Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019

Σάλος από το ντοκιμαντέρ της Amazon: «Ο Ιησούς ήταν Έλληνας και λέγονταν Απολλώνιος ο Τυανεύς»

Σάλος από το ντοκιμαντέρ της Amazon: «Ο Ιησούς ήταν Έλληνας και λέγονταν Απολλώνιος ο Τυανεύς»
Μία αιρετική θεωρία για την καταγωγή του Ιησού παρουσιάστηκε σε ντοκιμαντέρ του Amazon και σύμφωνα με αυτήν, ο Χριστός ήταν ένας Έλληνας φιλόσοφος από την Μικρά Ασία.  Σύμφωνα με την βρετανική DailyMail, το ντοκιμαντέρ με τίτλο Bible Conspiracies, δηλαδή...
Συνωμοσίες στην Βίβλο, έρχεται να «αποκαλύψει» πως τα θαύματα που έκανε ο Ιησούς ήταν θαύματα που έκανε ένας Έλληνας φιλόσοφος, ο Απολλώνιος ο Τυανεύς.  Σύμφωνα με το συνωμοσιολογικό ντοκιμαντέρ υπάρχουν συναρπαστικές ομοιότητες μεταξύ του Απολλώνιου και του Χριστού σε σημείο που όπως αναφέρει η DailyMail, μπορεί να υπάρξει και ταύτιση των δύο προσώπων.   Το ντοκιμαντέρ δεν αμφισβητεί την ιστορικότητα του προσώπου του Ιησού, ωστόσο υποστηρίζει πως ο άνθρωπος που παρουσιάζεται στην Καινή Διαθήκη ως «ο Υιός του Θεού» ήταν κατά βάση ο Απολλώνιος και όχι ο Ιησούς.  Και οι δύο ήταν κήρυκες, έκαναν θαύματα τον πρώτο αιώνα μετά Χριστόν και απεικονίζονταν με παρόμοια γενειοφόρο μορφή. Το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να εξηγήσει ότι ο Απολλώνιος, ο οποίος γεννήθηκε τα 3 ή 4 μ.Χ. έγινε σταδιακά εξέχουσα προσωπικότητα της εποχής χάρις στα θαύματα που έκανε τα οποία ομοίαζαν με αυτά του Χριστού.  «Ήταν Πυθαγόρειος, δεν έτρωγε κρέας και απαρνήθηκε το κρασί και τις γυναίκες. Δεν φορούσε παπούτσια και είχε μακριά μαλλιά και γένια», αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ.  Με τα θαύματα να συσσωρεύονται, ο Απολλώνιος σταδιακά απέκτησε φήμη και οπαδούς, αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ και αποκαλύπτεται ότι αποκατέστησε τη ζωή στους νεκρούς και μίλησε για πράγματα πέρα από την ανθρώπινη έκταση.  «Και, σε αντίθεση με τον Ιησού, υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Απολλώνιος υπήρξε πράγματι» σημειώνει πάντα ο αφηγητής.  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο! Όπως είναι φυσικό ένα τέτοιο ντοκιμαντέρ που αμφισβητεί την ουσία του Χριστιανισμού δέχθηκε ισχυρές επικρίσεις. «Δεν αποκαλύπτεται καμμία συνωμοσία και το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να αμφισβητείται η ίδια η Καινή Διαθήκη με δήθεν συνεντεύξεις και ανιστόρητες αναφορές», αναφέρει ένας από τους πολέμιους της θεωρίας.

4 σχόλια:

 1. 17 αιώνες τώρα οι ρασοφόροι,πνευματικοί πράκτορες του Ισραήλ,προσπαθούν να μας αφελληνίσουν ...

  Σύμφωνα με τον Joseph Atwill και το βιβλίο του «Caesar’s Messiah – The Roman Conspiracy to Invent Jesus», το σχέδιο των Φλαβίων για τον τερματισμό των Ιουδαϊκών εξεγέρσεων ήταν να «δώσουν» στους Ιουδαίους αυτό ακριβώς που περίμεναν: έναν Μεσσία, απεσταλμένο του ίδιου του Θεού, που δε θα στρεφόταν ενάντια στη Ρωμαϊκή εξουσία, αλλά θα προωθούσε το «Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» και «όταν σε χτυπούν γύρισε και το άλλο μάγουλό σου»: τον Ιησού Χριστό!
  Με άλλα λόγια, ο Atwill υποστηρίζει πως ο Ιησούς δεν υπήρξε ως ιστορικό πρόσωπο, αλλά ήταν απλώς μια επινόηση της δυναστείας των Φλάβιων αυτοκρατόρων της Ρώμης, προκειμένου να χειραγωγηθεί ο λαός των Ιουδαίων και να σταματήσει να εξεγείρεται κατά της Ρώμαϊκής κυριαρχίας. Ετσι, σύμφωνα πάντα με τον Atwill, οι Φλάβιοι κατάφεραν κάτι μοναδικό: δημιούργησαν ένα Θεό και κατ’ επέκταση μια ολόκληρη θρησκεία και εκμεταλλευόμενοι την ήδη προϋπάρχουσα «λατρεία του αυτοκράτορα», συνέγραψαν και διέδωσαν τα Ευαγγέλια, έτσι ώστε να μπορέσουν να ελέγξουν πλήρως τους «ανυπότακτους» Ιουδαίους.  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμε αυτά να τα ανεβάσεις και δημόσια να τα διαβάσουν και οι "δούλοι του Αβραάμ και του Ιακώβ" μπας και ξυπνήσουν καμιά μέρα από τον εβραικό λήθαργο που τους επέβαλλαν πριν από 2019 χρόνια και στους αιώνες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εντάξει ανώνυμε το μήνυμα ελήφθη over... πότε θα εμφανιστείς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive