Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

«Πόλεμος» Τουρκίας-Βουλγαρίας: Η Σόφια στέλνει 11.000 στρατιώτες στα σύνορα! – «Δεν μπαίνει κανείς λαθρομετανάστης»

Μέγα θέμα έχει καταστεί η απειλή του Τούρκου προέδρου Ρ.Ερντογάν και στην Βουλγαρία, με τις αντιδράσεις να είναι ποικίλες και κυρίως οργισμένες, ειδικά του γνωστού μας Κ.Καρακατσάνωφ . Ολόκληρη η βουλγαρική κυβέρνηση ανησυχεί σοβαρά...
για την πιθανή παρουσία χιλιάδων «μεταναστών» στα τουρκο-βουλγαρικά σύνορα.
«Αν ο Ερντογάν κάνει πράξει την προειδοποίηση του για άνοιγμα των θυρών της χώρας σε χιλιάδες μετανάστες, τότε και εμείς θα στείλουμε 11.000 στρατιώτες στα σύνορα», δήλωσε ο Βούλγαρος ΥΠΑΜ.
Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας Κ.Καρακατσάνωφ τόνισε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλούσε σοβαρά σε όσα δήλωσε και εξήγησε ότι η Βουλγαρία είναι έτοιμη να στείλει επιπλέον στρατεύματα στα σύνορα με την Τουρκία εναντίον μιας πιθανής εισροής προσφύγων.
Ο Βούλγαρος αξιωματούχος τόνισε ότι μέρος των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων, που ανήκουν στις χερσαίες δυνάμεις έχουν εκπαιδευτεί στην προστασία των συνόρων τα τελευταία χρόνια και θα είναι πανέτοιμοι αν και εφόσον απαιτηθεί να σταλούν στα σύνορα 11.000 από αυτούς.
Για όσους γνωρίζουν, οι γείτονες Βούλγαροι έχουν κατασκευάσει φράκτη 3 μέτρων στα σύνορα με την Τουρκία, προκειμένου να εμποδίσουν τις ανεξέλεγκτες προσφυγικές ροές να εισέλθουν στη χώρα.
Μιλάμε για φράκτη 270 χιλιομέτρων, με 3 μέτρα ύψος και ειδικά συρματοπλέγματα αλλά και κάμερες, που εμποδίζουν τους μετανάστες να περάσουν στη χώρα από την Τουρκία.
Tο μεταναστευτικό βρίσκεται σε μια φάση όπου «βράζει» ξανά, καθώς οι εξελίξεις στην Ιντλίμπ της Συρίας οδηγούν στο ξέσπασμα ενός νέου μεγάλου κύματος προσφύγων, το οποίο φυσικά θα εκμεταλλευθούν λαθρομετανάστες και διακινητές, καθώς στόχος και ης Τουρκίας είναι να χρησιμοποιήσει αυτήν ακριβώς την κατάσταση ως μοχλό πίεσης σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Με εκβιαστικό τρόπο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί να πλημμυρίσει την Ευρώπη με ένα νέο προσφυγικό κύμα, σε περίπτωση που η Άγκυρα δεν στηριχθεί από τις χώρες της Δύσης. Το εντυπωσιακό στοιχείο αυτής της στάσης του Τούρκου προέδρου είναι πως μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης τη στηρίζει!
«Μέχρι σήμερα δεν υποστήριζα τέτοιους εκβιασμούς. Σκεφτόμουν πως οι πρόσφυγες δεν πρέπει να γίνονται εργαλεία πίεσης ούτε εκβιασμών. Όμως η ανήθικη και αδιάφορη στάση της Δύσης αρχίζει να μου προκαλεί εκνευρισμό. Κι έχω φτάσει στο σημείο να λέω πως αυτοί καταλαβαίνουν μόνο από τέτοια λόγια και η δήλωση του Ερντογάν είναι από αυτές που θα κάνουν να καταλάβουν» αναφέρει στο άρθρο του ο πιο γνωστός αρθρογράφος της «Hurriyet», Αχμέτ Χακάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του προς τα στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, αφού ανέφερε πως στην Τουρκία ζουν περίπου τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες, εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για τις εξελίξεις στο Ιντλίμπ της Συρίας καθώς ήδη υπάρχουν μετακινήσεις προσφύγων από την περιοχή αυτή.
«Να ξέρετε πως αυτή η πορεία θα μας φτάσει σε διαφορετικά σημεία. Ποιο είναι το σημείο αυτό; Ή θα γίνει αυτό (σ.σ.: η ζώνη ασφαλείας) ή θα αναγκαστούμε να ανοίξουμε τις πύλες μας. Ή στηρίξτε μας ή μην μας παρεξηγήσετε. Ως ένα όριο αντέχουμε. Δεν μπορούμε να σηκώνουμε μόνο εμείς το βάρος αυτό. Δείτε κι εσείς τι είναι να σηκώνεις το βάρος αυτό. Δεν έχουμε πάρει την απαραίτητη στήριξη από την Ε.Ε. και τον υπόλοιπο κόσμο και για να πάρουμε τη στήριξη ίσως αναγκαστούμε να κάνουμε αυτό», δήλωσε ο Ερντογάν.
Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις του βούλγαρου ΥΠΑΜ, καθόσον γνωρίζει ότι ο υπουργός εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού είχε αναφερθεί στο ζήτημα της απομάκρυνσης 100.000 προσφύγων από την Κωνσταντινούπολη των 18 εκατομμυρίων κατοίκων.

1 σχόλιο:

  1. Βίντεο: Παράνομοι μετανάστες περνούν χωρίς κανένα πρόβλημα τα ελληνο-τουρκικά «σύνορα»

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/805427_vinteo-paranomoi-metanastes-pernoyn-horis-kanena-provlima (· → αξιζει να διαβαστει ολο και να δειτε και το βιντεο για την απολυτη καταντια μιας χωρας που εχει στην ουσια καταργησει και τα χερσαια συνορα της)

    ''Χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα, σαν σε εκδρομή παράνομοι μετανάστες περνούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στο ύψος του Ορμένιου, Ορεστιάδας, όπως δείχνει το σχετικό βίντεο.Η Ελλάδα ως γνωστόν είναι η μόνη χώρα των Βαλκανίων που δεν έχει ουσιαστικά σύνορα και όποιος θέλει μπορεί να περάσει σε ελληνικό έδαφος χωρίς κανένα πρόβλημα.''

    για περισσοτερα στοιχεια εδω:

    Βίντεο-σοκ από τον ανοχύρωτο Εβρο: Ορδές παράνομων μεταναστών περνούν τα «σύνορα» από Τουρκία & κλείνουν οδικές αρτηρίες

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/805427_vinteo-paranomoi-metanastes-pernoyn-horis-kanena-provlima (· → αξιζει να διαβαστει ολο και να δειτε τις φωτογραφιες και τα βιντεο για την απολυτη καταντια μιας χωρας που εχει στην ουσια καταργησει και τα χερσαια συνορα της)

    ''Την ίδια ώρα και λίγο νοτιότερα στις Καστανιές του Έβρου, γύρω στους 40 με 50 παράνομους μετανάστες που απλά μπήκαν από τα αφύλαχτα σύνορα αφότου βρέθηκαν επί ελληνικού εδάφους έφτασαν με τα πόδια στο συγκεκριμένο σημείο.Εκεί έκλεισαν το δρόμο, όπως θα έκαναν και στην πατρίδα τους κάνοντας κατάληψη και παραμένοντας στο σημείο για αρκετές ώρες.Το φαινόμενο, που συμβαίνει για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα στην περιοχή των Καστανιών, «προβληματίζει» τις αστυνομικές Αρχές, οι οποίες πάντως εκτός από το να «προβληματίζονται» δεν κάνουν και τίποτα άλλο.Το χειρότερο όλων είναι, όπως αναφέρει το e-evros.gr είναι η «παρουσία» στην περιοχή δικτύου υποδοχής(!) και υποστήριξης, το οποίο διαθέτει ενημερωμένη λίστα με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις ελληνικών μέσων ενημέρωσης, τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας, για να κάνει γνωστές τις αφίξεις και τα αιτήματα των νεοεισερχόμενων μεταναστών!

    Όπως μάλιστα αναφέρουν πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ στην Αδριανούπολη έχει συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός παράνομων μεταναστών οι οποίοι είναι έτοιμοι να περάσουν τα σύνορα, αφού έτσι και αλλιώς βλέπουν ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος.'΄Όσο για τις εθνικότητες αυτές είναι από Μαρόκο, Αλγερία, Μπαγκλαντές, Ιράν, Παλαιστίνη, Αίγυπτο και Σρι Λάνκα.Όπως φαίνεται από το φωτογραφικό υλικό που προώθησαν οι ίδιοι στα ΜΜΕ στην πλειονότητά τους είναι νέοι άνδρες, αλλά μεταξύ τους διακρίνει κανείς και γυναίκες, ανήλικους, ακόμη και βρέφη.Και για να ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα και να γελάσουμε έστω και λίγο βλέποντας αυτές τις ζοφερές εικόνες η Αστυνομία τούς περισυνέλεξε και τους μετέφερε στην Ορεστιάδα για τον σχηματισμό… δικογραφίας!''


    Τρείς Αλγερινοί, περνούν ανενόχλητοι μέρα μεσημέρι τον αφύλαχτο φράχτη-σουρωτήρι στο Κάραγατς.Στη λαθροχαβούζα χωρίς σύνορα μπουκάρει και κυκλοφορεί όποιος θέλει ελεύθερος.

    https://twitter.com/stavroforos_/status/1173730703487512582?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1173730703487512582&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Famyna-asfaleia%2Fesoteriki-asfaleia%2F805427_vinteo-paranomoi-metanastes-pernoyn-horis-kanena-provlima (· → αξιζει να διαβαστει ολο και να δειτε και το βιντεο για την απολυτη καταντια μιας χωρας που εχει στην ουσια καταργησει και τα χερσαια συνορα της)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive