Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Πλειστηριασμός στον Μαραθώνα: Η ιστορία της οικογένειας που είδε το σπίτι της να βγαίνει στο σφυρί και ματαιώθηκε μετά την παρέμβαση του Α. Γεωργιάδη

H οικογένεια Λημναίου, διατηρούσε τα προηγούμενα χρόνια ένα κατάστημα με είδη δώρων στον Μαραθώνα, σε ένα κτίριο όπου βρίσκεται και το 125 τετραγωνικών σπίτι τους. Στο κατάστημα απασχολούνταν ο πατέρας της οικογένειας, Μιχαήλ, η κόρη, Ιωάννα και ο αδερφός της Μανώλης....
Μετά το 2010, οι πωλήσεις είχαν μειωθεί σημαντικά και η οικογένεια με δυσκολία ανταποκρινόταν στις υποχρεώσεις. Πήραν, έτσι, επιχειρηματικό δάνειο από συστημική τράπεζα για να στηρίξουν το κατάστημα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Έτσι, έκλεισαν την επιχείρηση το 2014, μην μπορώντας πλέον να αντεπεξέλθουν στα έξοδα, ενώ σταμάτησαν να πληρώνουν το δάνειο.
Στο σπίτι στον Μαραθώνα έμεναν οι γονείς της οικογένειας, η Ιωάννα με τον σύζυγό της και την 8μιση χρόνων κόρη τους αλλά και ο αδερφός της, Μανώλης. Τον Απρίλιο του 2018, το σπίτι αλλά και ο χώρος που βρισκόταν το κατάστημα πήρε φωτιά, ενώ η οικογένεια προσπαθούσε να ζεσταθεί με σόμπα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εγκαύματα στον 71 χρόνο πατέρα της οικογένειας, Μιχάλη Λημναίο, ο οποίος λίγες ημέρες μετά πέθανε.
Αφού έμεινε σε φίλους για 5 μήνες, η οικογένεια κατάφερε με την βοήθεια γνωστών να καταστήσει και πάλι το σπίτι κατοικήσιμο και να επιστρέψει στον Μαραθώνα. Τότε όμως άρχισε μια νέα περιπέτεια.
Όπως εξηγεί στο News 24/7 η κόρη της οικογένειας,η Ιωάννα Λημναίου, εκείνη ήταν η μόνη που εργαζόταν σταθερά τα τελευταία χρόνια, με έναν χαμηλό μισθό:
«Εγώ ήμουν η μόνη που είχα σταθερή δουλειά. Φανταστείτε πόσο καλή είναι. 500 ευρώ τον μήνα, 6ωρα σε σούπερ μάρκετ. Ο σύζυγος μου ήταν ελεύθερος επαγγελματίας, εγκαταστάσεις ασανσέρ. Δεν είχε δουλειά αρκετά χρόνια. Ο αδερφός μου, αφού κλείσαμε την επιχείρηση έκανε δουλειές του ποδαριού, όπου έβρισκε. Τον Φεβρουάριο του 2019 μας ήρθε ειδοποιητήριο από την τράπεζα ότι το σπίτι βγαίνει σε πλειστηριασμό. Στην κατοχή μας έχουμε μόνο αυτό το σπίτι, ένα αυτοκίνητο εγώ και ένα ο αδερφός μου. Δεν είχαμε δανειστεί για αυτά. Μόνο επιχειρηματικό δάνειο πήραμε, βάζοντας υποθήκη το σπίτι, προκειμένου να σώσουμε την επιχείρηση μας».
Η κυρία Λημναίου με την οικογένειά της, απευθύνθηκαν σε δικηγόρους, αλλά στις επαφές με την τράπεζα ενημερώθηκαν πως δεν μπορούσε να γίνει διακανονισμός, καθώς τα εισοδήματά τους δεν αρκούσαν. Επικοινώνησα έτσι με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. «Πήγαμε στην Γραμματεία τον Μάρτιο. Μας είπαν προφορικά πως θα σταματήσει ο πλειστηριασμός, κατέβηκε από την πλατφόρμα το ακίνητο και μας ζήτησαν να βρούμε δουλειές για να μπορέσει να γίνει διακανονισμός με την τράπεζα», συνεχίζει η κυρία Λημναίου.
«Ο σύζυγός μου μετά από μεγάλη προσπάθεια βρήκε μια δουλειά και τελικά, πριν από λίγο καιρό βρήκε και ο αδερφός μου. Στις 6 Σεπτεμβρίου πήγαμε στην τράπεζα με τα εκκαθαριστικά και τα στοιχεία μας, να τους πούμε πως βρήκαμε δουλειές και να δούμε πως θα γίνει ο διακανονισμός. Αρχικά δεν μας απάντησαν. Έφυγα στις 12 το μεσημέρι από το κατάστημα της τράπεζας. Στις 15:00 το ακίνητο ανέβηκε στην πλατφόρμα και ξαναβγήκε σε πλειστηριασμό με τιμή 130.000 ευρώ, ποσό που δεν φτάνει καν στο ύψος του δανείου. Μας είπαν ότι δεν δέχονται διακανονισμό και έτσι βρεθήκαμε πριν απο δέκα ημέρες χωρίς να μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα, παρότι τον Μάρτιο είχαμε πάρει διαβεβαιώσεις πως αν μπορέσουμε να βρούμε δουλειές θα διακανονιστεί το θέμα».
Σήμερα, ημερομηνία που το ακίνητο βγαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, η Ιωάννα, μαζί με την μητέρα και τον αδερφό της, βρίσκονται έξω από το συμβολαιογραφείο στην οδό Μαυροκορδάτου, προσπαθώντας να βρουν λύση.
Τελικά ο πλειστηριασμός ανεστάλη μετά απο παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη και την σχετική εντολή της τράπεζας.

1 σχόλιο:

  1. Οχι ότι τον γουστάρω τον Γεωργιάδη αλλα Μπράβο για την παρέμβαση που έκανε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive