Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ο εξαναγκασμός γάμου ενός 11χρονου κοριτσιού με έναν 22χρονο Ιρανό


Στη δημοσιότητα δόθηκε πριν μια εβδομάδα το βίντεο που δείχνει ένα 11χρονο κορίτσι από το Ιράν να παντρεύεται έναν 22χρονο. Το βίντεο δείχνει έναν γάμο που έλαβε χώρα στις 26 Αυγούστου 2019 στο Μπαχάι...
μια φτωχή περιοχή στην νοτιοανατολική περιοχή Kohgiluyeh και Boyer-Ahmad του Ιράν.... Συγκεκριμένα, στο βίντεο εμφανίζεται ένας μουλάς που διεξάγει την τελετή να λέει στο «γαμπρό» να πληρώσει την πατροπαράδοτη προίκα για το χέρι της «νύφης», δηλώνοντας σε ένα σημείο ότι ο γαμπρός θα πληρώσει το παραδοσιακό «mahr» για το χέρι της νύφης του, «14 χρυσά νομίσματα (ίσης αξίας με 7.200 στερλίνες)


Σημειωτέων στο Ιράν, τα κορίτσια επιτρέπεται να παντρευτούν από την ηλικία των 13 με τη συγκατάθεση των γονέων, αλλά ακόμη και μικρότερα κορίτσια δύναται να παντρευτούν με την άδεια δικαστή.
Ο γάμος παραβίασε το άρθρο 50 του ιρανικού οικογενειακού δικαίου, που αναφέρει ότι εάν άντρας παντρευτεί κορίτσι πριν αυτό φτάσει στη νόμιμη ηλικία τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από 6 μήνες έως 2 χρόνια.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι λόγο της δημόσιας έκτασης και κατακραυγής που έλαβε το εν λόγω βίντεο δεδομένου και της παραβίασης του νόμου, ο γάμος ακυρώθηκε με δικαστική παρέμβαση.
Το βίντεο δημοσιεύτηκε ηλεκτρονικά από τον δημοσιογράφο Javad Heydarian, ο οποίος αργότερα δήλωσε ότι ήθελε να δημιουργήσει μια «δημόσια προειδοποίηση» για να βοηθήσει στην αποτροπή τέτοιων γάμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive