Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Άνθιμος για Ιερώνυμο: «Λυπάμαι που εκτίθεται και αποδοκιμάζεται- Υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τον λαό». ΒΙΝΤΕΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για «ΙΕΡΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ! Άνθιμος για Ιερώνυμο: «Λυπάμαι που εκτίθεται και αποδοκιμάζεται- Υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τον λαό»
«ΙΕΡΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ! Για την πρόθεση συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης – εκκλησίας που φαίνεται πως υπάρχει ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο μίλησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος...
στην εκπομπή «Τα εν Δήμω» της TV100 και τα όσα είπε φανερώνουν κλίμα… εμφυλίου στις τάξεις της Ιεράς Συνόδου.
Ο κ. Άνθιμος επισήμανε ότι δεν ήταν ενημερωμένος για τις συζητήσεις που γίνονται σχετικά με το πλαίσιο της συμφωνίας εκκλησίας και πολιτείας και, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο κόστισε πάρα πολύ στον μακαριότατο».
«Εγώ λυπούμαι γι' αυτό γιατί ανήκουμε στην ίδια γενιά και δεν θέλουμε ένας αρχιεπίσκοπος -και για το αξίωμά του και για τα όσα έχει προσφέρει στην Εκκλησία- σε μια στιγμή να εκτίθεται και να αποδοκιμάζεται για μια συναλλαγή την οποία επιχείρησε να κάνει μαζί με τον κ. πρωθυπουργό. Αυτό δεν είναι ωραίο πράγμα, γιατί όλοι οι πολίτες -άνδρες,  γυναίκες, αλλά ιδιαίτερα εκείνοι που ασκούν μεγάλα και βαριά λειτουργήματα- δεν πρέπει ποτέ να πέφτουν στη συνείδηση των πολιτών, διότι αυτό κάνει ζημιά στην ίδια την κοινωνία μας», σημείωσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.
Σε διευκρινιστική ερώτηση εάν κατά την άποψή του ο αρχιεπίσκοπος έχει πέσει στη συνείδηση των πολιτών, ο κ. Άνθιμος απάντησε: «Είναι δύσκολο να το πω, αλλά ναι. Όχι ο ίδιος –εγώ θα το μειώσω αυτό- όχι ο ίδιος, αλλά αυτό το οποίο επιχείρησε και συμφώνησε με τον πρωθυπουργό. Υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τον λαό, αδιακρίτως πολιτικών προτιμήσεων».


1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ.
    1.ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΦΙΛΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 96% ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ
    Ο ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΤΑΙΠΕΔ.
    2.ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΖΕΙ Ο ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 4% ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
    ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΟΛΗΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive