Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019

ΑΛΛΟ ΡΟΖΟΥΛΙ ΒΟΔΙ. Ηλιόπουλος : Να ψηφίζουν οι μετανάστες στις εκλογές

3 σχόλια:

 1. σηκωνεις πλεον τα χερια ψηλα,
  με ρυθμους πολυβολου φερνουν συνεχως προς ψηφιση νεα σχεδια νομου,διαταξεις,τροπολογιες κλπ... προς περαιτερω διευκολυνση αποκτησης της ελληνικης ιθαγενειας απο τους αλλοδαπους,εχει χαθει καθε ελεγχος μοιραζουν την ελληνικη ιθαγενεια λες και ειναι καραμελες ή στραγαλια,στην ουσια οποιος αλλοδαπος εχει καποιο ειδος νομιμοποιητικο εγγραφο ή το αποκτησει στο μελλον ασχετως αν μπηκε παρανομα στην χωρα θα μπορει με αστειες προυποθεσεις και κριτηρια να αποκτησει την ελληνικη ιθαγενεια,
  η χωρα αλλαζει ιδιοκτητη χωρις να πεσει σφαιρα,αρνουνται το δικαιωμα να ψηφιζουν οι ελληνες του εξωτερικου,δεν τους ενδιαφερουν οι ελληνες που εφυγαν και βλεπουν πως λειτουργουν τα σοβαρα κρατη και εχουν βρει ηδη τους αντικαταστατες τους,χωρις δισταγμο προχωρουν στην - χωρις επιστροφη - αλλοιωση της πληθυσμιακης συνθεσης της χωρας και της βουλησης του ελληνικου λαου και του εκλογικου σωματος:

  Στη Βουλή κατατίθεται άμεσα το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας...

  http://www.capital.gr/epikairotita/3342003/den-tha-isxusoun-ta-asumbibasta-tou-kleistheni-stis-autodioikitikes-ekloges

  ''Το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια έχει αποσταλεί στη γραμματεία της κυβέρνησης και αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα να πάρει τον δρόμο για τη Βουλή. Περιλαμβάνει ρυθμίσεις με στόχο τον εξορθολογισμό, την απλοποίηση και την ομογενοποίηση των διαδικασιών εξέτασης των υποθέσεων πολιτογράφησης.
  Ειδικότερα, αναμορφώνεται το τεστ πολιτογράφησης ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής Πολιτογράφησης, σύμφωνα με το οποίο οι υποψήφιοι θα καλούνται να απαντήσουν επιτυχώς σε 20 αντί για 30 ερωτήσεις (γλώσσα, γνώσεις γεωγραφίας, ιστορίας, πολιτικών θεσμών, πολιτικής πραγματικότητας). Οι ερωτήσεις θα επιλέγονται ηλεκτρονικά και τυχαία από μια "δεξαμενή" 300 ερωτήσεων, των οποίων οι απαντήσεις θα είναι διαθέσιμες σε σχετική ιστοσελίδα. Πρόκειται για μεταφορά του συστήματος που ισχύει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στις ΗΠΑ κλπ. Με το αναμορφωμένο τεστ αναμένεται ουσιαστικά να μηδενιστεί ο χρόνος καθαρογραφής των πρακτικών, που σήμερα είναι περί τους τρεις μήνες.

  Ταυτόχρονα θεσμοθετείται ειδικό ενιαίο πανελλαδικά τέστ για τη γνώση της ελληνικής γλώσσας, έτσι ώστε όσοι κατόπιν εξετάσεων κρίνονται ότι κατέχουν γλωσσική επάρκεια να μην εξετάζονται στη γλώσσα από την Επιτροπή Πολιτογράφησης.
  Επιπλέον, μειώνεται το παράβολο για πολιτογράφηση από 700 σε 550 ευρώ, ενώ όσοι διατηρούν βιοτικούς δεσμούς στην Ελλάδα και απουσιάζουν μέχρι 18 μήνες, η διαδικασία αναστέλλεται και επανεξετάζεται μετά την εκ νέου εγκατάσταση στη χώρα για διάστημα ισόχρονο με την απουσία τους.
  Οι αποφάσεις πολιτογράφησης αλλογενών θα παίρνονται πλέον από τις περιφερειακές διευθύνσεις ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών αντί για τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, αλλαγή που αναμένεται να μειώσει τον χρόνο εξέτασης κατά 9 μήνες.
  Στις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις περιλαμβάνονται και εκείνες που αποσκοπούν στην ευθυγράμμιση της νομοθεσίας και τη συμμόρφωση με το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο και τις διαμορφωμένες δικαιϊκές αρχές σχετικά τη δυνατότητα απόδοσης ιθαγένειας σε ηλικιωμένους, πρόσωπα με νοητική υστέρηση, βαριά ψυχική ασθένεια.''

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ελληνοποίηση με συνοπτικές διαδικασίες και 550 ευρώ

  http://amfipolinews.blogspot.com/2019/02/550.html

  ''Με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας, με διαδικασίες εξπρές και με κόστος 550 ευρώ. Εν όψει των εκλογών η Κυβέρνηση φέρνει το σχετικό νομοσχέδιο για ψήφιση στην Βουλή με απλοποίηση των σχετικών διαδικασιών.Μεταξύ άλλων, γίνεται πιο εύκολο το τεστ πολιτογραφήσεως, με τους υποψηφίους να καλούνται να απαντήσουν επιτυχώς σε 20 αντί για 30 ερωτήσεις που θα επιλέγονται ηλεκτρονικώς από μία δεξαμενή 300 ερωτήσεων (γλώσσα, γνώσεις γεωγραφίας, ιστορίας, πολιτικών θεσμών, πολιτικής πραγματικότητας).

  Επί πλέον θεσμοθετείται ειδικό ενιαίο πανελλαδικώς διαγώνισμα για την γνώση της ελληνικής γλώσσας, έτσι ώστε όσοι κατόπιν εξετάσεων κρίνονται ότι κατέχουν γλωσσική επάρκεια να μην εξετάζονται στην γλώσσα από την Επιτροπή Πολιτογραφήσεως.Το δε κόστος για το παράβολο πολιτογραφήσεως μειώνεται από τα 700 σε 550 ευρώ.Όσοι διατηρούν βιοτικούς δεσμούς στην Ελλάδα και απουσιάζουν μέχρι 18 μήνες, ή διαδικασία αναστέλλεται και επανεξετάζεται μια την εκ νέου εγκατάσταση στην χώρα για διάστημα ισόχρονο με την απουσία τους.''

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΠΟΥΡΔΕΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive