Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018

Der Standard: Το λιβάνι και το καλυμμαύχι δεν τρομάζουν τους -ΑΘΕΟΥΣ- αριστερούς. ΦΩΤΟ

Στη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου για τη σχέση κράτους-εκκλησίας αναφέρεται η Der Standard. «Ο έλληνας πρωθυπουργός συμφωνεί με τον αρχιεπίσκοπο στο ζήτημα της «ουδετερότητας» της πανίσχυρης ορθόδοξης εκκλησίας», αναφέρει η αυστριακή Der Standard σε ανταπόκριση από την Αθήνα με τίτλο:..
 «Ο Τσίπρας σχεδιάζει συμφωνία με την εκκλησία». «Ο αρχιεπίσκοπος διατηρεί εντυπωσιακά καλή σχέση με τον αριστερό και άθεο Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν εμμένει πλέον στο αίτημά του για σαφή διαχωρισμό μεταξύ κράτους και εκκλησίας. Το λιβάνι και το καλυμμαύχι δεν τρομάζουν τους αριστερούς. Λαμβάνουν ωστόσο σοβαρά υπόψη τους την εξουσία της εκκλησίας, η οποία αν το επιθυμεί είναι σε θέση να υποδαυλίσει την λαϊκή οργή για οποιοδήποτε πολιτικό ζήτημα. Κανείς στην Ελλάδα δεν πρέπει να υποτιμά την επιρροή της ορθόδοξης εκκλησίας στο κράτος, συνεχίζει η αυστριακή εφημερίδα.
«Και ξαφνικά πρωθυπουργός και αρχιεπίσκοπος εμφανίζονται μπροστά στους δημοσιογράφους. Ο 44χρονος Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να ανασκαλέψει τις σχέσεις με την εκκλησία. Όχι στο βαθμό που το υποσχέθηκε, αλλά το έπραξε. 15 σημεία αριθμεί η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου που παρουσιάστηκε την Τρίτη. Οι Έλληνες κληρικοί δεν θα θεωρούνται πλέον δημόσιοι υπάλληλοι. Αντ΄ αυτού το δημόσιο θα επιδοτεί ισόποσα την εκκλησία. Παράλληλα εκκλησία και κράτος δημιουργούν ένα κοινό θεσμό για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Το κύριο ζητούμενο για τον Αλ. Τσίπρα και το κόμμα του ήταν διακριτοί ρόλοι εκκλησίας και κράτους. Στο τέλος όμως απέμεινε μια προσεκτική διατύπωση για την «θρησκευτική ουδετερότητα» της εκκλησίας, η οποία θα συμπεριληφθεί στο Άρθρο 3 του Συντάγματος όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αναθεώρησης» αναφέρει η αυστριακή Der Standard.

2 σχόλια:

 1. ΘΑ ΤΡΟΜΑΑΑΞΟΥΝ...!!! ΘΑ ΤΡΟΜΑΑΑΑΞΟΥΝ...!!!

  ΜΗΔΕ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕ...!!!

  Να φύγει Αυτός.! - ΚΙ ΟΧΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.!
  ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ:
  https://www.youtube.com/watch?v=tDYqzQjVvQc


  ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΤΥΦΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ, ΕΚΔΙΩΚΟΥΝ ΦΑΝΕΡΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΜΕ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ.!

  ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΘΕ ΑΝΑΦΟΡΑ
  ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ.!

  Ουσιαστικά θέλουν να αφαιρέσουν από το Σύνταγμα της Ελλάδας κάθε τι το οποίο χαρακτηρίζει την ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ.

  Ο ΑΘΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΥΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕ, ΟΥΤΕ ΒΙΩΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΤΟ ΘΕΟ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΘΕΪΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ,

  ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,
  (ΔΙΟΤΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ),
  ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΥΛΟΓΗΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,
  ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ,
  ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,
  ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ,
  ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΞΩΚΛΗΣΙΑ,
  ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΑΣΚΗΤΕΣ ΕΝ ΖΩΗ,
  ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ,

  Ε, ΟΧΙ .!

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ...!!!

  ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΟΣ - ΚΙ ΟΧΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ.
  1.ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΦΙΛΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 96% ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΤΑΙΠΕΔ.
  2.ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΖΕΙ Ο ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 4% ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΣΕ ΟΛΗΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟ .ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive