Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

ΩΠΑ ! ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ !! ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Ένα νέο πρόσωπο ακούστηκε στην κούρσα για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.   Ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται να προτείνει τον....
Γιώργο Παπανδρέου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του ανοίγματός του ΣΥΡΙΖΑ στη δεξαμενή των ψηφοφόρων του κέντρου.  Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, η κίνηση αυτή ενδέχεται να έχει ως στόχο το Κίνημα Αλλαγής και την αμφισβήτηση που εξέφρασαν ορισμένοι προς το πρόσωπο της Φώφης Γεννηματά, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έδωσε το παρών στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Παύλος Γερουλάνος έθεσε ακόμα και θέμα ηγεσίας.   Υπενθυμίζεται ότι μετά τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναφερθεί αρκετές φορές στην κεντροαριστέρα, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έχει εκφραστεί θετικά για προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι η απλή αναλογική, τάχθηκε υπέρ και της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση είχε χαρακτηρίσει τον Αλέξη Τσίπρα «συμπαθή» και «χαρισματικό»..  Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ένα άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της κεντροαριστέρας, με άτομα που έγιναν γνωστά στο ευρύ κοινό όντας στο περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου να περνούν το κατώφλι της Κουμουνδούρου.

7 σχόλια:

  1. Ο Κυριάκος Βελόπουλος-Ελληνική Λύση πρέπει να προτείνει τον ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ ή τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.
    Ο Στελιος Παπαθεμελής ήταν στο ΠΑΣΟΚ, πήγε λίγο στη ΝΔ, μετά ίδρυσε δικό του κόμμα, Δημοκρατικής Αναγέννησης. Μπορεί να τσιμπήσει της ψήφους της Ελληνική Λύση, από το ΠΑΣΟΚ, από την ΝΔ. Επίσης, όσο αν αυτό φαίνεται περίεργο τώρα που το ΣΥΡΙΖΑ πασοκοποιείται με γοργούς ρυθμούς υπάρχει η περίπτωση να βρεθούν υποστηριχτές του Στέλιου Παπαθεμελή ακόμα και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ (πρώην Παπανδρεϊκοί πχ ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει πάει ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει βρει τρόπο να επηρεάζει πρώην στελέχη που μεταπήδησαν στο ΣΥΡΙΖΑ). Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ είναι ένα πρόσωπο της μεταπολίτευσης που δεν έχει φθαρεί μέσα στο άρρωστο σύστημα της μεταπολίτευσης και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό προσωπικό του κεφάλαιο. Θες ο ΠτΔ να έχει προσωπικό κεφάλαιο για να μετράει η γνώμη του και η γνώση του σε κρίσιμες στιγμές. Να μπορεί να καλέσει τους αρχηγούς τον πολιτικών κομμάτων και να τους κοιτάξει στα μάτια και να τους μιλήσει ξεκάθαρα, χωρίς υπεκφυγές, πολιτικούς καιροσκοπισμούς ή πολιτικές εξαρτήσεις. Για τον Γεωργό Καρατζαφέρη θα πάρει ψήφους της Ελληνικής Λύσης, από την ΝΔ αλλά δεν έχει πιθανόν διείσδυση σε άλλους χώρους όπως ΠΑΣΟΚ. Θυμίζω ο ΠτΔ με βάση τον νέο νομό που προέκυψε από την Συνταγματική Αναθεώρηση του 2019 μπορεί να εκλέγει ακόμα και με 141 ψήφους στη 6η ψηφοφορία εφόσον έχουν αποβεί άκαρπες οι προηγούμενες. Δεν τρέφω αυταπάτες είναι δύσκολο να προκύψει πρόεδρος με 181 ψήφους(ευρείας αποδοχής) με το υπάρχον πολιτικό σκηνικό. ΌΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΣ ΠΡΟΤΑΘΕΙ.

    Τα ελληνοτουρκικά προβλήματα ξεκίνησαν την περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου που η Τουρκία μας είχε κηρύξει CASUS BELLI στη περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στο ανατολικό Αιγαίο στα 12 μίλια σύμφωνα με το Δίκαιο της Θαλλάσσης. Η κρίση με την Τουρκία συνεχίστηκε και εντάθηκε με τον Κώστα Σημίτη. Ο Σημίτης με την κρίση στα Ίμια (που συνοδεύτηκε από μερική επιστράτευση) αυτό που κατάφερε είναι οι Τούρκοι να γκριζάρουν το Αιγαίο. Το πολιτικό προσωπικό δείλιασε να προστατεύσει αποτελεσματικά την εδαφική μας ακεραιότητα. Φτάνοντας στο σήμερα τα προβλήματα δεν έχουν αλλάξει και πάρα πολύ (η κλιματική αλλαγή και αν οι αγελάδες θα μας μολύνουν την ατμόσφαιρα με το μεθάνιο δεν είναι σοβαρά προβλήματα). Η Τουρκία απειλεί την ακεραιότητα της Ελλάδος και χρειάζεται να λάβει η ελληνική πολιτεία τα μέτρα που είναι απαραίτητα που να διασφαλίσουν την Εθνική μας Ακεραιότητα. Σε όλο αυτό το διάστημα υπάρχουν πολλές υπόγειες διαδρομές της ελληνοτουρικής διένεξης που είναι πολύ δύσκολο να ερευνηθούν. Μόνο ένας πολιτικός μπορεί να ξέρει σημαντικές λεπτομέρειες που πιθανόν ούτε οι δημοσιογράφοι δεν μπόρεσαν να μάθουν. Οι περίοδος του Κώστα Σημίτη με Υπ.Εξ τον ΓΑΠ(Γεώργιο Α.Παπανδρέου) ήταν η εποχή της οικοδόμησης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης(ΜΟΕ). Ποιος ξέρει μέχρι σήμερα τι έχει συζητηθεί μεταξύ τους στις 52 συναντήσεις(ΜΟΕ) που έχει κάνει η Ελλάδα με την Τουρκία; ΚΑΝΕΙΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ. Δυστυχώς τα γεγονότα έχουν μακρινό παρελθόν σε μια εποχή όπου το ίντερνετ δεν ήταν διαδεδομένο. Οι πληροφορίες που μετέδιδαν τα ειδησιογραφικά πρακτορεία, τα δελτία ειδήσεων και οι εφημερίδες φιλτράρονταν σε ποιο μεγάλο βαθμό από ότι σήμερα. Οι σημαντικές πληροφορίες μπορεί να κυκλοφορούσαν από στόμα σε στόμα. Αυτοί που ήξεραν πολλά παρέμεναν ή σιωπηλοί ή εκβιάζονταν από αυτούς που είχαν λόγους αυτές οι συναντήσεις να καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου ως αναφορά τα θέματα που παρήγαγαν ή διευθετήθηκαν. Πιθανόν κάποιοι παλαιοί πολιτικοί να είχαν γνώση της κατάστασης όπως Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ.
    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: ΚΩΣΤΑΣ Ν.ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΑΤΤΙΚΗΣ.

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΑΙ, ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΗΛΑΔΗ,ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάββατο 2 Οκτωμβρίου 1999.
    Ο πρωθυπουργός Σημίτης έχει στην Αθήνα συνομιλία με τον Φιλανδό ομόλογό του Π. Λιπόνεν(η Φιλανδία έχει την προεδρία της Ε.Ε.-άτυπη σύνοδος κορυφής στο Τάμπελε της Φιλανδίας). Μεταξύ τον θεμάτων είναι η καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης και οι σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε.
    Σημίτης: "Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ζουν τον τελευταίο καιρό σ'ένα πρωτόγνωρο καλό κλίμα. Εμείς είμαστε κατά τις έντασης. Η ένταση εξυπηρετεί μόνο εκείνους που δεν θέλουν την συνεργασία, θέλουν να αποφύγουν ένα κλίμα συνεργασίας και ειρήνης στην περιοχή. όμως το σημερινό κλίμα πρέπει να μετατραπεί σε πράξεις και σε αποφάσεις της Τουρκίας που πείθουν ότι μπήκαμε σε μια νέα περίοδο ελληνοτουρκικών σχέσεων και που δημιουργούν ένα σταθερό υπόβαθρο για περαιτέρω συνεργασία. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ακόμα ορατό σε δράσεις σ αυτή τη κατεύθυνση. Ελπίζω η Τουρκία θα κάνει ένα ουσιαστικό βήμα για να προωθήσει της ευρωπαϊκή της προοπτική και να στηρίξει τη συνεργασία τόσο στη περιοχή, όσο με την Ε.Ε".
    Λιπόνεν: "Μια υποψήφια χώρα πρέπει να έχει μια σχέση με την Ε.Ε. που αποκλείει τη δημιουργία προβλημάτων και εντάσεων. Δεν μπορεί να αποφασιστεί η υποψηφιότητα οποιασδήποτε χώρας και αμέσως μετά από τη χώρα αυτή να υπάρχουν απαιτήσεις απέναντι σε χώρες-μέλη, σε σχέση με "γκρίζες ζώνες", σύνορα ή οτιδήποτε άλλο".
    Διεθνή:
    Μπουλέτ Ετσεβίτ(εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα άρει τις αντιρρήσεις της στην πρόοδο των σχέσεων Ε.Ε.-Τουρκίας: "Αυτή η τραγωδία των σεισμών βοήθησε ώστε οι δύο χώρες να πλησιάσουν η μια την άλλη. Βέβαια δεν μπορούσε να περιμένουμε ότι δυο υπουργοί εξωτερικών θα αναφερθούν αμέσως σε ευαίσθητα ζητήματα που αφορούν το Αιγαίο, μπορούν όμως να ανοίξουν το δρόμο για την καθιέρωση μιας τέτοιας ψυχολογικής ατμόσφαιρας".
    Συνάντηση Μπ. Ετσεβίτ - Τζ. Ρουμπιν - Ετσεβίτ"στρατηγικοι σύμμαχοι ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ)
    Τζ. Ρουμπιν για συνάντηση Ετσεβίτ-Κλίντον: Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος συμφώνησαν πως δεν μπορεί να υπάρξει λύση που θα αναφέρει την κατάσταση ασφαλείας στο σημείο που βρισκόταν πριν το 1974. Όλοι οι Κύπριοι πρέπει να ζήσουν με ασφάλεια.
    Ραούφ Ντενκτάς: εκφράζει τη ικανοποίηση του. Η τουρκική και τουρκοκυπριακή πλευρά επιμένει στην άποψη ότι στην Κύπρο υπάρχουν "δύο κράτη".
    Κυριακή 3 Οκτωβρίου 1999
    Υπ.Εξ ΓΑΠ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΉ ()από τους καταστροφικούς σεισμούς προέκυψε ένα μήνυμα που οι πολιτικοί θεωρούσαν αδύνατο, κι αυτό ήταν η συμπαράσταση μεταξύ των ανθρώπων στις φυσικές καταστροφές.
    Σε άλλο σημείο "στόχος της Τουρκίας είναι να αλλάξει το καθεστώς στο Αιγαίο και μάλιστα να προσαρτήσει κάποια νησιά και ότι υπάρχει στρατιωτική απειλή από πλευράς Τουρκίας".
    Για Κυπριακό: "Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι της Τουρκίας στο Κυπριακό. Δεν βρίσκουμε κάποια νόμιμη δικαιολογία για τη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη Κύπρο."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 1999
      Με αφορμή τη δυσφορία που εξέφρασε η Ιερά Σύνοδο για το περιεχόμενο έκθεσης του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για τις θρησκείες σε όλον τον κόσμο, ο Αμερικάνος πρεσβευτής Ν. Μπέρνς έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο. Σε δηλώσεις που κάνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος λέει ότι οι δύο άνδρες «μίλησαν με πνεύμα αγάπης. Είπαν θα ειδωθούν πάλι να τα ξαναπούν και δεν υπάρχει θέμα. Απλούστατα εμείς επισημαίνουμε μερικές αδικίες που έχουν γίνει στην Ελλάδα».
      Προσέρχεται στην ανακρίτρια Αθηνών ο διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα» Λ. Καραπαναγιώτης και απολογείται για την υπόθεση της δημοσίευσης στην εφημερίδα του της απόρρητης έκθεσης Κωστούλα σχετικά με την παραμονή του Α. Οτσαλάν στην ελληνική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι(κατηγορείται για ηθική αυτουργία στη διάπραξη αδικήματος της «παραβίασης μυστικών της πολιτείας»). Σε δηλώσεις που κάνει ο Λ. Καραπαναγιώτης λέει «Κατέθεσα στην ανακρίτρια ότι ασφαλώς συναίνεσα στη δημοσίευση της επίμαχης έκθεσης, με την βεβαιότητα ότι επιτελούσα το καθήκον μου, ότι αυτό αποτελεί τιμή μου και ότι, σε μια κατ’ εξοχήν πολιτική υπόθεση, επεβάλλοντο και η διαφάνεια και ο έλεγχος. Ο καθένας θα αντλήσει τα συμπεράσματα του από το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή, στην οποία εξευτελίστηκε η έννοια του κράτους και διασύρθηκε διεθνώς η χώρα, εντοπίσθηκαν ως μόνοι ένοχοι δύο δημοσιογράφοι και μια εφημερίδα».
      Ο υπ. Άμυνας παραβρίσκεται στην Κύπρο στις εκδηλώσεις (μεγάλη στρατιωτική παρέλαση)που γίνονται στη Λευκωσία με την ευκαιρία του εορτασμού της 39ης επετείου της ανεξαρτησίας της Κύπρου. Ο Αμερικάνος πρόεδρος Μπ. Κλίντον σε μήνυμα του προς τον πρόεδρο της Κύπρου Γλ. Κληρίδη αναφέρει και τα ακόλουθα: «Ο αμερικανικός λαός και εγώ προσωπικά επιβεβαιώνουμε τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών. Οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες για την εξεύρεση μια δίκαιης και διαρκούς λύσης του Κυπριακού, η οποία θα απαλείψει τις διαφορές που υπάρχουν στην Κύπρο εδώ και καιρό» (ο πρόεδρος Κληρίδης στο διάγγελμά του εκφράζει την απογοήτευση του τόσο για την αδιάλλακτη στάση των Τούρκων όσο και για την συγκάλυψη τη τουρκικής στάσης από τους Αγγλοαμερικάνους).

      Διαγραφή
    2. Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 1999 ΔΙΕΘΝΗ
      Αρχίζουν στην Κίνα οι εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της σημερινής Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας από τον Μάο Τσε Τούγκ. Ο πρόεδρος της Κίνας Ζ. Ζεμίν σε ομιλία του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η χώρα του θα συνεχίσει το δρόμο που χάραξε ο Μάο εναντίον του ηγεμονισμού (Προφανώς εννοεί τις ΗΠΑ).

      Διαγραφή
  3. Κυριακή 3 Οκτωβρίου 1999
    Ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος, εφημερίδα «ΒΗΜΑ»: “Η πολιτική που ασκείται σήμερα δεν είναι σύμφωνη με όσα είχαμε εξαγγείλει. Αυτή η πολιτική του διαλόγου, της φιλίας και της δημιουργίας εντυπώσεων, χωρίς να είναι σαφές για ποιο λόγο δημιουργούνται αυτές οι εντυπώσεις». «Εγώ δεν είμαι ούτε κατά του Τουρκικού λαού ούτε κατά της φιλίας των δύο λαών, αλλά ούτε και υπέρ της δημιουργίας ενός καλού κλίματος αν αυτό δεν είναι δυνατόν». «Όλες οι αγκαλιές, οι συμπάθειες και οι αγάπες τι ανταπόκριση έχουν, ως κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας; Ούτε τη Χάλκη δεν ανοίγουν, που παρανόμως έχουν κλείσει. Ούτε καν δέχονται ν ανοίξουν το Κυπριακό- που και αυτό αν γινόταν , θα ήταν μια μεγάλη παγίδα. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα «γιατί κάνετε όλες αυτές τις γαλυφιές, τις φιγούρες, τις άσκοπες μετακυλήσεις;». «Πως θα πάνε αύριο ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών στο Ελσίνκι να πουνε, Όχι, εμείς δεν μπορούμε ν αδρανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα μας; - Θα τους πουν οι άλλοι –και δικαίως – «μα εσείς δεν χορεύατε καρσιλαμάδες με τους Τούρκους;»
    Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 1999
    Κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας: «ο Γ. Παπανδρέου και οι επιτελείς του συνεχίζουν το εργό τους και αυτό δείχνει ποιος είναι ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση. Ο υπουργός Εξωτερικών έχει την εμπιστοσύνη , την κάλυψη και την σύμφωνη θέση όλων των άλλων στελεχών».
    Εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπεξ, Τζ. Ρούμπιν για τη παρουσία ΓΑΠ στην Κωνσταντινούπολη. «Αποτελεί μέρος του βελτιωμένου κλίματος μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας που ξεκίνησε με εντατικό διάλογο. Ελπίζουμε πως αυτή επίσκεψή επίσης βοηθάει τις προσπάθειες μας, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, όπως έχει ζητηθεί από ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας από την ομάδα των 8 πλέον αναπτυγμένων χωρών».
    Ο υπ.Εξ ΓΑΠ μιλώντας στο πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης : «Διαφωνώ με την άποψη ότι η ειρήνη στα Βαλκάνια θα επέλθει ζητώντας διαφορετικά κράτη για τις διάφορες εθνικές ομάδες». Σε άλλο σημείο : «Μοιραζόμαστε με την Τουρκία την άποψή ότι τα σύνορα δεν πρέπει να αλλάξουν με βάση τις μειονότητες».
    Ο υπ.Εξ ΓΑΠ γευμάτισε στην Κωνσταντινούπολή με τον Τούρκο ομόλογο του Ι. Τζέμ και σε δήλωσή τους λένε : «Η ανάπτυξη καλών σχέσεων δεν σημαίνει και αυτόματη επίλυση των προβλημάτων»(οι δύο υπουργοί κάνουν ανασκόπηση των όσων συζητήθηκαν στον ευρισκόμενο σε εξέλιξη ελληνοτουρκικό διάλογο).
    Ο υπ.Εξ ΓΑΠ στο Φανάρι συνάντηση-συνομιλία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. «Υπάρχου προβλήματα και μάλιστα πολλά , αλλά πρέπει αν καταλάβουμε προσπάθειες με επιμονή για την ειρήνη και τη φιλία μεταξύ των λαών της περιοχής».
    Ο Πρωθυπουργός Κ. Σημιτης με τον καγκελάριο Γκ. Σρέντερ: απαντώντας σε σχετική ερώτηση «Εμείς είμαστε τις άποψης ότι θα πρέπει να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τις χώρες του δεύτερου κύματος. Αν ακόμα θα υπάρξει μια νέα σχέση με την Τουρκία και υποψηφιότητα της Τουρκίας. Εγώ εξέθεσα τη γνωστή ελληνική θέση, ότι θα πρέπει να υπάρχουν από πλευράς Τουρκίας κάποιες κινήσεις σ αυτό το θέμα. Άρα αυτά τα θέματα βρίσκονται σε συζήτηση και σε εξέλιξη».
    Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Σ. Τσακμάκογλου: «Ο αριθμός των στρατιωτικών ασκήσεων που πραγματοποιούν η Τουρκία και η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τη μορφή των μεταξύ τους διμερών σχέσεων» (εκφράζει την άποψη ότι η διεξαγόμενη ελληνοκυπριακή άσκηση «Νικηφόρος –Τοξότης» θα επηρεάσει αρνητικά το διεξαγόμενο ελληνοτουρκικό διάλογο).
    Τρίτη 5 Οκτωβρίου 1999
    Με επισημότητα γίνονται στο στρατόπεδο «Σχοινά» Τυρνάβου, τα εγκαίνια της λειτουργίας του εκεί Νατοϊκού Στρατηγείου. Σε δηλώσεις που κάνει ο διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη Αμερικανός στρατηγός Ουέλ. Κλάρκ λέει ότι η σημερινή μέρα είναι «ιστορική» και μεγάλο βήμα για τη ασφάλεια στη Μεσόγειο». Εξάλλου σε δηλώσεις που κάνει ο Έλληνας υπ. Άμυνας Α. Τσοχατζόπουλος : «Με τη λειτουργία του Στρατηγείου οριστικοποιήθηκε η ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ και δικαιώνεται ο ρόλος και η συμβολή της στην ασφάλεια και την ειρήνη της περιοχής».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 1999 διεθνη
      Δικαστήριο της Ρώμης εγκρίνει χορήγηση από την Ιταλία πολιτικού ασύλου στον ηγέτη του ΡΚΚ Α. Οτσαλάν (το αίτημα για τη χορήγηση ασύλου είχε υποβληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο – ο Οτσαλάν τυπικά θεωρείται Ιταλός πολίτης – με αφορμή την ανωτέρω απόφαση προκαλούνται πολλές συζητήσεις).

      Διαγραφή
  4. Τρίτη 5 Οκτωβρίου 1999 διεθνη
    Τουρκικό δικαστήριο αποφασίζει την αποφυλάκιση των Κούρδων ανταρτών που πρόσφατα παραδόθηκαν στις τούρκικες αρχές (υπακούοντας στην προτροπή του ηγέτη του ΡΚΚ Α. Οτσαλάν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive