Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

ΤΩΡΑ. "Νεκροθάφτης" του ΣΥΡΙΖΑ ο Μαρινάκης: «Ο Κόκκαλης απέτυχε…» – Τι είπε για ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΜΜΕ, Πετσίτη. "πίσω πόρτα του Μαξίμου", Εφοπλιστές και Δικαιοσύνη

Μαρινακης
Για όλους και για όλα μίλησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον Νίκο Χατζηνικολάου. Τι είπε για ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΜΜΕ, Δικαιοσύνη και οικογένεια Κόκκαλη
Για την… κόντρα με τον Πέτρο Κόκκαλη...

«Καμία αντιπαράθεση δεν υπάρχει, ούτε κανένας λόγος να κάνω βόλτα σε κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς για να τον κατηγορήσω. Δεν θέλω να το συζητήσω. Δεν έχει αξία. Ήταν μαζί μας επειδή το είχε ζητήσει για να έχει ένα αντικείμενο απασχόλησης. «Είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του καθώς και στην ΠΑΕ και στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, που άφησε χρέη. Δεν έχω να του πω κάτι».
Για την διάδοχη κατάσταση στον Ολυμπιακό από την οικογένεια Κόκκαλη
«Το μοναδικό κοινό στοιχείο ήταν η διαδοχή στην ΠΑΕ. Εγώ δεν είχα και δεν έχω καμία σχέση με το Δημόσιο. Δεν διαπλέχθηκα με κόμμα και πολιτικούς για να γιγαντωθώ. Οι δουλειές μου είναι στο εξωτερικό. Υπηρετώ την Ελλάδα στην παγκόσμια ναυτιλία.
Χωρίς διακανονισμούς και χωρίς καθυστέρηση πληρώνουμε όσα πρέπει ως ΠΑΕ στο ελληνικό δημόσιο, χωρίς εγώ να έχω καμία δουλειά με το ελληνικό δημόσιο. Παραλάβαμε έναν Ολυμπιακό με τεράστια οικονομικά ρήγματα και τις δομές του υπό διάλυση.
Ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν ήταν διατεθειμένος να βγάλει την ΠΑΕ από το αδιέξοδο. Με το καλημέρα έβαλε 60 εκατομμύρια ευρώ, την πρώτη χρονιά πήραμε το πρωτάθλημα με όλα τα συστήματα απέναντί μας. Σε μια χρονιά που ο Παναθηναϊκός ήταν παντοδύναμος και προερχόταν από το νταμπλ».


Για την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη με τον ΣΥΡΙΖΑ
«Δεν μου έκανε εντύπωση η παρουσία του Πέτρου Κόκκαλη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μίλησα ποτέ για την καμένη γη που παραλάβαμε. Ήταν χειρότερη η κατάσταση από την ΑΕΚ που έπεσε στη Γ’ εθνική και του Παναθηναϊκού μετά την πολυμετοχικότητα.
Επί ημερών Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ οι εταιρείες του Σωκράτη Κόκκαλη έχουν λάβει τεράστια ποσά. Υπάρχει, επίσης, και σφιχταγκάλιασμα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.
Μέσω της ΙΝΤΡΑΛΟΤ και του ΟΠΑΠ, αλλά και της Αγιάς Σοφιάς. Είναι γνωστή η παραχώρηση του Θωμά Μητρόπουλου, τόσο στον κ. Μελισσανίδη όσο και νωρίτερα στον Ιβάν Σαββίδη. Ο Θωμάς Μητρόπουλος και η παρέα του μας δημιούργησαν τεράστια προβλήματα και το πληρώσαμε. Για κάποιους ανθρώπους το χρήμα και το συμφέρον είναι βασιλιάς».
Είμαι πάντα ειλικρινής προς τον κόσμο του Ολυμπιακού. Θα πρέπει να σκέφονται όλοι πως ο Ολυμπιακός είναι υπεράνω χρημάτων, πολιτικών και συμφερόντων.
Για την κατηγορία ότι ο Ολυμπιακός έχει συνδεθεί με τη ΝΔ: «Αν ένας σύλλογος στην Ελλάδα είναι μακριά από οποιοδήποτε κόμμα και κυβέρνηση, είναι ο Ολυμπιακός.
Το 2010 είχαμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι γνωστή η αντιπαράθεση που είχαμε με τους κ.κ. Γερουλάνο και Μπιτσαξή. Μετά σας θυμίζω τη μεγάλη κόντρα με τον Αντώνη Σαμαρά. Και τα τελευταία χρόνια ξέρουν όλοι την αντιπαράθεσή μας με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Στον Ολυμπιακό υπάρχει no politica. Εγώ δεν έχω δουλειές στην Ελλάδα και δεν εξαρτώμαι από τους πολιτικούς».
Για τις σχέσεις που είχε στο παρελθόν με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
«Το 2016 προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Θεωρούσα δίκαιη τη διαδικασία, ότι οι καναλάρχες θα έπρεπε να πληρώνουν για τις συχνότητες. Θυμίζω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αντίθεση άποψη. Εγώ θεωρούσα ότι ήταν μια δίκαιη διαδικασία και ήθελα να πάρω μέρος. Είχαμε άριστη σχέση με τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά, αλλά και με τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Παππάς ήταν άψογος και ό,τι χρειαζόταν, οποιαδήποτε απάντηση, απευθυνόταν κατευθείαν στον κ. Τσίπρα.
Μια μέρα πριν καταθέσουμε την πρώτη δόση, αλλά και την ίδια μέρα, ο κ.Παππάς μου μετέφερε την επιθυμία του ίδιου και του πρωθυπουργού να πληρώσουμε πρώτοι την πρώτη δόση των 26. εκ ευρώ. Και παρά το γεγονός ότι εκκρεμούσε η απόφαση του ΣτΕ εμείς πληρώσαμε κανονικά την δόση και μας ευχαρίστησαν. Το ίδιο είχε κάνει και ο κ.Αλαφούζος. Τα χρήματα αυτά ήταν πεντακάθαρα, είχαν ελεγχθεί και δεν υπήρχε καμία υπόνοια περί βρώμικου χρήματος, όπως λέει σήμερα ο κ.Παππάς.
Μου ζήτησε τότε ο κ.Παππάς και άλλη μια χάρη, που μου είπε ότι ήταν αίτημα του πρωθυπουργού. Να συναντήσω τον κ.Καλογρίτσα. ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του δώσω με τη μορφή δανείου το ποσό των 26,3 εκατομμυρίων ευρώ για να δώσει και εκείνος την πρώτη δόση.
Δεν ήταν κρυφά τα ραντεβού μας. Γίνονταν και στο σπίτι μου ακόμα. Μου το ζήτησαν, εξήγησα στον κ.Καλογρίτσα ότι δεν θα μπορούσα να το πράξω. Ήταν τότε ευχαριστημένοι να δώσω και άλλα χρήματα για άλλο κανάλι που θα φτιαχνόταν στο Μαξίμου. Προκαλώ τον κ. Παππά και τον κ. Τσίπρα να με διαψεύσουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε μάς είχε χρησιμοποιήσει για να νομιμοποιήσει τον διαγωνισμό. Τα δικά μας κεφάλαια έχουν ελεγχθεί από τους μεγαλύτερους ελεγκτικούς μηχανισμούς στον κόσμο. Έτσι γίνεται όταν κάνεις δουλειές με κολοσσούς.
Στην ΗΠΑ, στη Μεγάλη Βρετανία, ακόμα και στην Κίνα που κάναμε πρόσφατα δουλειές, μας έχουν ελέγξει. Συνεχίζουμε μια ανοδική πορεία και το σπουδαιότερο είναι ότι κανείς δεν έχει να πει κάτι κακό για τις επιχειρήσεις μας. Έχουμε φανταστική φήμη».
Για του πού… στράβωσε το κλίμα με την κυβέρνηση
Τα εκατομμύρια του Μαρινάκη στο τέλος του 2016 ήταν πεντακάθαρα και τους βοηθούσε να νομιμοποιήσουν τον διαγωνισμό. Τι έγινε ξαφνικά; Θα σας πω εγώ. Όταν αργότερα, σχεδόν έξι μήνες μετά, συζητούσαμε για τον ΔΟΛ, δεν δέχθηκα να βάλω, όπως είχαν ζητήσει διευθυντές που ήταν της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν έχω συνηθίσει να είμαι μπροστινός ή φερέφωνο, δεν κρύβομαι. Δεν θα το έκανα ποτέ. Δεν μπορώ να γίνω Ιβάν Σαββίδης, ούτε μπροστινός, ούτε λαγός. Κάθε επιχειρηματίας κάνει τις επιλογές του. Για μένα όλα αυτά είναι συγκλονιστικά, έκανα υπομονή, αλλά με την ευκαιρία που δίνεται θα πρέπει ο κόσμος να ακούσει την αλήθεια».
Για τις δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν
«Είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να μην έχει αντιληφθεί ότι είμαι προσωπικά στοχοποιημένος από την κυβέρνηση. Μέχρι σήμερα όλες οι κατηγορίες έχουν καταρρεύσει. Το φως πάντα νικάει το σκοτάδι, τη μαύρη προπαγάνδα και το ψέμα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα δικαιωθεί και δεν μπορεί να λέει κάθε μέρα ότι δεν είναι ελέφαντας. «Δεν μπορώ να συγχωρήσω ανθρώπους που παίζουν καθημερινά ρόλο σε τέτοιες σκευωρίες. Έχουν τελειώσει έρευνες και το όνομά μου δεν υπάρχει πουθενά. Όλο αυτό καταρρέει. Δεν με απασχολεί, δεν με αγγίζει. Θα πρέπει να κοιτάξω το μέλλον, τη δουλειά μου. Έχω προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρώπινων δικαιωμάτων εναντίων των κυρίων Τσίπρα, Κοντονή, Τζανακόπουλου και Καμμένου. Αναμένουμε τις αποφάσεις. Αν αυτή η κυβέρνηση μείνει ως τον Οκτώβριο, ίσως για πρώτη φορά θα βγει καταδικαστική απόφαση για εν ενεργεία πρωθυπουργό».
Για την είσοδό του στα ΜΜΕ
«Εϊμαι ο Βαγγέλης Μαρινάκης από την Πειραιά και δεν προσδοκώ δουλειά από το Δημόσιο. Δεν είμαι ούτε εργολάβος ούτε μεσάζοντας, δεν κάνω ούτε θα κάνω δουλειά με το Δημόσιο. Δεν έχω ανάγκη από την εκάστοτε κυβέρνηση να μου χαρίσει δάνεια. Δεν περιμένω να περάσουν από τη Βουλή χαριστικές ρυθμίσεις. «Όταν υπήρχε κίνδυνος για ιστορικές εφημερίδες ΒΗΜΑ και ΝΕΑ θεώρησα χρέος να αναλάβω. Να συνεχιστεί η ιστορική πορεία τους, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Θα ήταν πλήγμα αν έκλειναν ή αν καταντούσαν δείγματα κίτρινου Τύπου, αν μετατρέπονταν σε όργανα προπαγάνδας. Οι κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη μοίρα ήθελαν για τον ΔΟΛ. Δεν τους ένοιαζε αν θα κατέληγε σε αμφιβόλου προέλευσης κεφάλαια».
Για τις κατηγορίες ότι τα ΜΜΕ του «αβαντάρουν» τη Νέα Δημοκρατία
«Σχεδόν δύο χρόνια από τη στιγμή που αναλάβαμε και είναι φανερό πως οι εφημερίδες διατήρησαν στο ακέραιο το κύρος τους. Κορυφαίες πένες ασκούν ελεύθερα το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Μας έχουν αγκαλιάσει οι αναγνώστες κάθε μέρα και κάθε Κυριακή».
Για τη στήριξη στην τοπική νομαρχιακή επιτροπή της ΝΔ στον Πειραιά
«Δεν το κρύβουμε. Όλα στο φως. Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του ξεπέρασαν κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας. Μέμφονται τον πατέρα μου, πρώην βουλευτή της ΝΔ στον Πειραιά. Τις ευχαριστίες του προέδρου προς όλους τους ανθρώπους που συνεισέφεραν τις έκαναν γαργάρα. τρεις υπολογιστές και τρία air condition, ούτε 1000 ευρώ δεν ήταν η συνεισφορά μου. Δεν είπαν για την πραγματική διαπλοκή. Όταν μπαίνει από την πίσω πόρτα στο Μαξίμου αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες μα τσάντες και βαλίτσες. Το έκανα στη μνήμη του πατέρα μου».
Για την εμπλοκή του Πέτρου Κόκκαλη στα πολιτικά δρώμενα
«Έχει κάθε δικαίωμα ο Πέτρος Κόκκαλης να πολιτεύεται. Του εύχομαι καλή επιτυχία. Ήταν λογικό να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει δουλειές ο πατέρας του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε δημοκρατία ζούμε».
Για το έργο της παράταξης Μώραλη στον δήμο Πειραιά
«Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η προσέλκυση επενδύσεων ήταν βασικός στόχος. Συνέβαλε η καμπάνια μας για τους τουρίστες, που έρχονται στο λιμάνι, στους οποίους διατέθηκαν δύο εκ. βιβλία για την ιστορία και τα αξιοθέατα του Πειραιά. Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει και στο σάιτ. Σημαντικό έργο στην ανάπλαση κεντρικών οδών, στην Τρούμπα και στον Άγιο Διονύση. Έπεσε η ανεργία την τελευταία πενταετία. Μικρομεσαίες επιχειρήσεις είχαν βάλει λουκέτο, αλλά στο διάστημα αυτό άνοιξαν νέες. Κερδίσαμε το στοίχημα σε αντίξοες οικονομικές συνθήκες για τη χώρα μας».
Ερώτηση ακροατή για τους επιχειρηματίες που μπαίνουν από την… πίσω πόρτα στο Μαξίμου
«Είπα ότι όταν με κατηγορούν για μια χρηματοδότηση τοπικών γραφείων της ΝΟΔΕ Πειραιά, για δύο air condition και τρεις υπολογιστές, καθώς και άλλοι επιχειρηματίες έπραξαν το ίδιο, όταν στο Μαξίμου κάθε μέρα μπαινοβγαίνουν επιχειρηματίες μα τσάντες και φακέλους, χωρίς να σημαίνει ότι εκεί έχουν χρήματα.
Θα πω για άλλο ένα τεράστιο σκάνδαλο που έχει να κάνει πάλι με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Το καζίνο της Πάρνηθας εδώ και πολλά χρόνια είχαν επιχειρήσει οι ιδιοκτήτες να το μεταφέρουν στην Αθήνα ή κοντά στην Αθήνα. Δεν το πέτυχαν με καμία κυβέρνηση. Μόλις μπήκε ο κ.Κόκκαλης στη μετοχική σύνθεση υπήρξε τροπολογία για τη μεταφορά.
Τι λέει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς; Να μας πουν και για τον κ. Πετσίτη, τον οποίο είχα γνωρίσει σε μια εκδήλωση του Ολυμπιακού. Ένας γραφικός τύπος, που πλησίαζε κόσμο και έβγαζε selfies. Αυτός ξαφνικά υπέγραψε συμφωνίες εκατομμυρίων με επιχειρηματίες. Υπάρχει ένας πλουτισμός χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει το γιατί. Ας βγει ο κ. Πετσίτης και ο κ. Παππάς να μας πει ποιος πλούτισε. Που πήγαν τα λεφτά. Αυτός συνδεόταν με επιχειρηματίες, εισέπραττε χιλιάδες ευρώ, τι έγιναν αυτά τα χρήματα».
Για τα δύο χαμένα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού
«Δεν θα πω για διαιτησίες, την τύχη μας και άλλους παράγοντες. Κερδίσαμε επτά σερί πρωταθλήματα, είχαμε τεράστιες επιτυχίες στην Ευρώπη, φτάσαμε στην υψηλότερη θέση στην Ευρώπη. Το 2017-18 είχαμε κακή χρονιά. «Πέρυσι αποφασίσαμε να χτίσουμε μια νέα ομάδα. Σχεδόν από το μηδέν. Φέτος είχαμε ιστορική πρόκριση κόντρα στη Μίλαν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παίξαμε με διαφορά το καλύτερο ποδόσφαιρο. Θέλω να επικεντρωθώ στο μέλλον. Του χρόνου θα επαναφέρουμε τον Ολυμπιακό εκεί που αξίζει. Την απάντηση έδωσε ο κόσμος του Ολυμπιακού που το «Καραϊσκάκης» ήταν πάντα γεμάτο. Κι ας είχε χαθεί το πρωτάθλημα. Αυτό με συγκίνησε ιδιαίτερα. Πρέπει να φέρουμε ξανά τον Ολυμπιακό ψηλότερα».
Για τους εφοπλιστές και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της χώρας
«Ήμουν ο πρώτος που είχα μιλήσει για την ανάγκη να πληρώνουν περισσότερα οι Έλληνες εφοπλιστές. Δώσαμε πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ως έκτακτη εισφορά. Εγώ μόνο έχω δώσει 19 εκατ. ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive