Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

ΚουκουλοΦΛΩΡΟΙ: «Η ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια και εμείς στα σπίτια των υπουργών!»: Η νέα «στρατηγική» των αντιεξουσιαστών προβληματίζει την κυβέρνηση!


«Αφού οι μπάτσοι μπήκαν στα Εξάρχεια, εμείς θα διασκορπιστούμε σε όλη την Αθήνα και θα χτυπήσουμε πριν από όλα τα σπίτια των υπουργών της κυβέρνησης!» Αυτή είναι η νέα «στρατηγική» των κουκουλοΦΛΩΡΩΝ όπως την περιέγραψε, χθες αργά το βράδυ... βετεράνος αναρχοαλήτης...
που μετείχε μέχρι σήμερα στην ομάδα των αναρχικών, που σχεδίαζε τα χτυπήματά τους, μέσα από το «στρατηγείο» στον παλαιό κινηματογράφο «VOX» στα Εξάρχεια.  Η αρχή άλλωστε έγινε και είχε προειδοποιητικό, αλλά και συμβολικό, χαρακτήρα, με την «επίσκεψη» του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Άδωνι Γεωργιάδη στο Μαρούσι, όπου πέταξαν τρικάκια με απειλητικό περιεχόμενο.  Η ΕΛ.ΑΣ έχει λάβει γνώση αυτής της νέας «στρατηγικής» των αντιεξουσιαστών και έχει αυξήσει από την Κυριακή το απόγευμα, σε εντυπωσιακό βαθμό, τα μέτρα ασφαλείας, στα σπίτια όπου μένουν οι υπουργοί και οι υφυπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αλλά και στα σπίτια και άλλων παραγόντων της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής, όπως οι πρόεδροι και οι διευθύνοντες σύμβουλοι των μεγάλων τραπεζικών ομίλων κλπ.  Δεν μπορεί ακόμη να αξιολογηθεί η προοπτική επιτυχίας ή αποτυχίας της νέας αυτής «στρατηγικής» των αντιεξουσιαστών, καθώς η διάχυση της αναρχικής βίας σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα και προϋποθέτει την ύπαρξη ενός ή περισσοτέρων «κέντρων επιχειρήσεων», όπως στο παρελθόν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο κλπ ΑΕΙ, μέσα στα οποία οι αναρχικές ομάδες κατασκεύαζαν και αποθήκευαν πολεμοφόδια και εξοπλισμούς. Στα ίδια ορμητήριά τους έβρισκαν καταφύγιο, όταν αναγκαζόντουσαν να υποχωρήσουν από διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, μετά τις εφόδους της ΕΛ.ΑΣ.  Τώρα, μπαίνει ένα τέλος στα ορμητήρια αυτά, καθώς και στα υπό κατάληψη κτίρια, τα οποία εχρησιμοποιούντω ως παράλληλα «στρατηγεία» από τους αντιεξουσιαστές.

1 σχόλιο:

  1. Η κυβέρνηση έπρεπε να προβληματίζεται για τα βιβλία ή οι γονείς τουλάχιστον.
    Γλώσσα Β΄ Δημοτικού "ταξίδι στον κόσμο της Γλώσσας" ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
    ΣΕΛΙΔΑ 12 Η Χαρά ζήτησε να διαβάσει το ημερολόγιο που κραούσε η μαμά της, όταν ήταν παιδί. Το άνοιξε να τι διάβασε:
    17 Νοεβρίου 1973
    Αγαπητό ημερολόγιο, από προχθές ακούμε στο ραδιόφωνο έναν παράξενο σταθμό. Είναι ο ραδιοσταθμός των φοιτητών, που καλούν τους Αθηναίους να πάνε στο Πολυτεχνείο. Κατεβήκαμε και εμείς μαζί με τον μπαμπά να δούμε, όπως είπε ο μπαμπάς, κάτι "γενναία παιδιά".
    Φτάσαμε σε ένα μεγάλο κτήριο σαν αρχαίο, που γύρω του είχε μια μεγάλη αυλή με κάτι δέντρα που νομίζω πως τα λένε φοίνικες. "Αυτό είναι το Πολυτεχνείο" είπε ο μπαμπάς μου". Γύρω από την αυλή είχε ψηλά σιδερένια κάγκελα. Πάνω τους ήταν ανεβασμένοι πολλοί νέοι, κορίτσια και αγόρια, ο ένας δίπλα στον άλλο, που φώναζαν δυνατά "ψωμί, παιδεία, ελευθερία". "Πόπο! σαν φυλακισμένοι είναι εκεί μέσα" είπα στο μπαμπά μου, και εκείνος μου είπε γελώντας: "Αυτοί είναι οι μόνοι ελεύθεροι". Όλο με αινίγματα μιλά ο μπαμπάς αυτές τις μέρες!
    Οι τοίχοι μέσα και έξω από την αυλή ήταν γραμμένοι με περίεργες φράσεις. Τι γινόταν έξω από την αυλή! Πολύς κόσμος είχε μαζευτεί και κάποιοι ήταν πολύ συγκινημένοι. (με bold η πρόταση) Κάτι μεγάλα μπλε αυτοκίνητα, που έμοιαζαν με κλουβιά, ήταν σταματημένα απέξω. ένα κόκκινο βαρέλι, σαν και αυτό που είχε η γιαγιά μου στην αυλή της για το πετρέλαιο, ήταν στη μέση του δρόμου, και μέσα έκαιγε φωτιά. Είχε πολύ καπνό γενικά, δεν ξέρω αν έφταιγε η φωτιά από το βαρέλι ή κάτι άλλο. Έτσουζαν τα μάτια μας, γι αυτό μπαμπάς είπε να επιστρέψουμε στο σπίτι.
    Στο σπίτι ο μπαμπάς άνοιξε το ραδιόφωνο και άκουγε σκεφτικός τα παιδιά του Πολυτεχνείου. Νομίζω ότι ποτέ άλλοτε δεν τον είχα δει τόσο αναστατωμένο!
    Πόσο θα ήθελα να ήμουν μεγάλη και να ήμουν μέσα στην αυλή του Πολυτεχνείου, να φωνάζω και εγώ σκαρφαλωμένη στα κάγκελα...
    Υ.Γ. Αλήθεια, τι έγινε ακριβώς στο Πολυτεχνείο; Να ρωτήσω αύριο τον μπαμπά.
    Συγραφείς: ΖΩΗ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ, Επίκουρη καθηγήτρια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
    ΜΑΡΙΑ ΣΦΥΡΟΕΡΑ, Επίκουρη καθηγήτρια του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
    ΛΟΥΚΙΑ ΜΠΕΖΕ, καθηγήτρια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
    κριτές - αξιολογητές: ΆΝΝΑ ΠΑΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ, επίκουρη καθηγήτρια
    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΣΟΣ, σχολικός σύμβουλος
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΡΤΖΗΣ, εκπαιδευτικός
    ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΣΑΜΠΑΖΗ
    ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ : ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΕΡΕΡΗΣ, σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΡΙΖΟΣ, σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου
    υπευθυνη του εργου: ΜΑΡΙΑ Γ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ
    Γ' Κ.Π.Σ./Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. ΙΙ/ "Αναμόρφωση των προγραμμάτων σποδών και συγγραφή νέων εκπαιδευτικών πακέτων"
    ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΒΛΑΧΟΣ, Ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ. Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου
    επιστημονκός υπεύθυνος έργου ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΥΠΑΣ, σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτουτου
    Αναπληρωτή επιστημονικός υπεύθυνος έργου ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου
    Έργο συγχρηματοδοτούμενο 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο 25% από εθνικούς πόρους ΕΣΠΑ 2007-2013 Η έσκδοση του παρόντος βιβλίου πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων "ΔΙΟΦΑΝΗΣ", ΕΣΠΑ/ΕΠ "Εκπαίδευση & Διά βίου Μάθησης"/ ΠΡΑΞΗ "ΣΤΗΡΙΖΩ"



    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive