφορικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ προς τα ευρωπαϊκά κράτη, υποδεικνύοντας την έναρξη μιας πιθανής μεταφοράς πυρηνικών όπλων από την Τουρκία.
Σύμφωνα με Ρώσους αναλυτές, «η Ουάσιγκτον φοβάται σοβαρά ότι ο Ερντογάν θα προκαλέσει προβλήματα στις αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, (μετά την επικείμενη ανακοίνωση των κυρώσεων στην Άγκυρα), φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να προσπαθήσει να απαγορέψει τις πτήσεις από αυτήν, εμποδίζοντας έτσι την οποιαδήποτε μεταφορά πυρηνικών βομβών, με στόχο να αντισταθμίσει έτσι τις σοβαρότατες κυρώσεις που θα του “φορέσει” το Κογκρέσο.
Οι Ρώσοι ειδικοί εφιστούν την προσοχή και σε ένα άλλο πολύ παράξενο γεγονός που επιβεβαιώνει αυτήν την διαδικασία»σήμερα, εντελώς αιφνιδιαστικά Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν κατηγορηματικά ότι είναι αντίθετοι στην παρουσία αμερικανικών πυρηνικών όπλων στις χώρες τους, πράγμα που σημαίνει ότι η Ουάσινγκτον χάνει γρήγορα την πίστη των συμμάχων της και, κατά συνέπεια, την επιρροή της σε αυτούς”, καταλήγουν οι ίδιοι.
Δεν νομίζουμε όμως ότι συμβαίνει ακριβώς αυτό, απλώς ο πρόεδρος Τραμπ αποτελεί «κόκκινο πανί» για την Ευρώπη με την άκομψη συμπεριφορά του, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την σχέση του με τον Τούρκο πρόεδρο.
Εν μέσω της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών λόγω της αγοράς ρωσικών πυραύλων, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον θα χάσει το δικαίωμά της χρήσης της αεροπορικής βάσης του Ινστιρλίκ που βρίσκεται στα νότια της χώρας.
“Παρόλο που δεν έχει πραγματοποιηθεί επίσημος σχολιασμός από το αμερικανικό Πεντάγωνο για το θέμα αυτό, έγινε γνωστό ότι το πρώτο αμερικανικό μεταφορικό αεροσκάφος είχε ήδη εγκαταλείψει την στρατιωτική αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ με πυρηνικά όπλα”, επιμένουν οι Ρώσοι.
Πρόκειται για σοβαρότατο θέμα το οποίο “ακουμπάει” πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.
Σύμφωνα με άρθρο μας, πυρ και μανία είναι οι περισσότεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι με τα κόλπα των Τούρκων και ζητούν επιτακτικά την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων απο την χώρα αυτή.
Ένας από αυτούς, ο Charles Wald, πρώην αναπληρωτής διοικητής της ευρωπαϊκής διοίκησης των ΗΠΑ, και τώρα μέλος του Κέντρου Άμυνας και Στρατηγικής του Εβραϊκού Ινστιτούτου Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής (JINSA) αναφέρει ότι:
«Είναι ολοένα και πιο εμφανές ότι η Τουρκία λειτουργεί ενάντια στα συμφέροντα των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο. Παρεμπόδισε τις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ISIS στη Συρία, ανέβαλε την πρόοδο στις μακροπρόθεσμες κυπριακές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις το 2014 και το 2017 και αγόρασε το σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400 της Ρωσίας.
Η Ουάσινγκτον πρέπει να μεταφέρει την 39η πτέρυγα μάχης και τις διάφορες υποστηρικτικές της λειτουργίες άμεσα απο το τουρκικό έδαφος. Η Κύπρος και η Ελλάδα αποτελούν εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις. Για την πρώτη, πολύ καλή περίπτωση είναι η Αεροπορική Βάση του Ακρωτηρίου, η οποία είναι έδρα της Πολεμικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου και διαθέτει διαδρόμους και εγκαταστάσεις παρόμοιες με το Ιντσιρλίκ.
Επιπλέον, βρίσκεται ακόμη κοντά στο θέατρο της Μέσης Ανατολής και έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι βρίσκεται σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Η επιλογή της Κύπρου θα στείλει στην Τουρκία ένα σαφές μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι πλέον διατεθειμένες να ανεχθούν την παράνομη διερεύνηση πετρελαίου και τη παρενόχληση της Τουρκίας στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη. Όσον αφορά την Ελλάδα, εξήγησα προηγουμένως ότι η Αθήνα τοποθετείται ως «το νέο νοτιοανατολικό προπύργιο του ΝΑΤΟ, φιλοξενώντας ασκήσεις της συμμαχίας και καθιστώντας τη ναυτική βάση της στην Κρήτη διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες».
Αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο στην Ουάσινγκτον και στις αρχές Οκτωβρίου, τα δύο κράτη υπέγραψαν μια νέα συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας, η οποία περιγράφει τις θεμελιώδεις πτυχές της αμερικανο-ελληνικής σχέσης ασφαλείας.

pentapostagma.gr

7 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2000 ΔΙΕΘΝΗ
    Οι προκαθήμενοι των Ορθόδοξων Εκκλησιών σε μήνυμα που απευθύνουν από την Βηθμεέλ (Συλλειτούργησαν στον Ιερό Ναό της Γέννησης με την ευκαιρία της γιορτής των Χριστουγέννων, με το παλαιό ημερολόγιο) αναφέρουν: «Η Ορθόδοξος Εκκλησία συνεχίζει να προβάλει προς τον σύγχρονον κόσμον τον Σταυρόν του Κυρίου, του πράου και ταπεινού τη καρδία, του αγαπώντος πάντα άνθρωπον ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, φύλου ή άλλης διακρίσεως, μάλιστα δε τον αμαρτωλόν και τον ελάχιστον αδελφόν, τον οποίον οι ισχυροί της Γης θυσιάζουν πολλάκις ως αναξίαν λόγου ποσότητα προκειμένου να επιτύχουν τους σκοπούς των».
    Η αμερικανική οργάνωση «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» ζητά την άμεση άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί εις βάρος του Ιράκ. Ζητά επίσης την παραπομπή σε δίκη του προέδρου του Ιράκ Σ. Χουσεϊν .
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπ. Ετσεβίτ, αναφερόμενος στο θέμα της θανατικής ποινής που είχε επιβληθεί στον ηγέτη του ΡΚΚ Α. Οτσαλάν, εκφράζει «φόβους ότι η εκτέλεσή του μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό» (αντίθετα ο ηγέτης του κόμματος Εθνικιστικό Κίνημα Ντ. Μπαχτσελί υποστηρίζει την εκτέλεση της ποινής που έχει επιβληθεί στον Α. Οτσαλάν).
    Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι το 1999, σε όλον τον κόσμο, 33 δημοσιογράφοι, έχασαν τη ζωή τους, είτε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους είτε εξαιτίας του επαγγέλματος τους).
    Ο Ρώσος στρατηγός Γκ. Τρότσεφ, ένας από τους επικεφαλής των επιχειρήσεων στην Τσετσενία δηλώνει: «Αναγκαστήκαμε να αναστείλουμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις παντού στη ζώνη του Γκρόζνι για έναν και μόνο λόγο: υπάρχουν ακόμα άμαχοι που κρατούνται δια της βίας από τους Τσετσένους μαχητές που τους χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες». Ανακοινώνει επίσης ότι ο ίδιος αντικαταστάθηκε από τον στρατηγό Σ. Μακάφ και ο στρατηγός Βλ. Σαμάνοφ από τον στρατηγό Α. Βερμπίτσκι.
    Κτά τη διάρκεια εξέγερσης που σημειώνεται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας «Μετρίς» της Κωνσταντινούπολης χάνει τη ζωή του ένα άτομο και τραυματίζονται αλλά τρία (οι εξεγερθέντες είναι μέλη της παράνομης οργάνωσης «Ισλαμικό Μέτωπο των Μαχητών της Μέσης Ανατολής»).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2000
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης σε συνέντευξη που πρόκειται να δημοσιευθεί (αύριο) στην εφημερίδα «Καθημερινή», αναφέρει: «Η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ αποτελεί τον βασικό στόχο της κυβέρνησης για τη νέα χρονιά που άρχισε. Ήδη βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής από την ένταξή μας στην ΟΝΕ της Ευρώπης, στην επίτευξη ενός στόχου ισοδύναμου με την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ πριν 20 χρόνια». Σε άλλο σημείο σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών: «Δεν μπορώ να δεσμευτώ με ακριβή χρόνο. Δε το έπραξε άλλωστε κανένας πρωθυπουργός, αλλά μπορώ να δεσμευθώ ότι δεν πρόκειται να αφήσω την υπόθεση της ΟΝΕ στην τύχη της. ΜΈΧΡΙ ΤΗ Σύνοδο Κορυφής της Πορτογαλίας θα είμαστε σε συνεχή και σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας και κανείς δεν μπορεί να αφήσει αυτή την υπόθεση στη μέση. Αν πρώτα δεν κλείσει το θέμα αυτό, δεν μπορούμε να συζητάμε για εκλογές».
    Επιστρέφει στην Αθήνα από το Ισραήλ-Αγίους Τόπους ο ΠτΔ Κ. Στεφανόπουλος (το πρωί επισκέφθηκε την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου και την περιοχή της Νεκράς θάλασσας – εκπροσώπησε την Ελλάδα στις εκδηλώσεις που έγιναν στη Βηθλεέμ και τα Ιεροσόλυμα για τα 2000 χρόνια από τη Γέννηση του Χριστού).
    ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2000 ΔΙΕΘΝΗ
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπ. Ετσεβίτ, αναφερόμενος στο θέμα της θανατικής ποινής που είχε επιβληθεί στον ηγέτη του ΡΚΚ Α. Οτσαλάν, δηλώνει: «Ο Αμπτουλάχ Οτσαλάν, ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ, δεν μπορεί πλέον να προκαλέσει ζημιά στην Τουρκία, αλλά η εκτέλεση της εσχάτης των ποινών στην οποία έχει καταδικαστεί μπορεί να υπονομεύσει τις πρόσφατες επιτυχίες της Τουρκίας. Ο Οτσαλάν έχει πεθάνει πολιτικά. Αλλά η εκτέλεση μπορεί να τον αναστήσει».
    Με πολλά προβλήματα συνεχίζονται στο Σεφερντστάουν των ΗΠΑ οι ισραηλινοσυριακές ειρηνευτικέ συνομιλίες, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ. Ο Αμερικάνος πρόεδρος Μπ. Κλίντον καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες προκειμένου οι συνομιλίες να καταλήξουν σε θετικά αποτελέσματα.
    Σε δηλώσεις που κάνει ο προσωρινός πρόεδρος της Ρωσίας Βλ. Πούτιν αναφέρει ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Γκόρζνι διακόπησαν προκειμένου να δοθεί η δυνατότητας τους αμάχους να εγκαταλείψουν την πόλη. Συνεχίζοντας λέει ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τα σχέδια της Ρωσίας στην περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1999
    Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλος με αφορμή τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στην εφημερίδα «Καθημερινή» σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών: «Αν πρώτα δεν κλείσει το θέμα της ΟΝΕ, δεν μπορούμε να συζητάμε για εκλογές – 8/1), δηλώνει: «Είναι προφανές ότι ο Σημίτης δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο. Και αυτό γιατί αντιλαμβάνεται ότι όποτε και να κάνει εκλογές, θα τις χάσει».
    Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αδυναμίας σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης μετά τις προσεχείς εκλογές, δηλώνει: «Αν το βράδυ των εκλογών αυξήσουμε σημαντικά τη δύναμή μας, τότε θα επιβάλουμε πολιτικές που υπηρετούν τον λαό και την χώρα. Η στάση μας απέναντι στο ΠΑΣΟΚ ή οποία αλλά κόμματα πριμοδότησε ο λαός θα κριθεί από το αν κάνουν δεσμευτικά αποδέκτες αυτές τις πολιτικές. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του 1989, όπου τότε το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου πρότεινε στην παραδοσιακή Αριστερά την απλή αναλογική και μια σειρά άλλα πράγματα και εκείνοι έχασαν τη ευκαιρία να ικανοποιήσουν αιτήματα δεκαετιών του λαού. Δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε πολιτική Κρίση. Με το ΠΑΣΟΚ που ακλουθεί την παρούσα πολιτική και το οποίο, οριστικά και συνειδητά με ευθύνη της συλλογικής του ηγεσίας, έχει μετατραπεί σε άλλη όψη του άκρατου, βάρβαρού φιλελευθερισμού, δεν είναι δυνατόν να συζητήσουμε και να συνεργαστούμε».
    Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στην απόφαση του Κ. Καραμανλή να συγκαλέσει έκτακτο συνέδριο του κόμματος λέει: «Χαίρομαι γιατί η ΝΔ πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε συνέδριο».
    Σε δηλώσεις που κάνει(8/1) στη Θεσσαλονίκη ο Υπ. Ανάπτυξης Ε. Βενιζέλος αναφερόμενος στο επικείμενο συνέδριο της ΝΔ, λέει: «Υπάρχει νευρικότητα στη ΝΔ και αυτό είναι προφανές. Πρόκειται για ένα συνέδριο προστασίας της επόμενης ήττας».


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε συνέντευξη που δίνει στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ» ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος λέει: «Με βάση την έκθεση της Media Services, που αναφέρεται στα έξοδα και τις δαπάνες διαφήμισης του προηγούμενου χρόνου, ξοδεύτηκαν από το κυβερνητικό κόμμα, από το ΠΑΣΟΚ, 3δις. 412εκατομμύρια για διαφήμιση. Το κυβερνητικό κόμμα έρχεται τη δεύτερη θέση, έχοντας στην πρώτη και Τρίτη θέση ινστιτούτα αδυνατίσματος, με τράμισι δις. Για διαφήμιση. Ξοδεύει, δηλαδή, το κυβερνών κόμμα για φανερή διαφήμιση όσα οι μεγάλες εμπορικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις και ορισμένα διαπλεκόμενα συγκροτήματα».

      Διαγραφή
  4. ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1999 ΔΙΕΘΝΗ
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Υπ. ΕΞ της Κύπρου Γ. Κασουλίδης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ούτε η ελληνική κυβέρνηση, ούτε η κυπριακή δέχονται λύση συνομοσπονδίας (λέει ότι για το θέμα αυτό είναι κατηγορηματικός – άρθρο του συμβούλου του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, Γ. Πανταγιά που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» προκαλεί στην Κύπρο πολλά δυσμενή σχόλια με τις αναφορές του στο θέμα της συνομοσπονδίας).
    ΤΟ Σαββατοκύριακο Ιντερνετ-καφέ του Βερολίνου δημοσιεύει «μέσω του ίντερνετ» τα ονόματα 10.000 πρακτόρων της Στάζι (μυστικής υπηρεσίας της πρώην Ανατολικής Γερμανίας).
    Το γερμανικό περιοδικό «FOCUS» γράφει ότι ο σημερινός πρόεδρος της Ρωσίας Βλ. Πούτιν το 1988 είχε παρασημοφορηθεί από τη Στάζι για τις υπηρεσίες που είχε προσφέρει ως πράκτορας της Κα Γκε Μπέ (μυστικής υπηρεσίας της πρώην Σοβιετικής Ένωσης) στην πρώην Ανατολική Γερμανία(πήρε χάλκινο μετάλλιο – «δεύτερης κατηγορίας» κατάσκοπος γράφει το περιοδικό «Σπίγκελ»).
    Συνεχίζονται με προβλήματα στο Σεφερντστάουν των ΗΠΑ οι ισραηλινοσυριακές ειρηνευτικέ συνομιλίες (με την συμμετοχή των ΗΠΑ)Για πρώτη φορά οι αρμόδιες επιτροπές συζητούν θέματα που αφορούν την χάραξη των συνόρων ΣΤΑ ΥΨΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΓΚΟΛΑΝ και θέματα που σχετίζονται με την διανομή των υδάτινων πόρων της περιοχής. Σε δηλώσεις που κάνει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ε. Μπάρακ αναφέρει: «Το Ισραήλ δεν θα υπογράψει καμία συμφωνία αν δεν ανταποκρίνεται στις ζωτικές του ανάγκες».
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπ. Ετσεβίτ, αναφερόμενος στο θέμα της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση Οτσαλάν (ζητά την αναστολή εκτέλεσης της θανατικής ποινής που έχει επιβληθεί στον Α. Οτσαλάν)λέει: « Το επείγον θέμα που τίθεται ενώπιον της κυβέρνησης είναι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αν δεν συμμορφωθούμε, είναι προφανές ότι θα προκαλέσουμε δυσαρέσκεια σε διεθνές επίπεδο. Το να σεβαστούμε αυτή την απόφαση αποτελεί για μας εθνική δέσμευση που προκύπτει από τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει. Η εκτέλεση της ποινής δεν θα ακυρωθεί, απλώς θα αναβληθεί για ένα διάστημα, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πρέπει να αναλογιστούμε αν (η εκτέλεση)θα μας προσφέρει κάτι».
    Γράφεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις (στην τσετσενία) αντιμετωπίζουν σθεναρή αντίδραση εκ μέρους των Τσετσένων ανταρτών. Οι αντάρτες ισχυρίζονται ότι ανακατέλαβαν τις πόλεις Σάλι και Αργκούν (οι Ρώσοι παρόλο ότι ανακοίνωσαν πως διακόπτουν τις επιχειρήσεις τους εναντίον του Γκρόζνι, εντούτοις τις συνεχίζουν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2000
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και ο Ιταλός ομολόγός του Μ. Ντ’ Λέμα, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών με θέμα την αποστολή της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με το ξεκίνημα του νέου αιώνα, λένε μεταξύ άλλων ότι η βασική αποστολή της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι ο έλεγχος της Παγκοσμιοποίησης και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που αυτή προκαλεί (αυτές οι θέσεις διαφοροποιούν την Ευρωπαϊκή Αριστερά από τα Συντηρητικά κόμματα –την εκδήλωση οργάνωσαν οι πολιτικοί όμιλοι ΟΠΕΚ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο των Αθηνών).
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας σε δηλώσεις του αναφέρει ότι οι απόψεις που διατύπωσε ο Γ. Πανταγιάς (στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Σημίτη) για το Κυπριακό «ΔΕΝ είναι σε διάσταση με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης»(τια απόψεις του Πανταγιά επικρίνουν έντονα η ΝΔ και το ΔΗΚΚΙ).
    Σε δηλώσεις που κάνει στην εφημερίδα «Εξουσία» ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδης αναφέρει ότι είναι ευπρόσδεκτοι στο ΠΑΣΟΚ ο Β. Κοντογιαννόπουλος, ο Σπ. Βούγιας, ο Μ. Ανδρουλάκης και άλλα στελέχη από το ΔΗΚΚΙ, το Κέντρο ή άλλους χώρους.
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής μιλώντας σε εκδήλωση του Τομέα Γυναικών του κόμματος λέει μεταξύ άλλων: «Ο κύκλος της μεταπολίτευσης έκλεισε και ζητά τον επαναπροσδιορισμό των πολιτικών κομμάτων (δεν είναι κλειστές λέσχες –πρέπει να ανοίξουν στους Έλληνες και Ελληνίδες).
    Συνέρχεται η εκτελεστική επιτροπή της ΝΔ υπό την προεδρία του Κ. Καραμανλή και συζητά κυρίως θέματα που αφορούν το επικείμενο έκτακτο συνέδριο του κόμματος (ο Κ. Καραμανλής ανακοινώνει τη σύνθεση της οργανωτικής επιτροπής του έκτακτου συνεδρίου – πρόεδρος ο Ε. Μεϊμαράκης).
    ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2000 ΔΙΕΘΝΗ
    Ο εκπρόσωπος της τσετσενικής προεδρίας Σ. Αμπντουλμουσλίμοφ, αναφερόμενος στην τακτική που εφαρμόζουν οι ισλαμιστές αντάρτες στις συγκρούσεις τους με τις ρωσικές δυνάμεις, δηλώνει: «Στόχος μας είναι να καταφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πλήγματα στους Ρώσους και έπειτα να υποχωρούμε. Θα παρακολουθούμε τις κινήσεις των Ρώσων, θα στήσουμε ενέδρες και θα χτυπήσουμε στους Ρώσους σε όλη την επικράτεια του τσετσενικού εδάφους»(ανταρτοπόλεμος).
    Ο Ρώσος Υπ. Άμυνας Ι. Σεργκέγεφ, ανακοινώνει τη διακοπή της εκεχειρίας που είχαν εφαρμόσει προσωρινά οι ρωσικές δυνάμεις, δηλώνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει εκεχειρία όταν οι τρομοκράτες επιτίθενται με ύπουλο τρόπο».
    Ανακοινώνεται η συγχώνευση της εταιρίας «Time Warner»(κολοσσός των μίντια)και της εταιρείας « America on line» (η μεγαλύτερη εταιρεία στην παροχή ίντερνετ) συγχώνευση αξίας 190 δισεκατομυρίων δολαρίων και δημιουργείται η μεγαλύτερη επιχείρηση μίντια στο κόσμο. Πρόεδρος της εταιρείας θα είναι ο Στιβ Τσέις.
    Επιδημία γρίπης πλήττει πολλές ευρωπαϊκές χώρες(Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο κ.α.)Χιλάδες ευρωπαίοι είναι στα νοσοκομεία ή κλεισμένοι στα σπίτια τους.
    Στο Τελ Αβίβ εκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινοί κάνουν διαδήλωση αξιώνοντας τη μη επιστροφή των υψιπέδων του Γκολάν στη Συρία (στην περιοχή του Γκολάν είναι εγκατεστημένοι περίπου 17.000 Εβραίοι έποικοι).
    Με πρωτοβουλία του ηγέτη του Σερβικού Κινήματος Ανανέωσης Β. Ντράσκοβιτς συνέρχονται στο Βελιγράδι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης με στόχο να καταλήξουν σε συμφωνία για την υποβολή κοινού αιτήματος προς τον Γιουγκοσλάβο πρόεδρο Σλ. Μιλόσεβιτς για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ελεύθερων εκλογών σε τοπικό και ομοσπονδιακό επίπεδο.
    Ο προσωρινός πρόεδρος της Ρωσίας Βλ. Πούτιν κάνει «μίνι» ανασχηματισμό της ρωσικής κυβέρνησης. Απομακρύνει από τις θέσεις τους στελέχη που φέρονται να βαρύνονται με σκάνδαλά διαφθοράς.
    Ολοκληρώνεται στο Σεφερντστάουν των ΗΠΑ η παρούσα φάση των ισραηλινοσυριακών ειρηνευτικών συνομιλίων (με τη συμμετοχή των ΗΠΑ). Σε δηλώσεις που κάνει ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπ. Εξ Τζ. Ρούμπιν αναφέρει ότι οι συνομιλίες θα επαναληφθούν στις 19 Ιανουαρίου.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2000
      Σε δηλώσεις που κάνει το ηγετικό στέλεχος της ΝΔ Γ. Κεφαλογιάννης λέει ότι «οι λιπόψυχοι δεν έχουν θέση στη ΝΔ»(γράφεται ότι «φωτογραφίζει» τον δήμαρχο Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλο.
      Πτώση κατά 1,07% σημειώνει ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο των Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 5.353.14 μονάδες.

      Διαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive