Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Τ Ω Ρ Α ! Οι Τούρκοι αφίχθησαν στη Λιβύη να βοηθήσουν την παράνομη κυβέρνηση την ώρα που ο Στρατός του Χαφτάρ μπαίνει στην Τρίπολη

Αποτέλεσμα εικόνας για επίθεση του στρατηγού Χ.Χαφτάρ
Με αστραπιαίες σχεδόν κινήσεις κινείται η Τουρκία για την στρατιωτική κατάληψη της Λιβύης και την διάσωση του καθεστώτος της Τρίπολης. Όπως αναφέρουν τουρκικές ιστοσελίδες, οι οποίες επικαλούνται...
το αραβόφωνο δίκτυο Al Arabiya, τουρκικές ειδικές δυνάμεις αφίχθηκαν αεροπορικώς στην Τρίπολη «προκειμένου να αναλάβουν την ασφάλεια των μελών της λιβυκής κυβέρνησης».
Βέβαια σε άλλο σημείο του κειμένου οι Τούρκοι περιγράφονται ως «στρατιωτικοί σύμβουλοι προκειμένου να αξιολογήσουν την εκεί κατάσταση» αλλά σημασία έχει ότι με πηγές από την Λιβύη που επικαλείται το Al Arabiya, οι πρώτες δυνάμεις των Τούρκων βρίσκονται ήδη εκεί.
Παράλληλα αναφέρεται ότι μαζί με τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις έφτασαν και οχήματα MRAP τόσο για τις δικές τους ανάγκες, όσο και για τις δυνάμεις της Τρίπολης.
Γιατί επενέβησαν τώρα; Για να προλάβουν την άφιξη του κομβόι από την Βεγγάζη και την τελική επίθεση του στρατηγού Χ.Χαφτάρ.

9 σχόλια:

  1. ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2000 ΔΙΕΘΝΗ
    Γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο ο ερχομός του 2000. Σε όλες σχεδόν τις μεγαλουπόλεις του κόσμου πραγματοποιούνται πανάκριβες εκδηλώσεις για το καλωσόρισμα του νέου χρόνου, του νέου αιώνα, της νέας χιλιετίας.
    Η Πορτογαλία αναλαμβάνει για ένα εξάμηνο την προεδρία της Ε.Ε.
    Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ν. Μαντέλα, λίγο πριν την είσοδο του 2000, επισκέπτεται το κελί που ήταν φυλακισμένος επί 17 χρόνια. Σε δήλωση του αναφέρει: «Ποτέ, ποτέ και ποτέ ξανά αυτή η όμορφη γη δεν θα ζήσει την εμπειρία της καταπίεσης του ενός από τον άλλο. Ο ήλιος δεν θα δύσει ποτέ σε ένα τόσο ένδοξο ανθρώπινο έθνος. Ας βασιλεύσει η ειρήνη. Ο θεός να ευλογεί την Αφρική».
    Μεταδίδεται ότι ο λεγόμενος «Ιός του 2000» δεν δημιούργησε προβλήματα σε καμία χώρα(υπήρξαν μερικά μικροπροβλήματα που αντιμετωπίστηκαν αμέσως).
    ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2000
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης εγκαινιάζει το Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης και δηλώνει: « Είναι τιμή μου να εγκαινιάζω τις τρείς μεγάλες, σημαντικές εκθέσεις που θα φιλοξενεί στο εξής, ως πρώτο δείγμα της πολιτιστικής προσφοράς του, το νέο Βασιλικό Θέατρο».
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης εγκαινιάζει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Τον αγιασμό κάνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο πρωθυπουργός θα δηλώσει: «Αυτό το έργο δείχνει ότι στην Ελλάδα μπορούμε να πετύχουμε αν έχουμε σχέδιο και χρονοδιάγραμμα, δείχνει ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε σύμβολά».
    ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2000 ΔΙΕΘΝΗ
    Γράφεται ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο προσωρινός πρόεδρος της Ρωσίας Βλ. Πούτιν με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπ. Κλίντον τόνισε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων και της συνεργασίας με τη Δύση.
    Σε δηλώσεις που κάνει η Αμερικανίδα Υπ. Εξ Μ. Ολμράιτ παρατηρεί ότι η παραίτηση του Ρώσου προέδρου Μπ. Γέλτσιν και η ανάληψη της προεδρίας από το Βλ. Πούτιν δεν θα πρέπει να έχουν καμία συνέπεια στις σχέσεις Ουάσιγκτον- Μόσχας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2000
    Η Υπ. Εσωτερικών, Δημόσια Διοίκησης και Αποκέντρωσης Βάσω Παπανδρέου, μιλώντας σε εκδήλωση του τομέα γυναικών του ΠΑΣΟΚ και αναφερόμενη στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, λέει: «Το ΠΑΣΟΚ μέσα στη Βουλή είναι το χειρότερο κόμμα από πλευράς εκλογής γυναικών. Επιβάλλεται η εκπροσώπηση αυτή όχι μόνο να διπλασιαστεί, αλλά να πολλαπλασιαστεί. Οι άνδρες ότι ήταν να δώσου το έδωσαν. Είναι καιρός να παραμερίσουν και να δώσουν το βήμα της πολιτικής και της εξουσίας στις γυναίκες» (αφήνει να εννοηθεί ότι μετά την υποβολή της αίτησης για ένταξη στης Ελλάδας στην ΟΝΕ τον προσεχές Μάρτιο, θα πρέπει να διεξαχθούν εκλογές).
    Σε δηλώσεις που κάνει στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης αναφέρει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2003 η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει τη Σύνοδο Κορυφής των χωρών-μελών της Ε.Ε. (το 2003 η Ελλάδα θα ασκεί την προεδρία της Ε.Ε). Συνεχίζοντας λέει: «Με αυτό τον τρόπο θα αναδείξουμε τη σχέση της Βόρεια Ελλάδας και της Ελλάδας γενικά με τα Βαλκάνια και την περιοχή. Θα ενισχύσουμε την αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής και θα σηματοδοτήσουμε ότι η Ελλάδα παίζει ρόλο και θα παίζει ρόλο και θα παίζει ρόλο στην περιοχή».
    ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2000 ΔΙΕΘΝΗ
    Ο πρόεδρος Της Κύπρο Γλ. Κληρίδης σε δηλώσεις του αναφέρει ότι δεν υπάρχουν πυρηνικά όπλα στις Βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στην Κύπρο (δεν κινδυνεύει ο κυπριακός λαός από διαρροή πυρηνικών ουσιών).
    Ο εισαγγελέας της Βόννης Μπ. Κένιχ ανακοινώνει ότι η εισαγγελία άρχισε δικαστική έρευνα εις βάρος του πρώην Καγκελάριου Χ. Κολ για το θέμα των χρηματοδοτήσεων που δεχόταν παράνομα το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα.
    Προβλήματα αξιοπιστίας δημιουργεί στον Ισραηλινό πρόεδρο Ε. Βάισμαν η αποκάλυψη ότι τη περίοδο 1989-1993 δέχθηκε από τον Γάλλο επιχειρηματία Εντ. Σαρουσί περίπου 500.000 δολάρια(διεξάγεται έρευνα για αυτό).
    Αρχίζει στο Σέφερντστάουν (περίπου 100 χιλιόμετρα από την Ουάσιγκτον) νέος κύκλος ισραηλινοσυριακων συνομιλιών (συνομιλούν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ε. Μπάρακ και ο Σύρος Υπ. Εξ Φ. Σάραα υπό την επίβλεψη των ΗΠΑ). Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπ. Εξ Τζ. Ρούμπιν αναφερόμενος στις συνομιλίες λέει: «Οι δύο πλευρές αποδεικνύουν πραγματική σοβαρότητα».
    Ο προσωρινός πρόεδρος της Ρωσίας Βλ. Πούτιν απομακρύνει από την θέση της, ως προεδρικού συμβούλου σε θέματα επικοινωνίας, την 39 Χρόνη κόρη του πρώην προέδρου Μπ. Γέλτσιν Τατιάνα Ντιατσένκο. Απομακρύνει επίσης τον εκπρόσωπο του Μπ. Γέλτσιν Ντ. Γιακούσιν.
    Ο 30 χρόνος Παλαιστίνιος Α. Χαρούμπ εξαπολύει τέσσερις ρουκέτες εναντίον του κτηρίου της ρώσικης πρεσβείας στη Βυρηττό (μια βρίσκει το στόχο της). Από την ανταλλαγή πυρών μεταξύ των λιβανικών δυνάμεων ασφαλείας και του Χαρούμπ χάνουν τη ζωή τους ο Χαρούμπ και ένας αστυνομικός (αρκετοί τραυματίες - γράφεται ότι ο Παλαιστίνιος με την πράξη του θέλησε να διαμαρτυρηθεί για τις ρώσικες επιχειρήσεις στην Τσετσενία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2000
      Αύξηση κατά 4.69% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών , με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 5.794.85 μονάδες.

      Διαγραφή
  3. Τρίτη 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2000
    Σε δηλώσεις που κάνει ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλος αναφέρει: «Η ΝΔ βρίσκεται σε τροχιά εξουσίας και θα κερδίσει τις εκλογές οποτεδήποτε και να γίνουν).
    Σε δηλώσεις που κάνει η βουλευτής της ΝΔ Ντ. Μπακογιάννη αναφέρει: «Βλέπουμε ότι το σύνολο των νομοσχεδίων που προετοιμάζονται για τη Βουλή στις αρχές του 2000 είναι νομοσχέδια μόνον τα οποία ακούγονται φιλολαϊκά στα αυτιά των ανθρώπων και τα ουσιαστικά προβλήματα αναβάλλονται για μετά τιε εκλογές. Και αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και για την οικονομία και για το σύνολο των θεμάτων».
    Σε δηλώσεις που κάνει ο μητροπολίτης Καβάλας Προκόπιος (είναι πρόεδρος της διοικούσας Επιτροπής για τα οικονομικά – εκμετάλλευση της εκκλησιαστική περιουσίας), αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ανάμιξης της Εκκλησίας στο χρηματιστήριο λέει: «Δεν θα ήθελα να πάει η Εκκλησία στη Σοφοκλέους. Πρέπει να αγωνιστούμε για μια ορθή, χρηστή και διάφανη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας, η οποία όμως δεν έχει αποτιμηθεί ακόμα».
    Γράφεται ότι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, μιλώντας (3/1) κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Αδελφότητας «ΖΩΗ» και αναφερόμενος στην Νέα Τάξη Πραγμάτων, είπε ότι αυτή η Νέα Τάξη τον «παραπέμπει στην Νέα Τάξη του Χίτλερ». Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο Μπ. Κλίντον , είπε: «το είδα να προσεύχεται ενώ τα χέρια του στάζουν αίμα»(ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομός επικρίνει τον αρχιεπίσκοπο γιατί «λερώθηκε» κάνοντας χειραψία με τον Αμερικανό πρόεδρο).
    Πεθαίνει σε ηλικία 90 ετών ο Σπύρος Μαρκεζίνης(βασικό στέλεχος της κυβέρνησης του Αλ. Παπάγου και «δοτός» πρωθυπουργός της Χούντας των Συνταγματαρχών – άφησε σοβαρό συγγραφικό έργο – κυριότερο έργο του η οκτάτομη «Ιστορία της Νεωτέρας Ελλάδος»).
    Τρίτη 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2000 ΔΙΕΘΝΗ
    Η Γιουγκοσλαβία καταθέτει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης προσφυγή κατηγορώντας το ΝΑΤΟ για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και άλλων εγκλημάτων εις βάρος της Γιουγκοσλαβίας (περίοδος Νατοϊκών βομβαρδισμών εναντίον της Γιουγκοσλαβίας).
    Συνεχίζονται οι ρώσικες στρατιωτικές επιχειρήσεις για την ολοκληρωτική κατάληψη του Γκρόζνι. Εξάλλου ρωσικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν τσετσενικούς στόχους σε ορεινές περιοχές της νότιας Τσετσενίας.
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σ. Ερεκάτ αναφέρει: «Ύστερα από εκτενείς διαβουλεύσεις επήλθε συμφωνία με την ισραηλινή πλευρά που θα μας επιτρέψει να υπογράψουμε τους χάρτες για την αποχώρηση (του ισραηλινού στρατού από) το 5%(της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης)».
    Προβλήματα που προκύπτουν στις διεξαγόμενες στο Σέφερντσταουν των ΗΠΑ ισραηλινοσυριακών συνομιλιών ξεπερνιούνται με την μεσολάβηση του Αμερικάνου προέδρου Μπ. Κλίντον (υπήρξαν διαδικαστικά προβλήματα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2000
    Ο ΠτΔ φθάνει στο Ισραήλ προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για το 2000 χρόνια από την Γέννηση του Χριστού. Στη συνέχεια ο ΠτΔ έχει συνάντηση-συνομιλία με τον ομόλογό του Ε. Βάισμαν.
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης έχει διαδοχικές συναντήσεις-συνομιλίες με την επίτροπο της Ελλάδος στην Ε.Ε. Α. Διαμαντοπούλου και τον Υπ. Άμυνας Α. Τσοχατζόπουλο.
    Το ηγετικό στέλεχος της ΝΔ Πρ. Παυλόπουλος σε δηλώσεις του αναφέρει: «Το σκάνδαλο των ελληνοποιήσεων έχει άρει εκρηκτικές διαστάσεις». Λέει ακόμα: «Υπό τα δεδομένα αυτά, είναι φανερό ότι το οργανωμένο έγκλημα δρα στην Ελλάδα και κάτω από θεσμικό μανδύα. Πέραν δε τούτου, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος αλλοίωσης αυτού του εκλογικού σώματος στις ερχόμενες εκλογές.
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής από την Ζάκυνθο επικρίνει τον Κ. Σημίτη για τη δήλωσή του ότι ι εκλογές θα γίνουν «από τώρα έως τον και τον Οκτώβριο» (λέει ότι πρόκειται για μικροπολιτική στάση –ζητά από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το πότε θα γίνουν οι εκλογές).

    ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2000 ΔΙΕΘΝΗ
    Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στο Γκρόζνι και άλλων τσετσενικών στόχων. Ο Ρώσος Υπ. Άμυνας Ι. Σερκέγεφ αναφέρει: «Η επιχείρηση στην Τσετσενία προχωρά σύμφωνα με το σχέδιο».
    Μεταδίδεται ότι ο πρόεδρος της Τσετσενίας Α. Μοσχάντοφ, με ανακοίνωση του που διανεμήθηκε στην Γεωργία, ζητά την κήρυξη εκεχειρίας που θα ισχύει από 8-11 Ιανουαρίου, προκειμένου Ρώσοι και ξένοι παρατηρητές να επισκεφθούν το πολιορκημένο Γκρόζνι και να διαπιστώσουν ότι πράγματι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χημικά όπλα (η πρόταση Μασχάντοφ απορρίπτεται από τους Ρώσους – χαρακτηρίζουν τους ισχυρισμούς του Μασχάντοφ «ψευδείς»).
    Η Άνω Βουλή της Ρωσίας (Συμβούλιο της Ομοσπονδίας) αποφασίζει οι προεδρικές εκλογές να διεξαχθούν στις 26 Μαρτίου.
    Το Ισραήλ σε ένδειξη «καλής θέλησης» απελευθερώνει 22 Παλαιστίνιους κρατούμενους ( για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου),. Σε δηλώσεις που κάνει ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος Χ. Ράζεκ (υπεύθυνος για θέματα των κρατουμένων Παλαιστινίων) αναφέρει «Η απελευθέρωση αυτή δεν συνδέεται με καμία ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ ημών και των Ισραηλινών».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2000
      Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας επισκέπτεται τους σεισμοπαθείς που είναι εγκατεστημένοι στον οικισμό του στρατοπέδου Καποτά. Σε δηλώσεις που κάνει αναφέρει και τα εξής: «Η κυβέρνηση, αφού για λόγους εντυπωσιασμού στην αρχή προσπάθησε με εμβαλωματικό τρόπο να δημιουργήσει εντυπώσεις για δήθεν ουσιαστική λύση των προβλημάτων των σεισμόπληκτων . τώρα που τα φώτα της δημοσιότητας έχουν σβήσει στις πληγείσες περιοχές, έχει εγκαταλείψει τους σεισμοπαθείς στο έλεος των καιρικών συνθηκών».
      Πτώση κατά 3.92% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 5.369,38 μονάδες.

      Διαγραφή
  5. ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2000
    Γιορτάζονται τα Θεοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα. Στην τελετή που γίνεται στον Πειραιά παραβρίσκεται ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης.
    Γράφεται ότι μεταξύ του δημάρχου Χρ. Αγραπίδη (ΝΔ), του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και του Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας Στ. Σουμάκη έγινε ο εξής διάλογος: Χρ. Αγραπίδης (απευθυνόμενος στον Κ. Σημίτη): «Του χρόνου θα ήθελα να μπορούσαμε να εγκαινιάσουμε στον Πειραιά το Μέγαρο Μουσικής που τόσο ανάγκη έχει η πόλη». Στ. Σουμάκη: «Του χρόνου; Μα δήμαρχε, το 2000 είναι έτος εκλογών οι οποίες αν δεν γίνουν δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός του χρόνου». Χρ. Αγραπίδης: «Μα και βέβαια του χρόνου θα έχουμε και πάλι πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη».
    Ο Υπ. Άμυνας Α. Τσοχατζόπουλος μιλώντας (5/1) στη Θεσσαλονίκη λέει: «Μπορούμε να πούμε ότι το 2001 θα είναι η χρονιά ολοκλήρωσης της θητείας μας, για πολλούς από εμάς, στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων»(λέει ακόμη ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στις δεκαετίες του 80’ και 90’ δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν το «κοινωνικό Συμβόλαιο».
    Ο ΠτΔ Κ. Στεφανόπουλος έχει στα Ιεροσόλυμα συνάντηση-συνομιλία με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Διόδωρο. Έχει επίσης στη Βηθλεέμ συνάντηση-συνομιλία με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γ. Αραφάτ (ο Στεφανόπουλος βρίσκεται στο Ισραήλ συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τα 2000 χρόνια από την γέννηση του Χριστού).
    ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2000 ΔΙΕΘΝΗ
    Σε επίσημη τελετή που γίνεται στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 2000 χρόνια από τη γέννηση του Χριστού, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Διόδωρος, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο και προκαθημένων άλλων Ορθόδοξων Εκκλησιών, παρασημοφορεί τους αρχηγούς των ξένων κρατών που παραβρίσκονται στην τελετή (μεταξύ των ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΘΕΝΤΩΝ είναι ο πρώην Μπ. Γέλτσιν και ο ΠτΔ Κ. Στεφανόπουλος).
    Σύμφωνα με τις απόψεις του διευθυντή του τμήματος πληθυσμού του ΟΗΕ Ζόζεφ Σάμι «Η Ευρώπη γερνάει με ρυθμούς άκρως ανησυχητικούς και απαραίτητο να μελετήσουμε τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες αυτής της εξέλιξης». Σύμφωνα με τις απόψεις του Σάμι μέσα στα επόμενα 25 χρόνια η γηραιά ήπειρος θα χρειαστεί 159 εκατομμύρια ανθρώπους για να διατηρήσει τις κοινωνικό-οικονομικές ισορροπίες(ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ).
    Μεταδίδεται από την Μόσχα ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας Γκ. Πριμακόφ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο στις επικείμενες προεδρικές εκλογές να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του σημερινού προσωρινού πρωθυπουργού Βλ. Πούτιν(θεωρείται εκ των βασικών αντιπάλων του Πούτιν για την προεδρία).
    Μεταδίδεται από το Γκρόζνι ότι οι ρωσικές δυνάμεις, ύστερα από σκληρές και αιματηρές συγκρούσεις με τους Τσετσένους αντάρτες (η βρετανική εφημερίδα «Ιντιπέντεντ» γράφει ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μόσχα που προκάλεσαν την εισβολή στην Τσετσενία ήταν έργο Ρώσων κι όχι Ισλαμιστών), κατέλαβαν τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.
    Γράφεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπ. Κλίντον στην Ετήσια Έκθεση Ασφαλείας που υπέβαλε προς το Κογκρέσο αναφέρει ότι η ενίσχυση της ασφάλειας των ΗΠΑ, η ενδυνάμωση της οικονομικής τους ευημερίας και η προώθηση της δημοκρατίας στο εξωτερικό είναι οι βασικοί στρατηγικοί στόχοι εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2000
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης έχει συνάντηση-συνομιλία με τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδη (συμμετέχει και ο γραμματέας Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ Μ. Νεονάκης). Σε δηλώσεις που κάνει ο Κ. Σκανδαλίδης, μετά το τέλος της συνάντησης, λέει ότι την κυβέρνηση την απασχολεί το θέμα της ένταξης της χώρας στην Οικονομική Και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ) και όχι το θέμα των εκλογών.
    Σε δηλώσεις που κάνει στα Ιωάννινα ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, αναφερόμενος στα όσα συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής του Ελσίνκι λέει: «Με την υπογραφή της συμφωνίας του Ελσίνκι, ο κ. Σημίτης και η κυβέρνησή του ολοκλήρωσε αυτό που ξεκίνησε με την υπογραφή του ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ. Για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε ότι οι τουρκικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδος στο Αιγαίο μετατρέπονται τώρα σε διαφορές».
    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Κ. Κωνσταντόπουλος για τον χρόνο των εκλογών: «Έχει ευθύνη η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει με τρόπο δεσμευτικό και το χρόνο των εκλογών αλλά και τη διαδικασία προς τις εκλογές. Και το πότε και το πώς. Αυτή έχει την ευχέρεια και την πρωτοβουλία των κινήσεων για τη προκήρυξη των εκλογών».
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής ανακοινώνει ότι από 31/3-2/4 θα πραγματοποιηθεί έκτακτο συνέδριο «αρχών και θέσεων» του κόμματος. Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του: «Νομίζει ο πρωθυπουργός ότι είναι ο κυρίαρχος των εξελίξεων επειδή δεν μας λέει πότε θα γίνουν οι εκλογές; Έτσι οραματίζεται τους κανόνες του παιχνιδιού η κυβέρνηση για το νέο αιώνα; Με κρυφά χαρτιά και δήθεν άσσους στο μανίκι;».
    Ο δήμαρχος του Πειραιά Χρ. Αγραπίδης σε ανακοίνωση του αναφέρει: «Ο Πειραιάς τα τελευταία χρόνια γνώρισε την αδιαφορία και την εγκατάλειψη. Η σημερινή δημοτική του αρχή, έχοντας εξασφαλίσει την ψήφο και την εμπιστοσύνη του 60% του πειραϊκού λαού, προσπαθεί να κάνει την πόλη ξανά δυνατή και περήφανη. Για να το πετύχουμε αυτό θα συνεργαστούμε με όλους, με οποιαδήποτε κυβέρνηση, είτε είναι του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ. Είναι σε όλους γνωστό σε ποιο κόμμα ανήκω, όμως ως δήμαρχος οφείλω να σταθώ πάνω από κόμματα και κυβερνήσεις».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2000
      Γιορτάζονται με το παλιό ημερολόγιο τα Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ. Στο πανορθόδοξο συλλείτουργο, που τελείται στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως, παραβρίσκεται ο ΠτΔ Κ. Στεφανόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Μπ. Γέλτσιν και άλλοι ηγέτες.
      Αύξηση κατά 0.77% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο των Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 5.410,82 μονάδες.

      Διαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive