Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Εγκληματίας πολέμου ο Μακρόν με όπλα γαλλικά σκοτώνεται ο λαός της Υεμένης. Διαρροή απόρρητων εγγράφων Άμυνας στον τύπο.ΦΩΤΟ

Έξι γαλλικά μίντια αποκαλύπτουν τη Δευτέρα 15 Απρίλη έγγραφα χαρακτηρισμένα διαβαθμισμένα ως απόρρητα της άμυνας που αντιβαίνουν τον επίσημο λόγο περί απουσίας γαλλικών όπλων στον πόλεμο της Υεμένης....
  DiscloseArteKonbiniMediapartRadio France κι The Intercept δημοσιεύουν αυτά που παρουσιάζουν ως απόρρητα χαρακτηρισμένα έγγραφα άμυνας αποκαλύπτοντας τα συμβόλαια όπλων μεταξύ Γαλλίας και 2 χωρών του Κόλπου Σ Αραβίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ενεχόμενων στον πόλεμο στην
Υεμένη.
Η πρώτη αναφορά είναι 15 σελίδες φέρει την επισήμανση Confidentiel défense, εκδόθηκε στις 25 Σεπτέμβρη 2018, από αξιωματούχους της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών. Αυτό το ντοκουμέντο κοινοποιήθηκε σε Emmanuel Macron και στην Υπ. Άμυνας την Florence Parly, επ΄ευκαιρία ενός συμβουλίου restreint άμυνας. Το ντοκουμέντο αποκαλύπτει την λεπτομερή λίστα των γαλλικών όπλων που ενέχονται στον πόλεμο στην Υεμένη..
Chars Leclerc, obus flèche, Mirage 2000-9, radars Cobra, τεθωρακισμένα Aravis, ελικόπτερα Cougar και Dauphin, κανόνια/πυροβόλα Caesar…Οι συντάκτες της έκθεσης σημείωσαν για κάθε όπλο αν πρόκειται για υλικό που πουλήθηκε στην Σ Αραβία ή στα ΗΑΕ και αποκαλύπτουν ότι πολλά όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην Yεμένη συμπεριλαμβανομένων των αστικών ζωνών διαβεβαιώνουν τα μίντια
Σύμφωνα με αυτή την αναφορά 48 canons Caesar που παρήχθησαν από τη γαλλική βιομηχανία Nexter κι αναπτύχθηκαν κατά μήκος των συνόρων Σ Αραβίας-Υεμένης  » επανδρώνουν τις δυνάμεις του ανατραπέντα από Χούτι φιλο-σαουδάραβα προέδρου , που υποστηρίζονται από τις ορδές του σαουδαραβικού στρατού στην προέλασή τους στο έδαφος της Υεμένης ». Ένας χάρτης του DRM που τιτλοφορείται « πληθυσμός υπό απειλή βομβών  » εκτιμά ότι « 436.370 άτομα » εν δυνάμει απειλούνται από χτυπήματα του πυροβολικού « , εκ των οποίων κάποια πυροβόλια και κανόνια είναι γαλλικής κοπής. .
Στο πεδίο της μάχης αναφέρονται τανκ Leclerc, που παρατηρήθηκαν στην « Υεμένη κι αναπτύχθηκαν σε αμυντική θέση ». Ή « το Νοέμβρη του 2018, τα γαλλικά τεθωρακισμένα ήταν στην καρδιά της μάχης της Al Hodeïda » που προκάλεσε το θάνατο 55 πολιτών σύμφωνα με την αμερικάνικη ΜΚΟ Acled, διαβεβαιώνει το Disclose μετά τη διασταύρωση της αναφοράς από DRM με δορυφορικές εικόνες και vidéos. Στους αιθέρες Mirage 2000-9 « επιχειρούν στην Υεμένη » σύμφωνα με την έκθεση. Όσο για το γαλλικό pod de guidage laser το Damoclès (Thalès), θα « μπορούσε να έχει αναπτυχθεί στην Υεμένη », σημειώνει το DRM.
Στη θάλασσα 2 πλοία γαλλικής κατασκευής « συμμετέχουν στον θαλάσσιο αποκλεισμό » που εμποδίζει την καλή τροφοδοσία του πληθυσμού κι ένα από αυτά συμβάλει » στην υποστήριξη των επίγειων επιχειρήσεων στην Υεμένη », διευκρινίζει το DRM.
Σύμφωνα με τη γραμμή που ανέκαθεν προωθούσε το Παρίσι, που δεν διαψεύδει την ύπαρξη αυτών των ντοκουμέντων ο γαλλικός εξοπλισμός που κατέχουν Σ Αραβία και ΗΑΕ δεν χρησιμοποιήθηκε παρά με τρόπο αμυντικό σε αυτόν τον πόλεμο που στοίχισε τη ζωή σε 10.000 άτομα από το 2015 κι έσπρωξε εκατομμύρια Υεμενίτες στο χείλος της πείνας.
Σε γραπτή απάντηση από τις υπηρεσίες του πρωθυπουργού τη Δευτέρα, η γαλλική κυβέρνηση δηλώνει ότι ‘ »εν γνώσει μας τα γαλλικά όπλα εκ των οποίων διαθέτουν τα μέλη της συμμαχίας τοποθετήθηκαν κατ΄ουσίαν σε αμυντική θέση στο εξωτερικό του εδάφους της Υεμένης ή πάνω σε επιρροές της συμμαχίας αλλά όχι στη γραμμή του μετώπου ». « Δεν έχουμε λάβει γνώση για θύματα πολίτες ως αποτέλεσμα της χρήσης τους στο υεμενίτικο θέατρο πολέμου », προσθέτει το Matignon.
Πολλές ΜΚΟ καταγγέλουν την εξαγωγή γαλλικού εξοπλισμού στους πολεμιστές της διαμάχης και θεωρούν πως χρησιμοποιήθηκαν κατά πολιτών. « Η κυβέρνηση δεν μπορεί πια ν΄αρνηθεί τον κίνδυνο της ανάμειξής της σε εγκλήματα πολέμου », αντιδρά η Διευθύντρια Γαλλίας της ΜΚΟ Human Rights Watch στο Twitter.
Η Bénédicte Jeannerod καλεί τη Γαλλία να « σταματήσει τις πωλήσεις όπλων σε χώρες της συμμαχίας Σ Αραβία-ΗΑΕ και να βάλει απόλυτη διαφάνεια ».
ΥΓ. Η Υπ. Άμυνας της Γαλλίας η Florence Parly δεν είναι μάνα πως αντέχει στη θέα των σκοτωμένων σκελετωμένων παιδιών που σκοτώνουν τα όπλα της;;;;;;;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive